Helt nybegynder !
-
- Indlæg: 644
- Tilmeldt: 1. okt 2006, 18:22
- Geografisk sted: KBH Nordvest
- Kontakt:
Hej
Hvad jeg lige kan se, så er det vist "min første ale" du vil lave til at starte med, til den ville jeg bruge en lys ekstrakt fra en af maltpusherne(og ellers bare følge opskriften). Hvis du derimod vil lave en mørk sødlig øl, skal du nok bruge lidt mere forskelligt special malt. Jeg startede selv med at brygge "min første ale" og den er ganske god som start øl, til at se hvordan processen fungere.
For at slippe for at fiske din special malt (Cara-Crystal/Cara-Munich)op fra gryden med en si, kan du med fordel købe noget tubegaze eller lign og ligge det i. Hvis du ikke gør det og vælger og fiske det op, kan det sagtens lade sig gøre(det gjorde jeg nemlig).
Som jeg kan se i tidligere indlæg, har du alle ingredienser du skal bruge. Personligt bruger jeg klarurt fra Lund(i stedet for irish moss), da jeg syntes det gav mig en mere klar øl.
Hvad jeg lige kan se, så er det vist "min første ale" du vil lave til at starte med, til den ville jeg bruge en lys ekstrakt fra en af maltpusherne(og ellers bare følge opskriften). Hvis du derimod vil lave en mørk sødlig øl, skal du nok bruge lidt mere forskelligt special malt. Jeg startede selv med at brygge "min første ale" og den er ganske god som start øl, til at se hvordan processen fungere.
For at slippe for at fiske din special malt (Cara-Crystal/Cara-Munich)op fra gryden med en si, kan du med fordel købe noget tubegaze eller lign og ligge det i. Hvis du ikke gør det og vælger og fiske det op, kan det sagtens lade sig gøre(det gjorde jeg nemlig).
Som jeg kan se i tidligere indlæg, har du alle ingredienser du skal bruge. Personligt bruger jeg klarurt fra Lund(i stedet for irish moss), da jeg syntes det gav mig en mere klar øl.
-
- Indlæg: 644
- Tilmeldt: 1. okt 2006, 18:22
- Geografisk sted: KBH Nordvest
- Kontakt:
-
- Indlæg: 644
- Tilmeldt: 1. okt 2006, 18:22
- Geografisk sted: KBH Nordvest
- Kontakt:
Ikke helt, den skal også give dig mulighed for at sparge det sidste sukker ud af malten.skidemajet-inc skrev:Òkay, så har jeg lige et sidste spørgsmål.
Laurtunet er kun til for at si humle, malt og andre urenheder fra ?
- i så fald kan jeg så ikke bare lade urten køle ned til omkring 20grader og hælde den gennem et stykke stof ned i gærtanken ?
Dvs. man hælder 75 grader varmt vand ned igennem lautertunet indtil man rammer OG'en.
Der sidder jo en del sukker tilbage i masken som man med fordel kan skylle ud.
Det giver jo mere øl !!
Mvh.
Søren Ladegaard
"A woman drove me to drink and I didn't even have the decency to thank her"
W. C. Fields
Søren Ladegaard
"A woman drove me to drink and I didn't even have the decency to thank her"
W. C. Fields
-
- Indlæg: 644
- Tilmeldt: 1. okt 2006, 18:22
- Geografisk sted: KBH Nordvest
- Kontakt:
Vedr. hjælp til at komme i gang.
Hej.
Ved at klikke på linket kan du se hvordan vi brygger derhjemme. Måske dette kan hjælpe.. Du er meget velkommen til at stille spørgsmål til den, hvis der er noget du er i tvivl om.
http://www.g2b.dk/?id=95
Ved at klikke på linket kan du se hvordan vi brygger derhjemme. Måske dette kan hjælpe.. Du er meget velkommen til at stille spørgsmål til den, hvis der er noget du er i tvivl om.
http://www.g2b.dk/?id=95