Skal jeg smage allerede nu?
Skal jeg smage allerede nu?
Jeg har brug jeres hjælp til, at besvare et af de helt store, af livets mange spørgsmål.
Skal jeg smage mit bryg allerede nu???
Jeg har lavet en Abbey ale, et beerkit fra brewferm.
Det har har nu stået i kælderen (15 grader) i 9 dage. Ifølge vejledningen skal det være "færdigt" efter 6-8 uger ved 10 grader.
Jeg har tappet 15x70cl og 19x33cl.
Jeg er naturligvis meget spændt på at smage resultatet og kan næsten ikke vente, men vil selvfølgelig ikke spilde de gyldene dråber. Grunden til at smage nu, er naturligvis for at lærer noget og følge udviklingen på mit første bryg. Jeg brygger jo hverken for at spare tid eller penge, men derimod for sjov.
Så skal jeg smage nu?
Skal jeg smage mit bryg allerede nu???
Jeg har lavet en Abbey ale, et beerkit fra brewferm.
Det har har nu stået i kælderen (15 grader) i 9 dage. Ifølge vejledningen skal det være "færdigt" efter 6-8 uger ved 10 grader.
Jeg har tappet 15x70cl og 19x33cl.
Jeg er naturligvis meget spændt på at smage resultatet og kan næsten ikke vente, men vil selvfølgelig ikke spilde de gyldene dråber. Grunden til at smage nu, er naturligvis for at lærer noget og følge udviklingen på mit første bryg. Jeg brygger jo hverken for at spare tid eller penge, men derimod for sjov.
Så skal jeg smage nu?
-
- Indlæg: 74
- Tilmeldt: 23. okt 2006, 19:09
- Geografisk sted: Århus
- Kontakt:
Jeg ville nok vente til weekenden med at knappe en 33 cl. op, så er burde den helt sikkert være færdig karboneret i flasken. Men ellers er det en god ide at følge øllens udvikling ved at åbne nogle af og til. Hvis du så syntes at det er en fantastisk øl, så må du jo bare brygge noget mere af den. Vi brygger jo for at det skal drikkes, ikke fordi at det ser pænt ud i en flaske... ;-)
Re: Skal jeg smage allerede nu?
15C virker som en noget lav fermenterings temperatur til en Abbey Ale, er du sikker på det er korrekt?gotskov skrev: Det har har nu stået i kælderen (15 grader) i 9 dage. Ifølge vejledningen skal det være "færdigt" efter 6-8 uger ved 10 grader.
Tror du ikke de 10C er lager temp. , som de anbefaler i 6-8 uger for klaringen og modningens skyld?
Jeg kender ingen Abbey gær der arbejder ved 10C.
Mvh.
Søren Ladegaard
"A woman drove me to drink and I didn't even have the decency to thank her"
W. C. Fields
Søren Ladegaard
"A woman drove me to drink and I didn't even have the decency to thank her"
W. C. Fields
Jeg er meget enig i at den skal stilles ved stuetemp. før der kommer brus i, 5 dage plejer at være tilstrækkeligt (søndag til fredag aften!)
Så skal du igang med det hårde og slidsomme arbejde med at følge øllets udvikling. Efter min mening er det helt nødvendigt at smage på øllet mindst en gang om ugen, mindre vil ikke give et præcist billede af udviklingen. Det hele skal naturligvis behørigt føres ind i en smagslog. Jeg har pt 7 bryg på lager, så det er et hårdt job, men nogen skal jo gøre det!
Thomas
Så skal du igang med det hårde og slidsomme arbejde med at følge øllets udvikling. Efter min mening er det helt nødvendigt at smage på øllet mindst en gang om ugen, mindre vil ikke give et præcist billede af udviklingen. Det hele skal naturligvis behørigt føres ind i en smagslog. Jeg har pt 7 bryg på lager, så det er et hårdt job, men nogen skal jo gøre det!
Thomas
Close the bottles with crown caps and store them in a warm area for about 5 days. This second fermentation takes about 1 week. Let the beer mature for at least 6 – 8 weeks in a cooler area (10°C). Pour out your delicious BREWFERM beer carefully without stirring the sediment. CHEERS !
