chokoladebønner

elchivato
Indlæg: 89
Tilmeldt: 19. nov 2006, 15:30

chokoladebønner

Indlæg af elchivato »

jeg sad og læste i den lokale avis (køge søndag)at svaneke bryghus havde lavet chokolade stout med chokoladebønner der lyder lækkert er der nogle der ved hvad en chokoladebønne er og hvor man kan få fat i dem ?
jakobø
Indlæg: 1796
Tilmeldt: 2. sep 2006, 10:43
Geografisk sted: 7000 fredericia
Kontakt:

Indlæg af jakobø »

du kan google hvad det er. men i bund g grund er det hvor kakao kommer fra. hvis nogen ved hvr man får dem kunne det være fedt. dog skulle de indeholde ret meget fedt, hvilket o er skum hæmmende.
Brygger lejlighedsvist.
elchivato
Indlæg: 89
Tilmeldt: 19. nov 2006, 15:30

Indlæg af elchivato »

ja jeg har godt nok prøvet at google dem men jeg sytes kun det er
slik der kommer frem måske man kan bruge noget kakaopulver ?
Brugeravatar
admin
Site Admin
Indlæg: 4754
Tilmeldt: 4. dec 2005, 16:25
Geografisk sted: 7080 Børkop

Indlæg af admin »

Men der er tilgengæld ozalysyre i som gør vandet blødt.
"Bornholmer Bryg - Choko Stout" Kraftig chokolade duft spredes når øllet skænkes op og det nøddebrune skum står smukt i glasset. Den sorte farve tillader røde nuancer foran en lyskilde, medens den første tår afslører en moderat fyldig Stout, der mætter knapt så meget. Fire forskellige slags malt, der i blandt chokolade malt og karamel malt, sætter sit præg og humlen er fint afstemt dertil. Drikkes snildt til deserter eller en sød eftermiddagsstund. Undergæret. Alc. 5,7 % vol
taget fra deres hjemmeside

Eller det er måske denne her:
lånt fra http://www.goodbeer.dk
Ufiltreret kakao-stout skabt i samarbejde mellem Svaneke Bryghus og Kjaerstrup Chokolade. Brygget af Malt, humle, kakao tilsat farve karamel E 150.
Billede
Mvh.
Jens
Øl og sol er livet....

http://www.fribryg.dk" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.facebook.dk/fribryg" onclick="window.open(this.href);return false;
jakobø
Indlæg: 1796
Tilmeldt: 2. sep 2006, 10:43
Geografisk sted: 7000 fredericia
Kontakt:

Indlæg af jakobø »

jeg har lige gjort lidt forsøg med god hollands kakao! men resultatet er ikke smags klart endnu! men noet tyder på jeg ikke har nok i! og jeg har faktisk glemt hv meget der er i
Brygger lejlighedsvist.
elchivato
Indlæg: 89
Tilmeldt: 19. nov 2006, 15:30

Indlæg af elchivato »

jeg har lige cheket på beercal der er også der har prøvet med kakaopulver men uden nogle særlige chokolade smage
op til 200g til 25l uden nogen særlig chokolade smag kan det passe
Brugeravatar
admin
Site Admin
Indlæg: 4754
Tilmeldt: 4. dec 2005, 16:25
Geografisk sted: 7080 Børkop

Indlæg af admin »

Jeg har lavet en med 125 gram til 55 liter, der var ikke rigtig nogen smag af cacao, sådan som jeg lige husker det.

Jens
jakobø
Indlæg: 1796
Tilmeldt: 2. sep 2006, 10:43
Geografisk sted: 7000 fredericia
Kontakt:

Indlæg af jakobø »

kan være man skal lave et test bryg engang når jeg er flyttet! 10 liter stout, ikke noget vildt og en god sjat kakao
Brygger lejlighedsvist.
Brugeravatar
admin
Site Admin
Indlæg: 4754
Tilmeldt: 4. dec 2005, 16:25
Geografisk sted: 7080 Børkop

Indlæg af admin »

http://www.haandbryg.dk/cgi-bin/beercal ... wersearch=

Min var med cacao pulver fra aldi så hut jeg visker
Mvh.
Jens
Øl og sol er livet....

http://www.fribryg.dk" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.facebook.dk/fribryg" onclick="window.open(this.href);return false;
Brugeravatar
Christian
Indlæg: 363
Tilmeldt: 29. sep 2006, 10:18
Geografisk sted: Vestbjerg, 9380
Kontakt:

Indlæg af Christian »

Ovennævnte opskrift mæsker med cacao. Umiddelbart vil jeg tro at det fjerner en stor del af smagen...

