Side 1 af 1

Dunkelweizen

Indlæg: 9. nov 2019, 07:37
af Vestv
Hej herinde hvilke erfaringer har I med karbonering af dunkelwiezen. Kan godt slå op i de forskellige guides og se at et rummål på 3.6 til 4.48 er anbefalet, men hvad gør I der har brygget den og været tilfreds. 4.5 er i mine øjne næsten sodavandskarbonering.....

Re: Dunkelweizen

Indlæg: 9. nov 2019, 09:27
af admin
Hvis du karbonere så hårdt, tror jeg det kommer til at stå ud af flasken.

Sendt fra min ONEPLUS A5010 med Tapatalk

Re: Dunkelweizen

Indlæg: 9. nov 2019, 10:32
af Vestv
Hvad ville du foreslå ~ har du erfaring med karbonering af mørk hvedeøl ?

Re: Dunkelweizen

Indlæg: 10. nov 2019, 10:15
af jandk
Vestv skrev:Hvad ville du foreslå ~ har du erfaring med karbonering af mørk hvedeøl ?
Jeg bruger 3.0 når jeg flasker hvedeøl og så er der rigeligt med brus.


Sent from my iPad using Tapatalk

Re: Dunkelweizen

Indlæg: 10. nov 2019, 10:27
af Vestv
Tak Jan har nu sat en på 3.0 og en på 3.6 så må vi se hvilken der falder mest i folks smag.

Re: Dunkelweizen

Indlæg: 10. nov 2019, 10:45
af jandk
Vestv skrev:Tak Jan har nu sat en på 3.0 og en på 3.6 så må vi se hvilken der falder mest i folks smag.

Det bliver spændende at høre om, skriv lige dine erfaringer tilbage når du har testet.

Re: Dunkelweizen

Indlæg: 10. nov 2019, 17:49
af admin
Jeg tror ikke syd tyskerne karbonere deres hvedøl hårdere end alm. Pilsner, måske endda mindre end det.

Sendt fra min ONEPLUS A5010 med Tapatalk

Re: Dunkelweizen

Indlæg: 30. nov 2019, 21:08
af Vestv
3.6 gik fint hverken bomber eller overskumning. Så dommen er to DW en med lidt mindre kulsyre end den anden. Nogle vil gerne have høj karbonering nogle lidt mindre. Måske en lille note mere sprittet end 3.0 - har karboneret med sukker så kan undgås ved at tvangskarbonere istedet tænker jeg.