Mælkesyre

Besvar
StevenN
Indlæg: 478
Tilmeldt: 15. nov 2014, 16:32
Geografisk sted: Lundby

Mælkesyre

Indlæg af StevenN »

Hej jeg skal til at bruge mælkesyre for første gang og hvor meget skal man ca bruge til 25 ltr vand
og skal det tilsættes inde man mæsker

Mvh steven
Øl skal nydes og brygges med kærlighed :-)
Gert.p
Indlæg: 184
Tilmeldt: 15. dec 2013, 13:19
Geografisk sted: Skårup-Fyn
Kontakt:

Re: Mælkesyre

Indlæg af Gert.p »

Det afhænger meget af hvor hårdt dit vand der.
Mæsken skulle gerne være 5,2 - 5,5pH.
Det kan sikkert beregnes hvor mange mol syre der skal til men for os dødelige er det nemmest at prøve sig frem.
Mål pH i mæsken og kom lidt syre i til det passer.
Vi har ekstremt hårdt vand så kommer 8ml i til 20l mæsk. Ved mørkere øl typer med meget brændt malt kommer jeg kun 6ml i. (Ikke helt så nødvendigt som ved lyst øl typer)
Plejer at komme det i ca. 10 min efter mash-in.
Flor
Indlæg: 145
Tilmeldt: 14. nov 2011, 20:52
Geografisk sted: Ørslev v/4760 Vordingborg

Re: Mælkesyre

Indlæg af Flor »

Du kan bruge pH-strips, eller et pH-Meter til at måle dig frem med . ala dem her.

https://www.maltbazaren.dk/shop/ph-haardhed-314c1.html" onclick="window.open(this.href);return false;

Rene
Bryghuset Flor
StevenN
Indlæg: 478
Tilmeldt: 15. nov 2014, 16:32
Geografisk sted: Lundby

Re: Mælkesyre

Indlæg af StevenN »

tak folkens jeg har lige kigget lidt rundt og her ved lundby ser det ud til vi har hårdt vand så vil prøve med 6 ml i morgen
Øl skal nydes og brygges med kærlighed :-)
Truntebryg
Indlæg: 5319
Tilmeldt: 15. nov 2008, 09:30

Re: Mælkesyre

Indlæg af Truntebryg »

JA - det så lidt sent svar. Men problemet er størst ved lyse øl (som tidligere nævnt) men 6 ml lyder OK. Hvis jeg skulle vælge idag, så tilsætter jeg hellere lidt mindre og så kun i mæskevandet.
Besvar

Tilbage til "Generelt om brygning"