Desinficering ifb med tørhumle

Alm. Nybegynder hjælp.

Desinficering ifb med tørhumle

Indlægaf Fjordkraft » 22. apr 2019, 08:34

Hej Håndbryggere
Jeg har netop lavet et bryg American Pale Ale.
I opskrift står at det skal tørhumles med humlesok - klart nok. Men hvordan desinficerer I humlesokken. Den kan jo ikke bare smides i efter omstikning? Kogende vand - som jeg tidligere har gjort - vil vel bare fjerne noget af effekten?
Vh Fjordkraft
Fjordkraft
 
Indlæg: 8
Tilmeldt: 7. apr 2018, 16:54

Re: Desinficering ifb med tørhumle

Indlægaf BSL » 22. apr 2019, 09:01

Jeg koger humlesokken godt igennem. Når jeg putter humlen i sokken, bruger jeg handsker, som jeg har desinficeret med sprit (70%).
Jeg har aldrig haft problemer med den metode.

Sendt fra min SM-A320FL med Tapatalk
BSL
 
Indlæg: 39
Tilmeldt: 17. nov 2017, 18:51

Re: Desinficering ifb med tørhumle

Indlægaf kbh36 » 22. apr 2019, 15:09

Jeg kommer humlen direkte i gærspanden/glasballon, bruger du en spand med hane, så læg en stump lægte under spanden ved hanen, så samler gær/humle sig ved bagkanten, og du kan tappe forsigtigt af.
/Klaus
Cenosillicaphobia is the fear of an empty beer glass. Jeg har ikke et alkoholproblem, jeg har en hobby.
kbh36
 
Indlæg: 345
Tilmeldt: 27. dec 2014, 19:43
Geografisk sted: 4060 Kr. Såby

Re: Desinficering ifb med tørhumle

Indlægaf Knet » 22. apr 2019, 22:43

Kommer også humlepellets direkte i gærspand. Coldcrasher så efter et par dage og øllen er super klar.

En sok er en potentiel risiko i værste fald. Og den kan undværes.

Vh. Kenneth
Knet
 
Indlæg: 222
Tilmeldt: 16. okt 2017, 18:58
Geografisk sted: Ballerup

Re: Desinficering ifb med tørhumle

Indlægaf RuneV » 23. apr 2019, 16:45

Jeg hælder kogende vand over tom humlesok. Vrider sokken med rene hænder og hælder humle i. Slår knude og putter den i spanden.
RuneV
 
Indlæg: 238
Tilmeldt: 8. feb 2017, 12:34
Geografisk sted: Hasselager, Århus


Tilbage til Hjælp til at komme igang.

Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen tilmeldte og 3 gæster