Hej medbryggere
Jeg er igang med en IPA, som står og gærer ... opskriften siger 14 dages gæring, så en humlesok direkte i brygspanden og stå i 3 dage, og så på flaske. Det er det sæt her jeg leger med: https://www.maltbazaren.dk/shop/bazaren ... 3312p.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Men hvordan putter jeg humle i gærspanden uden at få vildgær med? Jeg har noget tørret humle og en humlesok, men ingen af delene er formentlig sterile, og det er jo netop i brygspanden (og i flaskerne) ting skal være muy muy rene.
Jeg kan nok hælde kogende vand på humlesokken, men selve humlen kan jo ikke li' den behandling.
IPA, humlesok steril?
IPA, humlesok steril?
Med venlig hilsen
Bo Miller
Bo Miller
Re: IPA, humlesok steril?
Kog humlesokken og tilsæt herefter din humle (i sokken) og bind en knude på den og smid det hele i gærspanden. Tørhumlen en fin nok som den er
Flatbeard skrev:Hej medbryggere
Jeg er igang med en IPA, som står og gærer ... opskriften siger 14 dages gæring, så en humlesok direkte i brygspanden og stå i 3 dage, og så på flaske. Det er det sæt her jeg leger med: https://www.maltbazaren.dk/shop/bazaren ... 3312p.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Men hvordan putter jeg humle i gærspanden uden at få vildgær med? Jeg har noget tørret humle og en humlesok, men ingen af delene er formentlig sterile, og det er jo netop i brygspanden (og i flaskerne) ting skal være muy muy rene.
Jeg kan nok hælde kogende vand på humlesokken, men selve humlen kan jo ikke li' den behandling.
TB
Re: IPA, humlesok steril?
Humle er antibakteriel, så no worry i forhold til selve humlen.