!!!! Jeg har sgu da overset det om de 5 dage totalt !!!!!!!!!!!
Kan jeg nå at redde det?
For lige at gøre det helt klart, så har jeg flasket og stillet flaskerne direkte ned i kælderen, hvor der er ca 15 grader.
De har altså ikke fået de nævnte 5 dage "in a warm area".
hvorlænge
Det er rigtig rart at høre.
Øllet er hentet op fra kælderen og jeg forbedrede mig på skænderierne med konen, omkring placeringen af mine 2 ølkasser ved siden af sofaen. :-)
Men hvorlænge skal jeg have dem heroppe inden jeg sætter dem tilbage i den "kolde" kælder?
Og så har jeg smagt. Jeg kunne ikke lade være. Men det var en god oplevelse. Der kom en lille pssssttt lyd da jeg åbnede, så lidt er der sket.
Smagen? Ja den er faktisk ok. Den smager stadig af gær og er lidt "skarp" i det. Men gær forsvinder vel og jeg håber at lidt lagring kan gøre den lidt mere rund.
Så den skal nok blive god.
Øllet er hentet op fra kælderen og jeg forbedrede mig på skænderierne med konen, omkring placeringen af mine 2 ølkasser ved siden af sofaen. :-)
Men hvorlænge skal jeg have dem heroppe inden jeg sætter dem tilbage i den "kolde" kælder?
Og så har jeg smagt. Jeg kunne ikke lade være. Men det var en god oplevelse. Der kom en lille pssssttt lyd da jeg åbnede, så lidt er der sket.
Smagen? Ja den er faktisk ok. Den smager stadig af gær og er lidt "skarp" i det. Men gær forsvinder vel og jeg håber at lidt lagring kan gøre den lidt mere rund.
Så den skal nok blive god.
- MonkeyBrew
- Indlæg: 4420
- Tilmeldt: 26. okt 2006, 22:13
- Geografisk sted: 8670 Låsby
Det lyder som om du er på vej ad den rigtige sti med den øl. Jeg havde en Oatmeal Stout der ikke ville karbonere ordenligt, så tog jeg kassen med op i stuen en lille uges tid (med konens bemærkninger hængene over hovedet selfølgelig, hæhæ. Det lader til at være fælles træk for os herinde). Men trods de negative vibartioner, forhindrede det ikke min stout i at karbonere helt perfekt... Ahhh hvor er det er dejlig lyd. Man kan høre når det er rigtigt. Mht gærsmagen så forsvinder den lidt hen af vejen. Den vinder absolut ved lagring. Held og lykke med den. Vil gerne høre mere om hvordan den udvikler sig. :D
Mvh.
Lars
Mvh.
Lars
Monkeybrew - Abegodt øl!
~ Lars Bang Rasmussen ~
http://www.monkeybrew.dk" onclick="window.open(this.href);return false;
Mæsketemperature for stilarterne:
http://haandbrygforum.dk/viewtopic.php? ... ure#p85351" onclick="window.open(this.href);return false;
~ Lars Bang Rasmussen ~
http://www.monkeybrew.dk" onclick="window.open(this.href);return false;
Mæsketemperature for stilarterne:
http://haandbrygforum.dk/viewtopic.php? ... ure#p85351" onclick="window.open(this.href);return false;
Re: hvorlænge
Det lyder som om det er gået fint ved 15 grader når flaskerne allerede siger psssstt. De behøver ikke stå særligt længe i varmen!gotskov skrev: Men hvorlænge skal jeg have dem heroppe inden jeg sætter dem tilbage i den "kolde" kælder?
Og så har jeg smagt. Jeg kunne ikke lade være. Men det var en god oplevelse. Der kom en lille pssssttt lyd da jeg åbnede, så lidt er der sket.
Smagen? Ja den er faktisk ok. Den smager stadig af gær og er lidt "skarp" i det. Men gær forsvinder vel og jeg håber at lidt lagring kan gøre den lidt mere rund.
Så den skal nok blive god.
Gærsmagen vil blive kraftigt reduceret så snart karboneringen er helt overstået og gæren falder til ro. Lagringen vil helt sikkert gøre den mere rund!
Thomas