Beerdumper skrev:Ja, men sådan står der nu engang i opskriften. Hvor lang cold crasher du? Kunne forstille mig, at en mørk fyldig øl skal stå i længere tid, end en lys øl type sådan helt generelt.
Tjaa nu har jeg ikke ligefrem den helt store erfaring.
Men jeg cold crasher som minimum 2 dage ved ca. 0-2C, derefter afhænger det lidt af hvornår jeg lige har tid til at tappe. Det skal siges at jeg som regel smider noget Gelatine i enten ved cold crash eller fornyligt i fustagen inden jeg tapper (i fustagen for at minske oxidering).
Når først den er tappet går der som regel et par dage før den er helt klar.
Jeg tror til gengæld ikke farven på din øl har noget som helst med "floccoleringen" (bundfældningen) af din gær, men mere selve gærtypen. Vedhæftede billede er af en dobbelt bock som har stået maks en uge efter tapning og en pale ale som har stået et par dage efter den blev tappet, begge blev cold crashet i 2-3 tage før tapning.

- Pale ale

- Dobbelt bock
Det skal siges, jeg tror ikke det gør noget negativt ved øllen at cold crashe i 14 dage.... der går bare længere tid før du kan nyde den
Jeg håber det hjælper lidt
-Jacob