når øllet er flasket

Alm. Nybegynder hjælp.
Jimmi
Indlæg: 227
Tilmeldt: 22. mar 2006, 22:04
Geografisk sted: Randers

når øllet er flasket

Indlæg af Jimmi »

Hey

Jeg går jo og tænker rigtig meget over mit første bryg.....MEN hvad nu når man har omstukket første gang til en anden gærtank hvor man er påpasselig med ikke at få bundfald med op i hæverten....... og efter et stykke tid på flasker hvor man igen passer på ikke at gå til bunden med hæverten....... når man så karbonerer øllen på flaskerne kan der så ikke komme bundfald igen ????

Er der typisk lidt bundfald i en håndbrygget øl eller kan man komme uden om dette problem......

Håber i kan hjælpe mine tanker på rette vej :)

Hygge fra Jimmi
Øv ingen bryg igang :(
Martin
Indlæg: 40
Tilmeldt: 6. dec 2005, 12:57
Geografisk sted: Fredericia

Indlæg af Martin »

Der vil komme en gærrest, som vil ligge sig på bunden af flasken - men det skulle også være det :D

Evt. ( ved øl der har gæret ved høj temperatur - typisk overgæret øl) vil der komme nogle protein rester som følge af nedkøling af ølet.
Disse plejer dog kun at give en uklar øl.
Mvh
Martin Jørgensen
7000 Fredericia

Relax - Don´t worry
Have a homebrew
Mit udstyr http://www.haandbrygforum.dk/viewtopic.php?t=57
Jimmi
Indlæg: 227
Tilmeldt: 22. mar 2006, 22:04
Geografisk sted: Randers

Indlæg af Jimmi »

Martin skrev:Der vil komme en gærrest, som vil ligge sig på bunden af flasken - men det skulle også være det :D

Evt. ( ved øl der har gæret ved høj temperatur - typisk overgæret øl) vil der komme nogle protein rester som følge af nedkøling af ølet.
Disse plejer dog kun at give en uklar øl.
Ok så dvs når man hælder sin håndbryggede øl op så skal man lige lade være med at hælde hele flaskens indhold i glasset :)
Øv ingen bryg igang :(
Brugeravatar
admin
Site Admin
Indlæg: 4754
Tilmeldt: 4. dec 2005, 16:25
Geografisk sted: 7080 Børkop

yep

Indlæg af admin »

Lige som en god cigar, så ødelægger man helheden ved at være nærig :-)
lad den sidste 1 cm være i flasken.

:D :D :D Jens
Jimmi
Indlæg: 227
Tilmeldt: 22. mar 2006, 22:04
Geografisk sted: Randers

Re: yep

Indlæg af Jimmi »

admin skrev:Lige som en god cigar, så ødelægger man helheden ved at være nærig :-)
lad den sidste 1 cm være i flasken.

:D :D :D Jens
Kanon :) :) men hvad så hvis jeg nu vil sende min bryg til venner og bekendte :) og evt. gærrester bliver hvirvlet op........ klarer brygget så igen :)

Jimmi :oops:
Øv ingen bryg igang :(
Brugeravatar
admin
Site Admin
Indlæg: 4754
Tilmeldt: 4. dec 2005, 16:25
Geografisk sted: 7080 Børkop

tid

Indlæg af admin »

Ja men det kan godt tage lang tid, nogle gange op til en uge.

Jens
Jimmi
Indlæg: 227
Tilmeldt: 22. mar 2006, 22:04
Geografisk sted: Randers

Re: tid

Indlæg af Jimmi »

admin skrev:Ja men det kan godt tage lang tid, nogle gange op til en uge.

Jens
Ok tak for din hjælp :) bare de så ved det.. at de skal vente en uges tid med at drikke den :)

Jimmi
Øv ingen bryg igang :(
Jimmi
Indlæg: 227
Tilmeldt: 22. mar 2006, 22:04
Geografisk sted: Randers

Indlæg af Jimmi »

Så er øllet flasket og det smager rigtig godt :) er ikke helt så klart som vi gerne vil have det :( PGA manglende Irish moss.

