Hedder det Sparge eller Udmæskning?

Besvar

Hedder det Sparge eller Udmæskning?

Sparge
2
40%
Udmæskning
3
60%
Noget andet (anført i tråden herunder)
0
Ingen stemmer
 
Afgivne stemmer: 5

grøntoft
Indlæg: 680
Tilmeldt: 18. sep 2014, 08:32
Geografisk sted: Fjerritslev

Hedder det Sparge eller Udmæskning?

Indlæg af grøntoft »

Hvad siger folket mest?

Nogen siger Sparge, andre siger Udmæskning.

Hvad er folk mest til? Fortæl også gerne hvorfor du har din holdning.

Deltag i afstemningen. På forhånd tak
"De ej poeter ere, der kun drikke vand"
- Ludvig Holberg
Per
Indlæg: 338
Tilmeldt: 29. jan 2018, 20:06
Geografisk sted: Rønnede

Re: Hedder det Sparge eller Udmæskning?

Indlæg af Per »

grøntoft skrev:Hvad siger folket mest?

Nogen siger Sparge, andre siger Udmæskning.

Hvad er folk mest til? Fortæl også gerne hvorfor du har din holdning.

Deltag i afstemningen. På forhånd tak
Hos mig er det flg:

- Udmæskning, - efter afslutning af indmæskning, der hvor temperaturen er hævet til 78° i 10 - 15 min.
- Spargning, - efter udmæskningen efterskylles med 78° varmt vand.

Det er måske ikke rigtigt, men hos mig er det sådan.

Mvh. Per.
JAFU
Indlæg: 200
Tilmeldt: 21. jul 2017, 12:13
Geografisk sted: Falster

Re: Hedder det Sparge eller Udmæskning?

Indlæg af JAFU »

Min forståelse af begreberne er, som Per beskriver dem.
Mvh Jakob


Sent from my iPhone using Tapatalk
Brugeravatar
ThomasM
Indlæg: 200
Tilmeldt: 5. feb 2014, 19:09
Geografisk sted: Nordjylland, ulsted

Re: Hedder det Sparge eller Udmæskning?

Indlæg af ThomasM »

Som Per siger
/Thomas
Jan Rasmussen
Indlæg: 125
Tilmeldt: 30. nov 2018, 16:49
Geografisk sted: 6600 Vejen

Re: Hedder det Sparge eller Udmæskning?

Indlæg af Jan Rasmussen »

grøntoft skrev:Hvad siger folket mest?

Nogen siger Sparge, andre siger Udmæskning.

Hvad er folk mest til? Fortæl også gerne hvorfor du har din holdning.

Deltag i afstemningen. På forhånd tak

Det er IKKE det samme

Sparge eller eftergyde er at skylle sukker ud af mæsken og efterfylde væske

Udmæskning har til formål at stoppe processen i enzymerne og at gøre sukkerstofferne mere flydende så de er nemmere at skylle ud typisk ved 78°C
Besvar

Tilbage til "Generelt om brygning"