Alm. Nybegynder hjælp.
af TJ_85 » 27. apr 2020, 20:16
Nå, jeg fik sat forsinkelsen til 20 min og hysterese til 4 c. Nu går der noget tid inden den starter. Forhåbentlig kommer der nu andet end skum ud af picnichane når næste fad tappes.
Et andet dumt spørgsmål: Beskadiger jeg køleskabets kompressor ved at styre temperaturen på denne måde? Jeg har isoleret proben med noget bobleplast og tape på fustagen så det burde ikke slå til så tit.
-
TJ_85
-
- Indlæg: 25
- Tilmeldt: 22. dec 2016, 22:25
- Geografisk sted: Espergærde
af Knet » 27. apr 2020, 20:31
Hvorfor bruger du ekstern temperaturstyring, hvis ikke det er et gæringsskab? Du vil bruge det til kold fadøl, og dér er køleskabet vel nok? Det tænder jo selv kompressor efter den temperatur du sætter det på. Altså når massen (dit fad fyldt med øl) først er kølet ned, fungerer det jo som køleelement for luften, og køleskabet som køleskab alene, vil ikke tænde så hyppigt.
Men ellers er hele ideen i at den starter forsinket, at den får en tiltrængt pause før den køler igen.
Vh. Kenneth
-
Knet
-
- Indlæg: 392
- Tilmeldt: 16. okt 2017, 18:58
- Geografisk sted: Ballerup
af TJ_85 » 27. apr 2020, 20:55
Samme tanke ramte mig og nu kører jeg bare med køleskabets termostat :) Man kan dog ikke indstille andet end 1 til 5.
Men så fik jeg da afprøvet en gadget der lå i skabet - min kælder er perfekt til overgær det meste af året.
Modtager stadig gerne gode råd til indstilling. Hvis jeg sætter hysterese til 0,5 c vil den køle ned til en halv grad under indstillet temperatur? Og den vil køle når den når en halv grad over indstillet temp?
-
TJ_85
-
- Indlæg: 25
- Tilmeldt: 22. dec 2016, 22:25
- Geografisk sted: Espergærde
af Freund » 27. apr 2020, 21:08
TJ_85 skrev:Samme tanke ramte mig og nu kører jeg bare med køleskabets termostat :) Man kan dog ikke indstille andet end 1 til 5.
Min "5'er" svarer til 8°C, lidt for koldt til min smag... men så har jeg forventningens glæde, når en øl står og bliver klar [emoji3] Måske dit køleskab har en lignende logik. Hilsen Freund
-
Freund
-
- Indlæg: 331
- Images: 1
- Tilmeldt: 16. aug 2017, 20:15
- Geografisk sted: 7400 Herning
af TJ_85 » 27. apr 2020, 21:12
Dvs. dit køleskab kan kun få øllet ned på 8 grader på højeste indstilling?
Der er mange, særligt på amerikanske fora, der kloger sig på øllets temperatur når det skal ud af fustagen ift. skum. Jeg ville foretrække 8-9 grader men vil jeg så bare få skum ud?
-
TJ_85
-
- Indlæg: 25
- Tilmeldt: 22. dec 2016, 22:25
- Geografisk sted: Espergærde
af Borg » 27. apr 2020, 22:16
Relæet vil slå til, når temperaturen når set-temp + hysterese. Og så vil den køle til set-temp nås igen.
Compressor delay time er den tid der skal gå, fra kompressoren stopper, til den må starte igen.
-

Borg
-
- Indlæg: 4659
- Tilmeldt: 28. dec 2009, 17:46
- Geografisk sted: Herning
-
af Freund » 28. apr 2020, 10:50
Hahaha - du ved mere om mit køleskab end jeg selv gør [emoji23] Jeg har været i skuret, og det står på 1 (ud af 7). Min pointe er, at selvom det er en "dum" styring vil temperaturen være ret jævn.
Mht. skum er det sammenhængen mellem temperatur og tryk der giver dig en kedelig oplevelse. Du skriver picnic, har du 1,5m bremseslange på? Hvor mange bar har du på dine fustager?
Hilsen Freund
-
Freund
-
- Indlæg: 331
- Images: 1
- Tilmeldt: 16. aug 2017, 20:15
- Geografisk sted: 7400 Herning
af TJ_85 » 28. apr 2020, 12:21
Altså, det var sådan et sæt her jeg købte, bare med 9,5 l fustage. Så jeg vil tro det er alm. bremseslange.
Jeg kan ikke se problemet med en hane uden kompensator, hvis blot bremseslangen har den rette længde?
-
TJ_85
-
- Indlæg: 25
- Tilmeldt: 22. dec 2016, 22:25
- Geografisk sted: Espergærde
af Freund » 28. apr 2020, 14:35
Vi taler om forskellige diameter på slanger [emoji6] Alm. ølslange er 3/8"
-
Freund
-
- Indlæg: 331
- Images: 1
- Tilmeldt: 16. aug 2017, 20:15
- Geografisk sted: 7400 Herning
af mhn » 28. apr 2020, 18:00
Trykket må kun falde omkring 1 psi, når øllet forlader hanen.
I mit setup skulle der 130cm bremseslange til. Jeg fandt beregningerne på nettet et sted. Jeg kan desværre ikke huske hvor.
Jeg gik fra skum helvede til stort set ingen problemer. :-)
-
mhn
-
- Indlæg: 386
- Tilmeldt: 22. feb 2017, 16:58
af TJ_85 » 28. apr 2020, 19:44
Tak for alle svarene. Det er rart at kunne drøfte fadølssituationen herinde når konen knægter ytringsfriheden ved at bede en holde mund.
Jeg har bestilt den gammeldags taphane i linket ovenfor med en shank og 2 m bremseslange. Jeg kommer nok til at stille endnu flere dumme spørgsmål når det ankommer.
-
TJ_85
-
- Indlæg: 25
- Tilmeldt: 22. dec 2016, 22:25
- Geografisk sted: Espergærde
Tilbage til Hjælp til at komme igang.
Hvem er online
Brugere der læser dette forum: Ingen tilmeldte og 2 gæster
|
|