Hej Alle
Jeg vil gerne have jeres second opinion til min juleøl.
Sidste år tog jeg fra gærspand efter 4 uger pga min Tilt tog røven på mig og viste 1004 men pga skum på Tilten var der fejl visning.... Det resulterede så i overkarbonering og det skal jeg ikke ud i igen :-/
I år har har det stået indtil nu i 5 uger og jeg har haft Tilt oppe for at rengøre dem og der har været ro på dem i nu 3 dage ihvertfald den ene ;-)
I kan se dem her : https://www.hounsgaard.com/beer-in-progress/
Hvad siger i ?
Ville i turde tage den ene evt den blå ??
Flaskning hvornår
Flaskning hvornår
Med Venlig Hilsen
Dennis H. Pedersen
Dennis H. Pedersen
-
- Indlæg: 915
- Tilmeldt: 2. apr 2014, 12:57
- Geografisk sted: 7451 Sunds
Re: Flaskning hvornår
Når du nu har oplevet fejlmåling med dit udstyr så ville jeg lave en kontrolmåling med et hydrometer.
Uanset hvad opskriften siger om tid, så er øllet ikke færdig med at gære før du kan måle to ens SG (specific gravity) med 3 dages mellemrum. Flasker i før dette risikerer i flaskebomber.
Uanset hvad opskriften siger om tid, så er øllet ikke færdig med at gære før du kan måle to ens SG (specific gravity) med 3 dages mellemrum. Flasker i før dette risikerer i flaskebomber.
keep it simple !
Re: Flaskning hvornår
Jeg tror alle har fejl læsning af Tilt hydrometer og det mest nøjagtige som du skriver er helt sikkert et helt almindeligt analog hydrometer.
Men hvis jeg mæsker med for højt eller for lavt temperatur PGA det billige Kina termometer som jeg bruger ,vil min øl være forskellige i forhold til opskriften. Der kan være mange ting som kan gøre at FG ikke passer 100 % med opskriften.
Det vigtigste er vel at sukkerindhold ikke flytter sig så må den være gæret færdig.
Men du vil mene at hvis der har været ro på sukkerindholdet i tre dage så bør den være færdig ?
Sendt fra Yavin med Tapatalk
Men hvis jeg mæsker med for højt eller for lavt temperatur PGA det billige Kina termometer som jeg bruger ,vil min øl være forskellige i forhold til opskriften. Der kan være mange ting som kan gøre at FG ikke passer 100 % med opskriften.
Det vigtigste er vel at sukkerindhold ikke flytter sig så må den være gæret færdig.
Men du vil mene at hvis der har været ro på sukkerindholdet i tre dage så bør den være færdig ?
Sendt fra Yavin med Tapatalk
Med Venlig Hilsen
Dennis H. Pedersen
Dennis H. Pedersen
-
- Indlæg: 915
- Tilmeldt: 2. apr 2014, 12:57
- Geografisk sted: 7451 Sunds
Re: Flaskning hvornår
Ja, samme gravity med 3 dages mellemrum.
Hvis du bruger det samme termometer hver gang du brygger, så betyder nøjagtigheden at termometeret ikke så meget.
Hvis du bruger det samme termometer hver gang du brygger, så betyder nøjagtigheden at termometeret ikke så meget.
keep it simple !