Jamil Zainasheff (meget kendt og anerkendt amerikansk håndbrygger) har en opskrift på en "Chocolate Hazelnut Robust Porter". Her tilsætter han 8 oz (ca 225 gram) cacao de sidste par minutter i urtkogningen i et 6 gallon batch (ca 23 L).

Har ikke prøvet det selv endnu... men det vil jeg gøre .

http://www.beerdujour.com/Recipes/Jamil ... Porter.htm

Mvh
Christian
Brugeravatar
admin
Site Admin
Indlæg: 4754
Tilmeldt: 4. dec 2005, 16:25
Geografisk sted: 7080 Børkop

Indlæg af admin »

Jeg kan da se der står mæskningen, men der skulle have stået urt kogningen.
Mvh.
Jens
Øl og sol er livet....

http://www.fribryg.dk" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.facebook.dk/fribryg" onclick="window.open(this.href);return false;
Mr. P
Indlæg: 723
Tilmeldt: 14. jun 2006, 13:38
Geografisk sted: Odense

Indlæg af Mr. P »

Christian skrev:Jamil Zainasheff (meget kendt og anerkendt amerikansk håndbrygger) har en opskrift på en "Chocolate Hazelnut Robust Porter". Her tilsætter han 8 oz (ca 225 gram) cacao de sidste par minutter i urtkogningen i et 6 gallon batch (ca 23 L).

Har ikke prøvet det selv endnu... men det vil jeg gøre .

http://www.beerdujour.com/Recipes/Jamil ... Porter.htm
Jamils opskrift ser spændende ud, men er der nogen der ved, hvor man køber hasselnødeekstrakt, og hvor meget der sådan ca. skal anvendes?
mvh Poul
www.ohbl.dk
Flensburgeren
Indlæg: 255
Tilmeldt: 5. dec 2006, 20:21
Geografisk sted: Aalborg, Nordjylland

hasselnød...

Indlæg af Flensburgeren »

Hej.

Jeg har netop lavet en Ananas Ale med Monin sirup, jeg ved at Monin også laver en Hasselnød sirup, så det kunne være en mulighed... jeg brugte 0,7L sirup til et 10 L batch.... men kunne nok godt have brugt 2X0,7L :-) Vil ihvertfald lave et forsøgsbryg mere med en anden smagsvariant.

Men blot et forslag på din efterspørgsel.


Jonas
Mr. P
Indlæg: 723
Tilmeldt: 14. jun 2006, 13:38
Geografisk sted: Odense

Re: hasselnød...

Indlæg af Mr. P »

Flensburgeren skrev:Jeg har netop lavet en Ananas Ale med Monin sirup, jeg ved at Monin også laver en Hasselnød sirup, så det kunne være en mulighed... jeg brugte 0,7L sirup til et 10 L batch.... men kunne nok godt have brugt 2X0,7L :-) Vil ihvertfald lave et forsøgsbryg mere med en anden smagsvariant.
Jeg kan se på importørens hjemmeside (http://www.innsale.com/), at 0,7L hasselnød-sirup koster ca. 70,-, så hvis der skal bruges 2x0,7L sirup pr. 10 L bliver det vist lige dyrt nok, men tak for tippet - det kan jo være, at der ikke skal anvendes så meget hasselnød-sirup som ananas-sirup.
mvh Poul
www.ohbl.dk
Flensburgeren
Indlæg: 255
Tilmeldt: 5. dec 2006, 20:21
Geografisk sted: Aalborg, Nordjylland

Indlæg af Flensburgeren »

hmmm...

Nej det kunne være muligt, jeg køber mit i Tyskland der ligger en fl. på ca. 6€.... Held og lykke.

Jonas
Besvar

Tilbage til "Generelt om brygning"