en god øl at starte med
en god øl at starte med
jeg går og varmer op til mit første bryg, men besværlig som jeg er vil jeg ikke "nøjes" med at brygge min første ale eller lignende.
jeg har gået og tænkt på noget over i en pilsner type, men ikke helt lys, har en vild tanke omkring chokolade malt. kan bruge det sammen med en pilsner malt??
jeg har kigget lidt på beercalc men kan ikke rigtig gennemskue hvordan den virker, måske nogen kan hjælpe??
og ja jeg kan ikke bare starte med noget lettere. det der med nemme løsninger er ikke lige mig, ihvertfald ikke før jeg har prøvet den svære!!
jeg har gået og tænkt på noget over i en pilsner type, men ikke helt lys, har en vild tanke omkring chokolade malt. kan bruge det sammen med en pilsner malt??
jeg har kigget lidt på beercalc men kan ikke rigtig gennemskue hvordan den virker, måske nogen kan hjælpe??
og ja jeg kan ikke bare starte med noget lettere. det der med nemme løsninger er ikke lige mig, ihvertfald ikke før jeg har prøvet den svære!!
Hvis du vil starte med Pilsner, har du så mulighed for at styre din gærings temperatur ?
Let eller svært, at brygge øl er at brygge øl, om det så er pilsner eller ale,
Den eneste forskel er temperatur (sådan helt firkantet sagt)
Det er som sådan ikke svære at brygge en pilsner end det er at brygge en bitter.
Det tager bare længere tid, man skal have lidt mere udstyr og være endnu mere sikker på hvad man gør. Hvis man skla have bare et rimeligt resultat ud af det.'
Oven i det er der så forskellige brygningsmetoder som nogen sværger ved, fx, single infusion mash, eller decoktion mash, bare for at navne nogle eskempler.
MVH
Kasper Malmberg
Let eller svært, at brygge øl er at brygge øl, om det så er pilsner eller ale,
Den eneste forskel er temperatur (sådan helt firkantet sagt)
Det er som sådan ikke svære at brygge en pilsner end det er at brygge en bitter.
Det tager bare længere tid, man skal have lidt mere udstyr og være endnu mere sikker på hvad man gør. Hvis man skla have bare et rimeligt resultat ud af det.'
Oven i det er der så forskellige brygningsmetoder som nogen sværger ved, fx, single infusion mash, eller decoktion mash, bare for at navne nogle eskempler.
MVH
Kasper Malmberg
ok All-grain er heller ikke så svært.
haandbryg.dk har en god gennemgang af all-grain her
http://www.haandbryg.dk/klumme/teknisk_ ... rygge.html
Men hensyn til opskrift, så kan du starte med noget pilsner eller pale-ale malt og måske lige cara-pils eller cara-helles eller en anden karemel malt til at give lidt ekstra krop.
Med chokolade malten ved jeg ikke rigtig, den skal bruges forsigtig eller kommer det til at smage som en porter eller måske en swartzbier, og hvis man kun kommer lidt får du kun lidt farve og næsten ingen smag, måske lidt ristet.
MVH
Kasper Malmberg
haandbryg.dk har en god gennemgang af all-grain her
http://www.haandbryg.dk/klumme/teknisk_ ... rygge.html
Men hensyn til opskrift, så kan du starte med noget pilsner eller pale-ale malt og måske lige cara-pils eller cara-helles eller en anden karemel malt til at give lidt ekstra krop.
Med chokolade malten ved jeg ikke rigtig, den skal bruges forsigtig eller kommer det til at smage som en porter eller måske en swartzbier, og hvis man kun kommer lidt får du kun lidt farve og næsten ingen smag, måske lidt ristet.
MVH
Kasper Malmberg
Her er der et eksempel
http://www.haandbryg.dk/cgi-bin/beercal ... %20pilsner
så kan du selv skrue op for choko malt og andet.
MVH
Kasper Malmberg
http://www.haandbryg.dk/cgi-bin/beercal ... %20pilsner
så kan du selv skrue op for choko malt og andet.
MVH
Kasper Malmberg
Vi startede med at kopiere en opskrift i beercalc. En sweet stout med et rimeligt resultat.jakobø skrev:mon nogen kan hjælpe med at sammen sætte nogen spændende i beercalc der er hen i den retning?
Så lavede vi selv opskrifter og det er spændende med alle de forskellige malttyper og ikke mindst humletyper. Gærtyper også. Men alle ale's, og den ene mere kompliceret end den anden.
Nu er vi så kommet til en fase hvor vi egentligt slet ikke ved hvordan de forskellige malte smager og laver lige nu en simpel ale, der nok ender med at lære os en hel del om ølbrygning. Den er kun lavet på basismalt, og en gær vi kender rigtigt godt.
Dette "forsøgsbryg" smager rigtigt godt og skal danne udgangspunkt for vore fremtidige bryg.
Mit råd til dig er at starte simpelt for at lære...
Mvh.
Michael K
Michael K
Jacob jeg vil anbefale dig at læse howtobrew.com
især afsnit 3
http://howtobrew.com/section3/index.html
Og så lige en disclamer, Hvis nu øllet bliver dårligt så lad være med at gi' mig skylden :-)
90% af en vellykket øl skyldes processen og kun 10% skyldes opskriften.
Jeg vil anbefale dig at brygge en ale. Der er drikkeklar på en 3-6 ugers tid, i forhold til en pilsner som sikkert skal have minimum 1½ til 2 måneders lagring. Det er så træls at vente så lang tid på noget der ikke er super godt. (hvis det nu går galt)
Skål
Kasper Malmberg
især afsnit 3
http://howtobrew.com/section3/index.html
Og så lige en disclamer, Hvis nu øllet bliver dårligt så lad være med at gi' mig skylden :-)
90% af en vellykket øl skyldes processen og kun 10% skyldes opskriften.
Jeg vil anbefale dig at brygge en ale. Der er drikkeklar på en 3-6 ugers tid, i forhold til en pilsner som sikkert skal have minimum 1½ til 2 måneders lagring. Det er så træls at vente så lang tid på noget der ikke er super godt. (hvis det nu går galt)
Skål
Kasper Malmberg