Side 1 af 1

Sluter med at gære efter 3 dage

: 29. sep 2020, 15:34
af bryggefan
Hej.
Det er første gang jeg forsøger lave øl. Jeg fik en øl sats med alle ingredienser i.
Jjeg har fulgt vejledningen. Deesværre slutede den med at gære efter 3 dage og det er vel ikke normalt?

Jeg har upplodet billeder af vejledning
https://ibb.co/km2XKkP" onclick="window.open(this.href);return false;
https://ibb.co/51PM72m" onclick="window.open(this.href);return false;
https://ibb.co/zNxXdpJ" onclick="window.open(this.href);return false;

Re: Sluter med at gære efter 3 dage

: 29. sep 2020, 19:30
af ThomasM
Selv om der ikke er aktivitet i låsen er der stadig gang i gæringen. Giv det 14 dage og må FG over 3 dage. Er det det samme og tæt på hvad der er forventet så skal det nok blive godt.

Re: Sluter med at gære efter 3 dage

: 30. sep 2020, 17:03
af bryggefan
Tak
Jeg venter

JEg har lavet rødvin før og der var der mere gang i, men det kan man måske ikke sammenligne med

Re: Sluter med at gære efter 3 dage

: 1. okt 2020, 18:54
af HælløseBrygger
Hej!

Håber det er ok, jeg kaprer din tråd med et tillægsspørgsmål til min egen øl.

Jeg har en bryg i spanden, på 2. uge, men gæring stoppede efter 8 dage - målt samme værdi siden 8. dagen.
Det må være rekord ud fra de 6 - 8 bryg, jeg har lavet.

Hvordan kan dette være? Gærtype? Eller andet fx infektion eller stormgæring?

Temperaturen har været lidt lavere end normalt, men den er i ny ståltank i stedet for plast.

Vh

Sendt fra min EML-L29 med Tapatalk

Re: Sluter med at gære efter 3 dage

: 1. okt 2020, 18:56
af HælløseBrygger
Har endda tilført en omgang ekstra opløst sukker ved omstikning, som ikke satte gang i noget.

Sendt fra min EML-L29 med Tapatalk

Re: Sluter med at gære efter 3 dage

: 1. okt 2020, 20:31
af ThomasM
Kan du give lidt info hvilken værdi har du målt? Er den tæt på FG.
Hvilken temperatur har den stået ved.
Hvis du har tilføjet sukker og det stadig ikke er aktivitet lyder det lidt som en utæthed. Mere sukker burde aktivere gæren igen.
HælløseBrygger skrev:Hej!

Håber det er ok, jeg kaprer din tråd med et tillægsspørgsmål til min egen øl.

Jeg har en bryg i spanden, på 2. uge, men gæring stoppede efter 8 dage - målt samme værdi siden 8. dagen.
Det må være rekord ud fra de 6 - 8 bryg, jeg har lavet.

Hvordan kan dette være? Gærtype? Eller andet fx infektion eller stormgæring?

Temperaturen har været lidt lavere end normalt, men den er i ny ståltank i stedet for plast.

Vh

Sendt fra min EML-L29 med Tapatalk

Re: Sluter med at gære efter 3 dage

: 1. okt 2020, 21:13
af HælløseBrygger
ThomasM skrev:Kan du give lidt info hvilken værdi har du målt? Er den tæt på FG.
Hvilken temperatur har den stået ved.
Hvis du har tilføjet sukker og det stadig ikke er aktivitet lyder det lidt som en utæthed. Mere sukker burde aktivere gæren igen.
HælløseBrygger skrev:Hej!

Håber det er ok, jeg kaprer din tråd med et tillægsspørgsmål til min egen øl.

Jeg har en bryg i spanden, på 2. uge, men gæring stoppede efter 8 dage - målt samme værdi siden 8. dagen.
Det må være rekord ud fra de 6 - 8 bryg, jeg har lavet.

Hvordan kan dette være? Gærtype? Eller andet fx infektion eller stormgæring?

Temperaturen har været lidt lavere end normalt, men den er i ny ståltank i stedet for plast.

Vh

Sendt fra min EML-L29 med Tapatalk
Jep. Det har sådan set fulgt opskriften (north pole breeze allgrain) meget fint, som skriver OG 1074 og FG 1018. Så jeg er ikke langt fra med 1080 og 1020? Synes bare det er gået utrolig hurtigt, og jeg har altid set et gæring efter omstikning.

Den har vist 18 - 20 grader, dog oppe på 22 det første døgns tid pga. gæring.

Hvad tænker du på, når du siger utæthed?

Sendt fra min EML-L29 med Tapatalk