Lidt spørgsmål fra en nybegynder

Alm. Nybegynder hjælp.

Lidt spørgsmål fra en nybegynder

Indlægaf MortenSD » 21. feb 2019, 18:00

Hej

Jeg skal for første gang på lørdag prøve et bryg på 10L.
Har fundet en opskrift på en belgisk øl.
Der skal Pilsnermalt, Flaked oats og Chocolate malt i.
Plus cascade humle og kandis sukker.

Mit spørgsmål, skal Chocolate malt kværnes ?
Efter opskriften skal malten skal mæskes ved 52 grader(30 min), 68 grader(60 min) og 77 grader(10 min) - ved de forskellige grader, skal jeg slukke for kogepladen når urten når temperaturen eller skal temperaturen holdes på de angivende grader?

Med venlig hilsen
Morten
MortenSD
 
Indlæg: 15
Tilmeldt: 21. feb 2019, 15:37

Re: Lidt spørgsmål fra en nybegynder

Indlægaf RuneV » 21. feb 2019, 18:26

Chokomalten skal også valses.

Temperaturen skal holdes på de angivne grader. Tændt eller slukket - det der virker bedst for dig.
RuneV
 
Indlæg: 234
Tilmeldt: 8. feb 2017, 12:34
Geografisk sted: Hasselager, Århus

Re: Lidt spørgsmål fra en nybegynder

Indlægaf MortenSD » 23. feb 2019, 16:26

Efter det er hældt på spanden, hvordan er det lige jeg aflæser den her OG?
Er det at OG er i det her tilfælde 1080?
Vedhæftede filer
52840305_220611425455410_1386178249284911104_n.jpg
MortenSD
 
Indlæg: 15
Tilmeldt: 21. feb 2019, 15:37

Re: Lidt spørgsmål fra en nybegynder

Indlægaf Thorup » 23. feb 2019, 17:02

MortenSD skrev:Efter det er hældt på spanden, hvordan er det lige jeg aflæser den her OG?
Er det at OG er i det her tilfælde 1080?
OG aflæses normalt ved 20 grader urt temperatur når der benyttes flydevægt.
Ellers er der misvisning.
Det ser ud på billedet at du har ramt 1080.

Sendt fra min ANE-LX1 med Tapatalk
Mvh. Christian Thorup
Brugeravatar
Thorup
 
Indlæg: 29
Tilmeldt: 30. maj 2017, 20:20
Geografisk sted: 7100 Vejle

Re: Lidt spørgsmål fra en nybegynder

Indlægaf MortenSD » 23. feb 2019, 17:19

Thorup skrev:
MortenSD skrev:Efter det er hældt på spanden, hvordan er det lige jeg aflæser den her OG?
Er det at OG er i det her tilfælde 1080?
OG aflæses normalt ved 20 grader urt temperatur når der benyttes flydevægt.
Ellers er der misvisning.
Det ser ud på billedet at du har ramt 1080.

Sendt fra min ANE-LX1 med Tapatalk


Havde læst at temperaturen skulle være 20 grader i måleglasset, så målingen er taget ved 20 grader :)
MortenSD
 
Indlæg: 15
Tilmeldt: 21. feb 2019, 15:37

Re: Lidt spørgsmål fra en nybegynder

Indlægaf Thorup » 23. feb 2019, 17:45

MortenSD skrev:
Thorup skrev:
MortenSD skrev:Efter det er hældt på spanden, hvordan er det lige jeg aflæser den her OG?
Er det at OG er i det her tilfælde 1080?
OG aflæses normalt ved 20 grader urt temperatur når der benyttes flydevægt.
Ellers er der misvisning.
Det ser ud på billedet at du har ramt 1080.

Sendt fra min ANE-LX1 med Tapatalk


Havde læst at temperaturen skulle være 20 grader i måleglasset, så målingen er taget ved 20 grader :)
Det er også korrekt.

Sendt fra min ANE-LX1 med Tapatalk
Mvh. Christian Thorup
Brugeravatar
Thorup
 
Indlæg: 29
Tilmeldt: 30. maj 2017, 20:20
Geografisk sted: 7100 Vejle

Re: Lidt spørgsmål fra en nybegynder

Indlægaf Mila » 13. jun 2019, 07:39

Hvordan ser regnestykket ud når man skal beregne hvor meget gær man skal bruge til et bryg på 25 L.
der har en OG 1070 ?
Mila
 
Indlæg: 2
Tilmeldt: 5. mar 2019, 01:17

Re: Lidt spørgsmål fra en nybegynder

Indlægaf Per » 13. jun 2019, 08:26

Mila skrev:Hvordan ser regnestykket ud når man skal beregne hvor meget gær man skal bruge til et bryg på 25 L.
der har en OG 1070 ?


Det kommer an på om det er en overgæret eller undergæret øl.

En OG på 1070 vil jeg betegne som "High Gravity". En overgæret ale bør så nok have en pitch-rate på 1,25 til 1,5. En undergæret pilsner bør nok have en pitch-rate på 2,0.

Jeg bruger denne til beregning af gærmængde: https://www.brewersfriend.com/yeast-pitch-rate-and-starter-calculator/

Mvh. Per.
Per
 
Indlæg: 193
Tilmeldt: 29. jan 2018, 20:06
Geografisk sted: Rønnede

Re: Lidt spørgsmål fra en nybegynder

Indlægaf Flatbeard » 16. jun 2019, 16:38

MortenSD skrev:
Thorup skrev:
MortenSD skrev:Efter det er hældt på spanden, hvordan er det lige jeg aflæser den her OG?
Er det at OG er i det her tilfælde 1080?
OG aflæses normalt ved 20 grader urt temperatur når der benyttes flydevægt.
Ellers er der misvisning.
Det ser ud på billedet at du har ramt 1080.

Sendt fra min ANE-LX1 med Tapatalk


Havde læst at temperaturen skulle være 20 grader i måleglasset, så målingen er taget ved 20 grader :)



Du skal ikke være så dødeligt bekymret for et par grader fra eller til på flydevægten. Hvis du aflæser ved 30 grader er fejlvisningen 0,002 og ved 40 grader er fejlvisningen 0,006. Jeg har en korrigeringstabel, hvis det har dramatisk interesse. :)
Med venlig hilsen
Bo Miller
Flatbeard
 
Indlæg: 15
Tilmeldt: 16. feb 2019, 20:11
Geografisk sted: Herlev


Tilbage til Hjælp til at komme igang.

Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen tilmeldte og 6 gæster