Temperaturstyring ved gæring
5 indlæg
• Side 1 af 1
Temperaturstyring ved gæringJeg forbereder mig på min første bryg og har flere steder læst, at folk bruger akvarievarmere med termostat til temperaturstyring ved gæringen. Jeg har derfor købt et par stykker af disse, men tænker nu på, om de egentlig vil give et retvisende billede af temperaturen i væsken? Der er jo ingen cirkulation i væsken, så de eksempelvis 23 grader bliver vel kun temperaturen omkring det område, hvor akvarievarmeren er nedsænket? I et akvarie er der jo cirkulation på grund af pumpen, men jeg går ikke ud fra, at man kan sætte en pumpe på gæringen, for der må man vel overhovedet ikke røre rundt i væsken?
Re: Temperaturstyring ved gæringHar ikke hørt om akvairevarmer direkte i Gæringstanken. Tænker at den varmer meget hårdt lokalt og slår gærcellerne ihjel lige omkring staven.
Har hørt om akvarievarmer i cirkulationsvandet/væsken gennem en spiral i gæringstanken og terrarie varmeflader under eller rundt om gæringstanken. Har selv kun haft behov for nedkøling da gæringsprocessen udvikler varme så har ikke afprøvet metoden selv.
Re: Temperaturstyring ved gæringJeg har heller ikke hørt om en akvarievarmer til regulering af temperatur under gæring før.
Min første tanke, da jeg læste dit indlæg, var, at det da måtte dreje sig om en terrarievarmer, som man stiller brygspanden på ... men man skal jo aldrig sige aldrig. Måske det vil fungere fint, hvis du stiller brygspanden i et vandbad, som du varmer op med akvarievarmeren. På den måde får du en mere nænsom opvarmning, da varmekilden er udenfor brygspanden, og væske leder jo varme/kulde fint. Vær dog opmærksom på, at gæringen i starten selv er i stand til at hæve temperaturen et par grader i forhold til omgivelserne. Mvh Jakob Sent from my iPhone using Tapatalk
Re: Temperaturstyring ved gæringHvordan får man sådan en troll kvalt? Admin?
QUID QUID LATINE DICTUM SIT, ALTUM VIDITUR.
(Alt hvad der siges på latin lyder dybsindigt.)
Re: Temperaturstyring ved gæringHer en tysk tråd om emnet. Prisen er lidt pebret.
https://hobbybrauer.de/forum/viewtopic. ... e8bd6f27a6 MBH L.R.
5 indlæg
• Side 1 af 1
Tilbage til Hjælp til at komme igang. Hvem er onlineBrugere der læser dette forum: Google [Bot] og 5 gæster |