For lang tid i gærspanden?

Alm. Nybegynder hjælp.

For lang tid i gærspanden?

Indlægaf Jens K » 29. sep 2020, 10:52

Hvor længe kan øl normalt stå i gærspanden før det tager enten missmag, eller ikke kan karboneres med sukker ved flaskning?

Jeg har en spand med en Juleøl stående, som jeg måske har glemt en smule. Den har stået snart 2 måneder. Kan jeg uden problemer flaske den som normalt med tilsætning af sukker eller holder gæren ikke så længe?

Er der andre problemer forbundet med så lang tids ophold i gærspanden. Øllet har ikke været omstukket.

MVH Jens
Jens K
 
Indlæg: 38
Tilmeldt: 21. okt 2016, 08:32

Re: For lang tid i gærspanden?

Indlægaf grøntoft » 30. sep 2020, 06:19

Jeg har haft en øl stående på gærspand i over tre måneder. Den smagte fint. Jeg tror ikke du skal tage det så tungt.
"De ej poeter ere, der kun drikke vand"
- Ludvig Holberg
grøntoft
 
Indlæg: 626
Tilmeldt: 18. sep 2014, 07:32
Geografisk sted: Fjerritslev

Re: For lang tid i gærspanden?

Indlægaf JAFU » 30. sep 2020, 12:13

Hej Jens
Gæren skal nok klare karboneringen, selvom den har stået så længe. Hvis du kan vente med at åbne flaskerne til december, burde der ikke være problemer
I forhold til missmag så er det ilt, der er din fjende ved lang lagring på gærspand. En gærspand af plast er ikke diffussionstæt, men små to måneder vil nok ikke give problemer, du vil lægge mærke til - vil jeg tro.
En kollega havde en pærecider stående i gærspanden (plast) i over et halvt år, og da hun endelig fik den på flaske og prøvesmagt den, var der ingen ende på lovprisningerne. Hvis alt omkring gæringen ellers er OK, ville jeg ikke være nervøs.
Mvh Jakob
JAFU
 
Indlæg: 172
Tilmeldt: 21. jul 2017, 11:13
Geografisk sted: Falster

Re: For lang tid i gærspanden?

Indlægaf Jens K » 4. okt 2020, 19:55

Fedt, tak for inputs :-)
Jens K
 
Indlæg: 38
Tilmeldt: 21. okt 2016, 08:32


Tilbage til Hjælp til at komme igang.

Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen tilmeldte og 5 gæster