Stoppet gæring

Michael K
Indlæg: 198
Tilmeldt: 14. feb 2006, 09:09
Geografisk sted: Ringe

Indlæg af Michael K »

chevydk skrev:Jeg vil ikke mene at det skader øllet, men du får bare en unik øl, der ikke bliver nem at kopiere.
Tænk nu hvis den blev bedre end da jeg bryggede den i vinters :roll:
Den er jo væk, ikke... Så kan vi jo ikke sammenligne dem.

Din ligger som et godt minde, og kan sikkert ikke laves om :cry:
Mvh.

Michael K
Michael K
Indlæg: 198
Tilmeldt: 14. feb 2006, 09:09
Geografisk sted: Ringe

Indlæg af Michael K »

Ovi skrev:Hvis jeg var jer ville jeg smide en pakke tørgær i (s-04 f.eks.), og se om det skulle hjælpe lidt på det. Det er dog ikke sikkert (i har mæsket ved ret høj temperatur), men der er jo ingen grund til at tage chancer.
Vi gav hver spand en pakke rehydreret S-04 i går.

Den smager udemærket nu, og hvis den ikke flytter sig i løbet af ugen, bliver den flasket.

Det vi så er i tvivl om nu er om gæren vil reagere på primingssukkeret. Men det vil tiden jo vise.
Mvh.

Michael K
chevydk
Indlæg: 913
Tilmeldt: 5. dec 2005, 12:26
Geografisk sted: 7080, Børkop
Kontakt:

Indlæg af chevydk »

Det vil den, og det skal den jo også for at få CO2
Mvh.

Søren Ladegaard

"A woman drove me to drink and I didn't even have the decency to thank her"
W. C. Fields
Michael K
Indlæg: 198
Tilmeldt: 14. feb 2006, 09:09
Geografisk sted: Ringe

Indlæg af Michael K »

Michael K skrev:Det vi så er i tvivl om nu er om gæren vil reagere på primingssukkeret. Men det vil tiden jo vise.
Nu her en lille måned senere, kan jeg fortælle at øllet er perfekt karboneret. Gæren reagerede altså på primingssukkeret.
Så kan jeg vel konkludere at gæren stadig var aktiv, men at restsukkeret i øllet bare ikke var fermenterbart.

Jeg synes den er blevet rigtig god... Sød, FG 1030, men det klæ'r den...

Skål...
Mvh.

Michael K
Ovi

Indlæg af Ovi »

Lyder som en happy ending, tillykke med det.

Det eneste jeg vil være opmærksom på er om karboneringen stiger over tid. Hvis det er tilfældet gærer den stadig, og så bør du drikke dette batch inden for kort tid.

Hvis ikke, så er jeg sikker på at den har godt af at lagre lidt.
Brugeravatar
admin
Site Admin
Indlæg: 4754
Tilmeldt: 4. dec 2005, 16:25
Geografisk sted: 7080 Børkop

Indlæg af admin »

Jeg har tænkt mig at lave en kopi af denne øl, er der noget jeg bør vide som ikke står her i ?
Jeg ved søren har en gær som jeg kan få noget af...

Jens
Michael K
Indlæg: 198
Tilmeldt: 14. feb 2006, 09:09
Geografisk sted: Ringe

Indlæg af Michael K »

Den udviklede sig rigtigt godt, og det er en rigtig nyder. Jeg skal brygge den igen på et tidspunkt, men tilsætter nok ikke safale næste gang :-)

Mine erfaringer ligger på beercalc på ovenstående link.

Karboneringen gik som planlagt også over tid.

Søren ligger inde med et eksemplar som du måske kan smage lidt af, hvis han vil dele ud af den. En rigtig dejlig øl der varmer, synes jeg
Mvh.

Michael K
chevydk
Indlæg: 913
Tilmeldt: 5. dec 2005, 12:26
Geografisk sted: 7080, Børkop
Kontakt:

Indlæg af chevydk »

Jeg gemmer den indtil min egen Røde Tud er færdig og på fustager.
Så får jeg muligheden for at smage den samme opskrift, fra 2 forskellige brygere og bryg udstyr.

Kom du bare og smag Jens.....
Mvh.

Søren Ladegaard

"A woman drove me to drink and I didn't even have the decency to thank her"
W. C. Fields
Brugeravatar
admin
Site Admin
Indlæg: 4754
Tilmeldt: 4. dec 2005, 16:25
Geografisk sted: 7080 Børkop

Indlæg af admin »

Min rødetud har denne historik : 15/10-06 brygdato
efter 1 uge gærede den fra 1092 til 1040, hvorefter den blev stukket om
efter endnu en uge var den 1030, ugen efter 1027, og idag 8/11-06 er den 1025, jeg tror den skal have noget mere tid til det sidste, derfor har jeg stukket den om endnu engang, og om en uge vil jeg nok putte den på køl.
Den er gæret med en Wyeast 3787 ved 20°C og brygget uden havregryn (jeg glemte det) og der er kun brugt styrian golding da brygladen ikke havde andet.
Den smager rigtig godt nu, og jeg glæder mig til at lave en lille sammenligning med jeres.

jens
Ps.
(Der for mangler jeg nogle semperardens flasker, ca. 50 stk. de skal bruges til mit jule bryg)
Brugeravatar
admin
Site Admin
Indlæg: 4754
Tilmeldt: 4. dec 2005, 16:25
Geografisk sted: 7080 Børkop

Indlæg af admin »

SG 1023 i dag.

Jens
Brugeravatar
admin
Site Admin
Indlæg: 4754
Tilmeldt: 4. dec 2005, 16:25
Geografisk sted: 7080 Børkop

Indlæg af admin »

17/11-06 Stadig 1023 så den ryger på 60 stk. semper ardens flasker.

Billede

Billede

Jens
Besvar

Tilbage til "Generelt om brygning"