Hej jeg skal til at bruge mælkesyre for første gang og hvor meget skal man ca bruge til 25 ltr vand
og skal det tilsættes inde man mæsker
Mvh steven
Mælkesyre
Re: Mælkesyre
Det afhænger meget af hvor hårdt dit vand der.
Mæsken skulle gerne være 5,2 - 5,5pH.
Det kan sikkert beregnes hvor mange mol syre der skal til men for os dødelige er det nemmest at prøve sig frem.
Mål pH i mæsken og kom lidt syre i til det passer.
Vi har ekstremt hårdt vand så kommer 8ml i til 20l mæsk. Ved mørkere øl typer med meget brændt malt kommer jeg kun 6ml i. (Ikke helt så nødvendigt som ved lyst øl typer)
Plejer at komme det i ca. 10 min efter mash-in.
Mæsken skulle gerne være 5,2 - 5,5pH.
Det kan sikkert beregnes hvor mange mol syre der skal til men for os dødelige er det nemmest at prøve sig frem.
Mål pH i mæsken og kom lidt syre i til det passer.
Vi har ekstremt hårdt vand så kommer 8ml i til 20l mæsk. Ved mørkere øl typer med meget brændt malt kommer jeg kun 6ml i. (Ikke helt så nødvendigt som ved lyst øl typer)
Plejer at komme det i ca. 10 min efter mash-in.
Re: Mælkesyre
Du kan bruge pH-strips, eller et pH-Meter til at måle dig frem med . ala dem her.
https://www.maltbazaren.dk/shop/ph-haardhed-314c1.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Rene
https://www.maltbazaren.dk/shop/ph-haardhed-314c1.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Rene
Bryghuset Flor
Re: Mælkesyre
tak folkens jeg har lige kigget lidt rundt og her ved lundby ser det ud til vi har hårdt vand så vil prøve med 6 ml i morgen
Øl skal nydes og brygges med kærlighed :-)
-
- Indlæg: 5319
- Tilmeldt: 15. nov 2008, 09:30
Re: Mælkesyre
JA - det så lidt sent svar. Men problemet er størst ved lyse øl (som tidligere nævnt) men 6 ml lyder OK. Hvis jeg skulle vælge idag, så tilsætter jeg hellere lidt mindre og så kun i mæskevandet.