Side 1 af 1

For lang tid i gærspanden?

: 29. sep 2020, 10:52
af Jens K
Hvor længe kan øl normalt stå i gærspanden før det tager enten missmag, eller ikke kan karboneres med sukker ved flaskning?

Jeg har en spand med en Juleøl stående, som jeg måske har glemt en smule. Den har stået snart 2 måneder. Kan jeg uden problemer flaske den som normalt med tilsætning af sukker eller holder gæren ikke så længe?

Er der andre problemer forbundet med så lang tids ophold i gærspanden. Øllet har ikke været omstukket.

MVH Jens

Re: For lang tid i gærspanden?

: 30. sep 2020, 06:19
af grøntoft
Jeg har haft en øl stående på gærspand i over tre måneder. Den smagte fint. Jeg tror ikke du skal tage det så tungt.

Re: For lang tid i gærspanden?

: 30. sep 2020, 12:13
af JAFU
Hej Jens
Gæren skal nok klare karboneringen, selvom den har stået så længe. Hvis du kan vente med at åbne flaskerne til december, burde der ikke være problemer
I forhold til missmag så er det ilt, der er din fjende ved lang lagring på gærspand. En gærspand af plast er ikke diffussionstæt, men små to måneder vil nok ikke give problemer, du vil lægge mærke til - vil jeg tro.
En kollega havde en pærecider stående i gærspanden (plast) i over et halvt år, og da hun endelig fik den på flaske og prøvesmagt den, var der ingen ende på lovprisningerne. Hvis alt omkring gæringen ellers er OK, ville jeg ikke være nervøs.
Mvh Jakob

Re: For lang tid i gærspanden?

: 4. okt 2020, 19:55
af Jens K
Fedt, tak for inputs :-)