Brookelyn East India Pale Ale

Brookelyn East India Pale Ale

Indlægaf Michael K » 13. apr 2006, 08:15

Hej alle.

Vi sad for nogle dage siden og nød duften og smagen af Brookelyn's East India Pale Ale.
Den er virkelig en humlebombe hvor smagen af grønt sidder i munden en halv time senere.

Er der nogen her på forum der har en ide eller har erfaring med, hvordan humleprofilen kunne se ud for sådan en lækker sag.
Mvh.

Michael K
Michael K
 
Indlæg: 198
Tilmeldt: 14. feb 2006, 09:09
Geografisk sted: Ringe

humle

Indlægaf admin » 14. apr 2006, 19:27

Ikke fordi jeg kender denne øl, men jeg mener at have læst at bookelyn humler deres øl med en hop back ~ en mellem ting mellem tørhumling og alm. aroma humling, altså en metode til at få mere humle aroma.
håber der kan hjælpe lidt :-) eller må jeg sætte noget mere research igang.

Jens
Brugeravatar
admin
Site Admin
 
Indlæg: 4720
Images: 447
Tilmeldt: 4. dec 2005, 16:25
Geografisk sted: 7080 Børkop

Indlægaf chevydk » 15. apr 2006, 07:03

Jeg ved ikke om de også bruger en hopback, men det nævnes på deres hjemmeside at de bruger følgende humle sorter, British East Kent Golding, Northdown & Centennial.
De skriver endvidere at de benytter tørhumling i denne øl, spørgsmålet er bare om de mener et hopback system eller en traditionel tørhumling.

Jeg har som opklaring sendt denne mail til bryggeriet.

Hello.

I am wondering if you are using a hopback system with your IPA.
You write that you use dryhopping, but is that in a hopback system or a traditional dryhopping in the secondary fermentation?

Best regards fom Denmark


Fortsættelse følger 8)
Mvh.

Søren Ladegaard

"A woman drove me to drink and I didn't even have the decency to thank her"
W. C. Fields
chevydk
 
Indlæg: 914
Images: 15
Tilmeldt: 5. dec 2005, 12:26
Geografisk sted: 7080, Børkop

Indlægaf chevydk » 15. apr 2006, 08:05

I øvrigt ser min IPA sådan her ud når den bliver tørhumlet.

Billede
Senest rettet af chevydk 29. sep 2006, 15:17, rettet i alt 1 gang.
Mvh.

Søren Ladegaard

"A woman drove me to drink and I didn't even have the decency to thank her"
W. C. Fields
chevydk
 
Indlæg: 914
Images: 15
Tilmeldt: 5. dec 2005, 12:26
Geografisk sted: 7080, Børkop

Indlægaf Morten » 16. apr 2006, 15:56

Mmmmmmmmmmmmmm den ser dejlig ud ;)

du siger bare til så skal jeg nok komme og smage på den :lol:
MvH
Morten
http://www.all-grain.dk/
Siden er nede !!!
(9400)
Morten
 
Indlæg: 761
Tilmeldt: 17. jan 2006, 17:02
Geografisk sted: Nørresundby

Indlægaf Michael K » 16. apr 2006, 22:45

Det ser godt ud Søren...
Er der ikke en ordentlig omgang humle deri?

Vi har lige flasket vores IPA og den er god og humlet, men når jeg tænker på at humlen aftager ved lagring, kunne den godt have fået 50g mere i anden fermentering.
Det må vi jo lave om på til næste gang vi brygger en IPA, men jeg kunne nu godt nok tænke mig at ramme noget der ligner den fra Brookelyn. Så hvis der er nogen her på forum der vil give et bud på humleprofilen vil jeg blive glad. :D
Mvh.

Michael K
Michael K
 
Indlæg: 198
Tilmeldt: 14. feb 2006, 09:09
Geografisk sted: Ringe

Indlægaf chevydk » 17. apr 2006, 08:05

Michael K skrev:Det ser godt ud Søren...
Er der ikke en ordentlig omgang humle deri?

Vi har lige flasket vores IPA og den er god og humlet, men når jeg tænker på at humlen aftager ved lagring, kunne den godt have fået 50g mere i anden fermentering.


Der er 110g humle i, 55g Northern Brewer og 55g Fuggle.
Den er også godt humlet lige nu, men den kunne nok også lige have taget lidt mere, når man tager i betragtning af at den aftager under lagringen.
Jeg forventer at give den 3-4 uger på anden fermentering, så jeg kan få trukket noget aroma ud af tørhumlingen. :P
Mvh.

Søren Ladegaard

"A woman drove me to drink and I didn't even have the decency to thank her"
W. C. Fields
chevydk
 
Indlæg: 914
Images: 15
Tilmeldt: 5. dec 2005, 12:26
Geografisk sted: 7080, Børkop

Indlægaf Michael K » 17. apr 2006, 11:59

Vi havde også talt om at give vores en omgang humle mere, men skal bruge spandene IPA'en var i til at omstikke 44L MEGET spændende Belgisk mørk stærk her i løbet af ugen. :wink:
Den smager godt allerede og er faldet til ro omkring 1030 vil jeg tro. Vi målte den til 1032 i torsdags, så jeg håber at gæren når at trække den mod de 1020.. :?

Mums, jeg glæder mig :lol:
Mvh.

Michael K
Michael K
 
Indlæg: 198
Tilmeldt: 14. feb 2006, 09:09
Geografisk sted: Ringe

Indlægaf Michael K » 17. apr 2006, 12:41

Har lige været omkring Brookelyns side igen.

De opgiver da en del data på deres øl. F.eks. OG, temp og humletyper. 8)
Det havde jeg ikke set tidligere :oops:


Det er en fin side de har, hvor en del er skrevet på dansk :o

http://www.brooklynbrewery.com/Default.asp
Mvh.

Michael K
Michael K
 
Indlæg: 198
Tilmeldt: 14. feb 2006, 09:09
Geografisk sted: Ringe


Tilbage til Generelt om brygning

Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen tilmeldte og 4 gæster