når øllet er flasket
når øllet er flasket
Hey
Jeg går jo og tænker rigtig meget over mit første bryg.....MEN hvad nu når man har omstukket første gang til en anden gærtank hvor man er påpasselig med ikke at få bundfald med op i hæverten....... og efter et stykke tid på flasker hvor man igen passer på ikke at gå til bunden med hæverten....... når man så karbonerer øllen på flaskerne kan der så ikke komme bundfald igen ????
Er der typisk lidt bundfald i en håndbrygget øl eller kan man komme uden om dette problem......
Håber i kan hjælpe mine tanker på rette vej :)
Hygge fra Jimmi
Jeg går jo og tænker rigtig meget over mit første bryg.....MEN hvad nu når man har omstukket første gang til en anden gærtank hvor man er påpasselig med ikke at få bundfald med op i hæverten....... og efter et stykke tid på flasker hvor man igen passer på ikke at gå til bunden med hæverten....... når man så karbonerer øllen på flaskerne kan der så ikke komme bundfald igen ????
Er der typisk lidt bundfald i en håndbrygget øl eller kan man komme uden om dette problem......
Håber i kan hjælpe mine tanker på rette vej :)
Hygge fra Jimmi
Øv ingen bryg igang :(
Der vil komme en gærrest, som vil ligge sig på bunden af flasken - men det skulle også være det :D
Evt. ( ved øl der har gæret ved høj temperatur - typisk overgæret øl) vil der komme nogle protein rester som følge af nedkøling af ølet.
Disse plejer dog kun at give en uklar øl.
Evt. ( ved øl der har gæret ved høj temperatur - typisk overgæret øl) vil der komme nogle protein rester som følge af nedkøling af ølet.
Disse plejer dog kun at give en uklar øl.
Mvh
Martin Jørgensen
7000 Fredericia
Relax - Don´t worry
Have a homebrew
Mit udstyr http://www.haandbrygforum.dk/viewtopic.php?t=57
Martin Jørgensen
7000 Fredericia
Relax - Don´t worry
Have a homebrew
Mit udstyr http://www.haandbrygforum.dk/viewtopic.php?t=57
Ok så dvs når man hælder sin håndbryggede øl op så skal man lige lade være med at hælde hele flaskens indhold i glasset :)Martin skrev:Der vil komme en gærrest, som vil ligge sig på bunden af flasken - men det skulle også være det :D
Evt. ( ved øl der har gæret ved høj temperatur - typisk overgæret øl) vil der komme nogle protein rester som følge af nedkøling af ølet.
Disse plejer dog kun at give en uklar øl.
Øv ingen bryg igang :(
Re: yep
Kanon :) :) men hvad så hvis jeg nu vil sende min bryg til venner og bekendte :) og evt. gærrester bliver hvirvlet op........ klarer brygget så igen :)admin skrev:Lige som en god cigar, så ødelægger man helheden ved at være nærig :-)
lad den sidste 1 cm være i flasken.
:D :D :D Jens
Jimmi :oops:
Øv ingen bryg igang :(
Bare rolig jeg skal nok skrive om hvordandet bliver :)Morten skrev:Ja men den ser sq da rigtig dejlig ud, sådan et jomfru bryg ;)
glæder mig tilat høre når du har smagt på den...
men du er da velkommen til at sende en til mig
Og du kan da godt få lov til at smage :) jeg skal ned og besøge familien i Fredericia løbet af sommeren :) der kunne jeg tage en med ned til dig :) det kunne jo være sjovt at få andres mening om brygget....
MEN hold da kæft hvor er det svært at se sit bryg ståpå flasker uden at tage en :) .......
Øv ingen bryg igang :(
Du skal da smage en lige nu..
Man skal altid løbende smage på sit øl :-)
Det giver faktisk ret god indsigt i hvordan den udvikler sig og det vil give dig mere erfaring, end "bare" at vente i 14 dage.
men den begynder sikker først at være sådan nogenlunde ok efter en 14 dages tid.
MVH
Kasper Malmberg [Nu uddannet øldommer]
Man skal altid løbende smage på sit øl :-)
Det giver faktisk ret god indsigt i hvordan den udvikler sig og det vil give dig mere erfaring, end "bare" at vente i 14 dage.
men den begynder sikker først at være sådan nogenlunde ok efter en 14 dages tid.
MVH
Kasper Malmberg [Nu uddannet øldommer]
Malmberg skrev:Du skal da smage en lige nu..
Man skal altid løbende smage på sit øl :-)
Det giver faktisk ret god indsigt i hvordan den udvikler sig og det vil give dig mere erfaring, end "bare" at vente i 14 dage.
men den begynder sikker først at være sådan nogenlunde ok efter en 14 dages tid.
MVH
Kasper Malmberg [Nu uddannet øldommer]
UUUUUUUUUUUUUHA smagt har jeg skam op til flere gange.. lige inden vi satte urten til gæring... Ved omstikning, ved to målinger af SG :) og så nu her hvor vi hældte på flaske :) og jo jeg kan sagtens smage hvordan den ændrer sig :)
Så nu mangler jeg bare at smage den med Co2 i
Jimmi
Øv ingen bryg igang :(