Mæskning over komfur eller i mæskekar
Mæskning over komfur eller i mæskekar
Jeg har mæsket over komfuret, hvor jeg har holdt temperaturen ved at skrue op og ned. Dette har jeg læst at andre også har gjort, men jeg har også læst, at de fleste faktisk mæsker i et mæskekar, hvor de styre temperaturen ved at hælde kold eller varmt (max 75 grader) vand i. Hvad er den korrekte måde at gøre det på?
-
- Indlæg: 915
- Tilmeldt: 2. apr 2014, 12:57
- Geografisk sted: 7451 Sunds
Re: Mæskning over komfur eller i mæskekar
Der er ingen mæskemetoder der er mere rigtige end andre.
Det det drejer sig om er at kunne holde temperaturen nogenlunde konstant under mæskningen. Jeg brygger i en gryde som jeg isolerer med et liggeunderlag når temperaturen er nået. Det kan fint holde temperaturen en times tid.
Det det drejer sig om er at kunne holde temperaturen nogenlunde konstant under mæskningen. Jeg brygger i en gryde som jeg isolerer med et liggeunderlag når temperaturen er nået. Det kan fint holde temperaturen en times tid.
keep it simple !
Re: Mæskning over komfur eller i mæskekar
Mæsker på samme måde som fjorgensen, dog er liggeunderlag på under både mæskning og kogning, og jeg smider yderligere et tæppe eller to over gryden når jeg har indmæsket. Temperaturen falder ca. 1 ºC oven en time uden omrøring, og ca. 2-3 ºC hvis jeg omrører en gang eller to under processen.. Efter jeg er gået over til flysparge har effektiviteten over de sidste 3 bryg ligget på mellem 83 til 85 %.
Hvis gryden kan stoppes i ovnen er det også en mulighed.
Hvis gryden kan stoppes i ovnen er det også en mulighed.