Nå men her er billedet så
Billede

Billede

Kig forbi :)

Hygge og forhåbentlig høj skum :)
Jimmi
Øv ingen bryg igang :(
Morten
Indlæg: 767
Tilmeldt: 17. jan 2006, 17:02
Geografisk sted: Nørresundby

Indlæg af Morten »

Ja men den ser sq da rigtig dejlig ud, sådan et jomfru bryg ;)

glæder mig tilat høre når du har smagt på den...

men du er da velkommen til at sende en til mig
MvH
Morten
(9400)
Jimmi
Indlæg: 227
Tilmeldt: 22. mar 2006, 22:04
Geografisk sted: Randers

Indlæg af Jimmi »

Morten skrev:Ja men den ser sq da rigtig dejlig ud, sådan et jomfru bryg ;)

glæder mig tilat høre når du har smagt på den...

men du er da velkommen til at sende en til mig
Bare rolig jeg skal nok skrive om hvordandet bliver :)

Og du kan da godt få lov til at smage :) jeg skal ned og besøge familien i Fredericia løbet af sommeren :) der kunne jeg tage en med ned til dig :) det kunne jo være sjovt at få andres mening om brygget....

MEN hold da kæft hvor er det svært at se sit bryg ståpå flasker uden at tage en :) .......
Øv ingen bryg igang :(
Morten
Indlæg: 767
Tilmeldt: 17. jan 2006, 17:02
Geografisk sted: Nørresundby

Indlæg af Morten »

Ja du skal da være velkommen ;)

så har jeg da en eller 3 forskelige du kan smage !

og ja kender det med at lade den stå hehe
MvH
Morten
(9400)
Jimmi
Indlæg: 227
Tilmeldt: 22. mar 2006, 22:04
Geografisk sted: Randers

Indlæg af Jimmi »

Morten skrev:Ja du skal da være velkommen ;)

så har jeg da en eller 3 forskelige du kan smage !

og ja kender det med at lade den stå hehe
Hvor lang tid skal jeg lade den stå på flaske inden jeg kan smage... en uges tid eller sårn :)
Øv ingen bryg igang :(
Malmberg
Indlæg: 342
Tilmeldt: 6. dec 2005, 12:52
Geografisk sted: Gudumholm

Indlæg af Malmberg »

Du skal da smage en lige nu..

Man skal altid løbende smage på sit øl :-)

Det giver faktisk ret god indsigt i hvordan den udvikler sig og det vil give dig mere erfaring, end "bare" at vente i 14 dage.

men den begynder sikker først at være sådan nogenlunde ok efter en 14 dages tid.

MVH
Kasper Malmberg [Nu uddannet øldommer]
Jimmi
Indlæg: 227
Tilmeldt: 22. mar 2006, 22:04
Geografisk sted: Randers

Indlæg af Jimmi »

Malmberg skrev:Du skal da smage en lige nu..

Man skal altid løbende smage på sit øl :-)

Det giver faktisk ret god indsigt i hvordan den udvikler sig og det vil give dig mere erfaring, end "bare" at vente i 14 dage.

men den begynder sikker først at være sådan nogenlunde ok efter en 14 dages tid.

MVH
Kasper Malmberg [Nu uddannet øldommer]

UUUUUUUUUUUUUHA smagt har jeg skam op til flere gange.. lige inden vi satte urten til gæring... Ved omstikning, ved to målinger af SG :) og så nu her hvor vi hældte på flaske :) og jo jeg kan sagtens smage hvordan den ændrer sig :)

Så nu mangler jeg bare at smage den med Co2 i

Jimmi
Øv ingen bryg igang :(
Morten
Indlæg: 767
Tilmeldt: 17. jan 2006, 17:02
Geografisk sted: Nørresundby

Indlæg af Morten »

Skal tappen en English Brown Ale imorgen :o

den glæder jeg mig meget til da det er en opskrift jeg selv har lavet
MvH
Morten
(9400)
Besvar

Tilbage til "Hjælp til at komme igang."