har brug for lidt hjælp til at omsætte opskrift til brewster,
plejer at bruge opskrifter fra brewolution.
syntes ikke 12 liter er meget vand til at mæske i
brewster beacon, omsætte opskrift til brewster
11 indlæg
• Side 1 af 1
brewster beacon, omsætte opskrift til brewsterhar brug for lidt hjælp til at omsætte opskrift til brewster,
plejer at bruge opskrifter fra brewolution. syntes ikke 12 liter er meget vand til at mæske i
Re: brewster beacon, omsætte opskrift til brewstermangler OG og FG,
kan man beregne dem eller bliver det bare gæt
Re: brewster beacon, omsætte opskrift til brewsterhvilken gær bliver der brugt ?
her er et bud på den efter min profil https://share.brewfather.app/gyr7L025gG64Qy /Thomas
brewster beacon, omsætte opskrift til brewsterJeg regner med 7 l + 2,7 l pr. Kg malt som start mængde vand - så har du nok i en beacon til en god mæsk
Inden urt kogning kan du så juster med evt. mere vand til du er tæt på ønsket OG ( inden kogning) Det kan knibe med plads i gryden ved mæskning hvis der er meget malt (7+ kg) f.eks. til stærkere øl - så må du justere faktoren (2,7) lidt ned. 12 l lyder af meget lidt når der i beacon (og brew monk) er plads til ca. 7l vand under maltpipen. Det kan giver en noget tør mæsk. For at juster til brewster så mål (eller fyld) op hvor meget vand der kan være under pipen ( op til risten) - og så tilfør de 2,7 l pr kg malt. Sent from my iPhone using Tapatalk Brew Monk & Fermzilla
Re: brewster beacon, omsætte opskrift til brewsterok, det vil sige : 3.65 kg malt x 2.7 l vand = 9,85 l + 7 l under = 16,85l vand total til udmæskning. (16.85 - 12 = 4.85 extra vand )
der skal sparges med 14-15 l vand, regner med at 4,85 l vand extra skal trækkes fra sparge vandet ???? Hvordan måler du OG når temp. er en del over 20 grader ??? Kan man beregne sig frem til hvad OG og FG skal være når det ikke står i opskriften ??? Hvordan finder man ud af hvor meget vand der evt. skal tilføres før kogning ?? er der et program til dette ;-)
Re: brewster beacon, omsætte opskrift til brewster
Nu går dine beregninger lidt galt. De 16,85 ltr. til mæskning er korrekt. Når du hæver sien efter udmæskningen holder malten på ca. 1 ltr,/kg. malt. Dvs. 16,85 - 3,65 = 13,2 ltr. Kender du dit tab til kogning, trub og krympning? Hvis ikke må du sætte en værdi indtil du har checket det over et par bryg. Hos mig er det ca. 6 ltr. Hvis vi antager at du også taber 6 ltr. ser det sådan ud: 13,2 ltr. - 6 ltr. = 7,2 ltr. Du skal ende med at have 20 ltr., så du skal sparge med 20 - 7,2 = 12,8 ltr. før kogning OG og FG kan du finde hvis du bruger f.eks. BeerCalc, Brewfather o.l. Der findes korrektionstabeller til bestemmelse af OG ved forskellige temperaturer. Jeg tror bl.a. Brygladen har det på deres hjemmeside et eller andet sted. Mvh. Per.
Re: brewster beacon, omsætte opskrift til brewsterJeg fandt lige korrektionstabellen.
Mvh. Per.
Re: brewster beacon, omsætte opskrift til brewstersuper, tak for alle super input og rettelser
Re: brewster beacon, omsætte opskrift til brewsterDu kan også finde mange af twojbrowars opskrifter på beercalc.
Re: brewster beacon, omsætte opskrift til brewster
er der et fif til at finde twojbrowars opskrifter
Re: brewster beacon, omsætte opskrift til brewster
Du kan søge på beercalc under brewer :)
11 indlæg
• Side 1 af 1
Tilbage til Hjælp til at komme igang. Hvem er onlineBrugere der læser dette forum: Ingen tilmeldte og 3 gæster |