Hej Håndbryggere
Jeg har netop lavet et bryg American Pale Ale.
I opskrift står at det skal tørhumles med humlesok - klart nok. Men hvordan desinficerer I humlesokken. Den kan jo ikke bare smides i efter omstikning? Kogende vand - som jeg tidligere har gjort - vil vel bare fjerne noget af effekten?
Vh Fjordkraft
Desinficering ifb med tørhumle
Re: Desinficering ifb med tørhumle
Jeg koger humlesokken godt igennem. Når jeg putter humlen i sokken, bruger jeg handsker, som jeg har desinficeret med sprit (70%).
Jeg har aldrig haft problemer med den metode.
Sendt fra min SM-A320FL med Tapatalk
Jeg har aldrig haft problemer med den metode.
Sendt fra min SM-A320FL med Tapatalk
Re: Desinficering ifb med tørhumle
Jeg kommer humlen direkte i gærspanden/glasballon, bruger du en spand med hane, så læg en stump lægte under spanden ved hanen, så samler gær/humle sig ved bagkanten, og du kan tappe forsigtigt af.
/Klaus
Cenosillicaphobia is the fear of an empty beer glass. Jeg har ikke et alkoholproblem, jeg har en hobby.
Cenosillicaphobia is the fear of an empty beer glass. Jeg har ikke et alkoholproblem, jeg har en hobby.
Re: Desinficering ifb med tørhumle
Kommer også humlepellets direkte i gærspand. Coldcrasher så efter et par dage og øllen er super klar.
En sok er en potentiel risiko i værste fald. Og den kan undværes.
Vh. Kenneth
En sok er en potentiel risiko i værste fald. Og den kan undværes.
Vh. Kenneth
Re: Desinficering ifb med tørhumle
Jeg hælder kogende vand over tom humlesok. Vrider sokken med rene hænder og hælder humle i. Slår knude og putter den i spanden.