Sukker til karbonering i flaske

Alm. Nybegynder hjælp.

Sukker til karbonering i flaske

Indlægaf gellert » 12. jul 2020, 12:24

Hej
Jeg er helt ny og næsten blank mht ølbrygning.
Jeg har købt en Brew box ... Pale Ale.

Så kommer mit spørgsmål:

Når der skal tilsættes sukker i flaskerne når det skal fra gærtank til flaske.....
Er det ligegyldigt hvilket slags sukker man bruger?
Giver det forskellige slutresultater ved at prøve andre slags sukker?

Kom gerne med input :-)

Mvh
Jack
gellert
 
Indlæg: 4
Tilmeldt: 10. jul 2020, 11:28

Re: Sukker til karbonering i flaske

Indlægaf Peterdanske » 12. jul 2020, 13:31

Hej Jack.
Jeg er selv forholdsvis ny i "faget"
Der er mange slags sukker at vælge mellem, afhængig af ølstilen der skal karboneres.
De lyse neutrale øltyper behøver en neutral sukker, som melis, lys kandis eller egentligt brygsukker.
Mørkere øl kan karboneres med honning, mørk kandis, melasse, moscado, div. rørsukker og lignende, for at understøtte eller forstærke nogle træk.

Mvh. Peter
QUID QUID LATINE DICTUM SIT, ALTUM VIDITUR.
(Alt hvad der siges på latin lyder dybsindigt.)
Peterdanske
 
Indlæg: 36
Tilmeldt: 1. apr 2020, 21:04
Geografisk sted: 6630 Rødding

Re: Sukker til karbonering i flaske

Indlægaf peos » 12. jul 2020, 16:50

Brug almindeligt sukker. Det er det nemmeste, og du kan formentlig ikke smage forskel med den smule, der skal til. 6 g/l går til det meste.
peos
 
Indlæg: 694
Tilmeldt: 1. dec 2011, 22:09

Re: Sukker til karbonering i flaske

Indlægaf JAFU » 13. jul 2020, 04:22

Almindelig sukker virker til alle øltyper, men som Peter skriver, kan der eksperimenteres med forskellige andre slags sukker, når vi er ovre i de mørke øl.
Jeg bilder mig i hvert fald ind, at jeg kan smage forskel, når jeg har brugt enten mørk farin eller muscovadosukker til at karbonere juleøllen .... hvilket minder mig om, at det er på høje tid at få den sat over :-)
JAFU
 
Indlæg: 172
Tilmeldt: 21. jul 2017, 11:13
Geografisk sted: Falster

Re: Sukker til karbonering i flaske

Indlægaf Borg » 13. jul 2020, 08:28

Man kan karbonere med alt sukker.

Vær dog opmærksom på, at indholdet af forgærbare sukkermolekyler ikke er den samme i alt sukker. Benytter du andet end hvidt sukker (fra roer eller sukkerrør), skal du have fundet ud af, hvor meget forgærbar sukker der er deri, og lave en forholdsberegning, for at opnå samme CO2-volumen.

Det enkleste er at anvende hvidt sukker.
Brugeravatar
Borg
 
Indlæg: 4659
Tilmeldt: 28. dec 2009, 17:46
Geografisk sted: Herning


Tilbage til Hjælp til at komme igang.

Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen tilmeldte og 2 gæster