Side 1 af 1

Desinficering ifb med tørhumle

: 22. apr 2019, 09:34
af Fjordkraft
Hej Håndbryggere
Jeg har netop lavet et bryg American Pale Ale.
I opskrift står at det skal tørhumles med humlesok - klart nok. Men hvordan desinficerer I humlesokken. Den kan jo ikke bare smides i efter omstikning? Kogende vand - som jeg tidligere har gjort - vil vel bare fjerne noget af effekten?
Vh Fjordkraft

Re: Desinficering ifb med tørhumle

: 22. apr 2019, 10:01
af BSL
Jeg koger humlesokken godt igennem. Når jeg putter humlen i sokken, bruger jeg handsker, som jeg har desinficeret med sprit (70%).
Jeg har aldrig haft problemer med den metode.

Sendt fra min SM-A320FL med Tapatalk

Re: Desinficering ifb med tørhumle

: 22. apr 2019, 16:09
af kbh36
Jeg kommer humlen direkte i gærspanden/glasballon, bruger du en spand med hane, så læg en stump lægte under spanden ved hanen, så samler gær/humle sig ved bagkanten, og du kan tappe forsigtigt af.

Re: Desinficering ifb med tørhumle

: 22. apr 2019, 23:43
af Knet
Kommer også humlepellets direkte i gærspand. Coldcrasher så efter et par dage og øllen er super klar.

En sok er en potentiel risiko i værste fald. Og den kan undværes.

Vh. Kenneth

Re: Desinficering ifb med tørhumle

: 23. apr 2019, 17:45
af RuneV
Jeg hælder kogende vand over tom humlesok. Vrider sokken med rene hænder og hælder humle i. Slår knude og putter den i spanden.