Side 1 af 1

Hjemmedyrket humle

Indlæg: 24. sep 2019, 19:14
af Kokken80
Jeg har to humleplanter i haven som jeg har høstet og tørret, den ene er dværg prima donna og den anden er ukendt.

Lavede en the (0,5ltr. & 40gr sukker) og kogte lidt af den tørrede ukendte humle (5gr), der er ikke meget duft i den og den er kamp bitter, og skarp som der er kogt masser af knust sort peber med. Humlen kogte kun 1-2 minutter inden det bliv siet fra.

Er der nogen der ved hvordan en "alm" have humle smager?

Umiddelbart tænker jeg ikke det er noget der er tiltænkt øl

Re: Hjemmedyrket humle

Indlæg: 26. sep 2019, 19:11
af Dalmoseosebryg
5g tørret eller frisk, under alle omstændigheder lyder 5g til 0,5 liter af ret meget

Re: Hjemmedyrket humle

Indlæg: 5. okt 2019, 11:43
af Kokken80
Jeg ved det er meget, men med 1 minuts kog, burde det ikke afgive så en voldsom bitterhed, er dette ikke korrekt?

Re: Hjemmedyrket humle

Indlæg: 5. jan 2020, 07:42
af Lars Thorborg
Hej
Jeg er helt ny i det her, og jeg ved kun, hvad jeg har læst mig til.
Men..humlen tilsættes tidligt i processen, og skal koge en times tid ...UDEN LÅG netop for at fjerne de værste bitterstoffer..
Er det noget jeg har misforstået?? Din humle kan vel være ganske fin i rette dosering og med rette kogetid.
Jeg har selv noget liggende i fryseren, plukket under en gåtur i september, så afventer dine erfaringer :-)
Hilsen Lasse

Re: Hjemmedyrket humle

Indlæg: 6. jan 2020, 22:58
af Dalmoseosebryg
Lars Thorborg skrev:Hej
Jeg er helt ny i det her, og jeg ved kun, hvad jeg har læst mig til.
Men..humlen tilsættes tidligt i processen, og skal koge en times tid ...UDEN LÅG netop for at fjerne de værste bitterstoffer..
Er det noget jeg har misforstået?? Din humle kan vel være ganske fin i rette dosering og med rette kogetid.
Jeg har selv noget liggende i fryseren, plukket under en gåtur i september, så afventer dine erfaringer :-)
Hilsen Lasse

Ikke for at fjerne bitterstoffer men DMS