Side 1 af 1

Brewster Beacon effekt

Indlæg: 6. nov 2019, 17:08
af JJMikkel
Jeg har et spørgsmål omkring min ny-indkøbte Brewster Beacon.

Jeg er ret ny og har indtil videre lavet 2 all-grain bryg. Det første i spand med gryde. Det andet med Brewsteren og fermzilla.

Mit problem er, at jeg svinger ret voldsomt i temperatur under mæskningen. Den går fra plus 2-3 grader til minus 2-3 grader i forhold til hvad jeg indstiller den på. Jeg har købt isoleringskappen og mæsker med låg.
Desuden har jeg problemer med at indstille pumpen til den rigtige recirkulation. Jeg har lavet en julebryg fra Maltbazaren med 6.35 kg malt hvor jeg bruger 16,5 l til mæskningen. Når jeg putter malten i indsatssien er der langt fra nok vand i gryden til at væde alt malten. Når jeg tænder pumpen tager det en evighed for vandet at trænge igennem sien og jeg må derfor slukke pumpen med mellemrum. Først efter 20-30 min virker det som om der er gang i mæskningen og pumpen kan køre med halv kraft resten af tiden. Er det normalt? Jeg bliver bekymret for, om det mæskevand der er i malten har den ønskede temperatur hvis cirkulationen er så langsom.

Jeg rørte rundt med ca 15-20 mins mellemrum gennem hele mæskningen for at sikre at alt malten var vædet. Jeg ramte en OG på 1.063 (forventet 1.070) hvilket jeg umiddelbart tror er ok.

Umiddelbart tænker jeg at der var for lidt vand under mæskningen og at opskriften ikke tager hensyn til, at jeg bruger en brewster beacon med x L deadspace.

Hvad gør i andre? Kan det have noget med hvor stor effekt man skal bruge under de forskellige faser? (brugte 1800 W under mæskningen)

På forhånd tak,
Mikkel

Re: Brewster Beacon effekt

Indlæg: 6. nov 2019, 17:30
af Mikle
Hej Mikkel

Velkommen til denne skønne hobby ;)

Jeg har selv en beacon og havde også problemer indtil jeg læste denne tråd.

viewtopic.php?f=1&t=13339&hilit=Brewmonk+effekt

Godt nok handler den om en brewmonk men de 2 anlæg er stort set helt ens.

Prøv at læs hele tråden igennem og så prøv de råd der bliver givet så jeg sikker på du nok skal få en bedre effektivitet .

Hilsen
Mikkel

Re: Brewster Beacon effekt

Indlæg: 10. feb 2020, 12:03
af simlet
hejsa!

Min erfaring er at det er vigtigt at flowet er godt - så din malt må ikke være valset for fint!

Jeg har nogle gange lige siet det værste mel fra med et dørslag.

Så snart du kan sætte godt gang i pumpen med godt flow til følge holder jeg fint temperaturen indenfor 1 grad. Jeg sætter den til 2000 watt når jeg mæsker :)

Re: Brewster Beacon effekt

Indlæg: 10. feb 2020, 13:23
af Per
JJMikkel skrev:Jeg har et spørgsmål omkring min ny-indkøbte Brewster Beacon.

Jeg er ret ny og har indtil videre lavet 2 all-grain bryg. Det første i spand med gryde. Det andet med Brewsteren og fermzilla.

Mit problem er, at jeg svinger ret voldsomt i temperatur under mæskningen. Den går fra plus 2-3 grader til minus 2-3 grader i forhold til hvad jeg indstiller den på. Jeg har købt isoleringskappen og mæsker med låg.
Desuden har jeg problemer med at indstille pumpen til den rigtige recirkulation. Jeg har lavet en julebryg fra Maltbazaren med 6.35 kg malt hvor jeg bruger 16,5 l til mæskningen. Når jeg putter malten i indsatssien er der langt fra nok vand i gryden til at væde alt malten. Når jeg tænder pumpen tager det en evighed for vandet at trænge igennem sien og jeg må derfor slukke pumpen med mellemrum. Først efter 20-30 min virker det som om der er gang i mæskningen og pumpen kan køre med halv kraft resten af tiden. Er det normalt? Jeg bliver bekymret for, om det mæskevand der er i malten har den ønskede temperatur hvis cirkulationen er så langsom.

Jeg rørte rundt med ca 15-20 mins mellemrum gennem hele mæskningen for at sikre at alt malten var vædet. Jeg ramte en OG på 1.063 (forventet 1.070) hvilket jeg umiddelbart tror er ok.

Umiddelbart tænker jeg at der var for lidt vand under mæskningen og at opskriften ikke tager hensyn til, at jeg bruger en brewster beacon med x L deadspace.

Hvad gør i andre? Kan det have noget med hvor stor effekt man skal bruge under de forskellige faser? (brugte 1800 W under mæskningen)

På forhånd tak,
Mikkel


Hej Mikkel.

Jeg ville regne således: 6,35 kg. malt x 2,7 ltr. vand/kg. + den mængde du har under sien (på en Brew Monk er det ca. 7,5 ltr.) Det giver ca. 25 ltr. mæskevand.
Når du skal beregne spargevand, kan du gøre sådan: 25 ltr. mæskevand - ca. 6 - 6,5 ltr. som malten holder på - dit afkog, trub og krymp (ca. 4% fra varm til kold urt) Hos mig er det ca. 6 ltr.

Det giver flg: 25 - 6,5 - 6 = 12,5 ltr. Hvis din opskrift siger at du skal opsamle 25 ltr. efter kogningen til gærtanken, så skal du sparge med 12,5 ltr. Men du skal prøve dig frem for at se hvordan det virker i din proces. Mit eksempel virker ok. for mig. Jeg ligger på 70 - 80% effektivitet, og det er fint for mig.

Jeg tror, at de udfordringer du har haft, skyldes for lidt mæskevand. Flowet i recirkulationen indstiller du, så der hele tiden er væske over malten. Så tror jeg også at du kan holde en nogenlunde konstant temperatur. Jeg måler selv temperaturen i malten, og korrigerer på anlægget om nødvendigt. Forskellen på den indstillede temperatur og den målte er ca. 1,5°, hvor den målte er den højeste.

Mvh. Per.

Mvh. Per.