Munkebo gær

Munkebo gær

Indlægaf Dalmoseosebryg » 11. jul 2016, 21:07

Opformering, hvad har i andre gjort, jeg synes ikke lige den vil i gang, jeg har dog heller ikke alt det "hard core" udstyr som nogle af jer har, men nu der gået 24 timer uden der er sket noget.
Dalmoseosebryg
 
Indlæg: 1012
Images: 0
Tilmeldt: 16. nov 2015, 20:44
Geografisk sted: Højelse 4623

Re: Munkebo gær

Indlægaf MonkeyBrew » 11. jul 2016, 22:33

Hvis urten ellers er iltet tilstrækkeligt, burde der komme liv i den. Jeg brugte godt nok en hjemmelavet magnetomrører til min Munkebo gær, men jeg har ikke altid haft sådan en når jeg har brugt vådgær. Hvordan og hvor længe havde du opbevaret gæren inden du brugte den?
Monkeybrew - Abegodt øl!

~ Lars Bang Rasmussen ~

http://www.monkeybrew.dk

Mæsketemperature for stilarterne:

viewtopic.php?f=7&t=9792&p=85351&hilit=m%C3%A6sketemperature#p85351
Brugeravatar
MonkeyBrew
 
Indlæg: 4413
Tilmeldt: 26. okt 2006, 21:13
Geografisk sted: 8670 Låsby

Re: Munkebo gær

Indlægaf Dalmoseosebryg » 11. jul 2016, 23:07

Iltet, tjoh den har da fået nogle rysteture ;-)

Ellers har den ligget på køl i ca 2 uger siden modtagelsen
Dalmoseosebryg
 
Indlæg: 1012
Images: 0
Tilmeldt: 16. nov 2015, 20:44
Geografisk sted: Højelse 4623

Re: Munkebo gær

Indlægaf MonkeyBrew » 12. jul 2016, 07:45

Ok. Der burde nu være lidt liv alligevel. Jeg fik min direkte fra Munkebo i et uisoleret og uden cold pack. Den var forsinket i næsten en uge og der var masser af liv ø i, på trods af mine tvivl. ;) Dog HAR jeg hørt at folk har modtaget gær som ikke kunne vækkes til live. Det sker i ny og næ. Var starteren meget stærk?
Monkeybrew - Abegodt øl!

~ Lars Bang Rasmussen ~

http://www.monkeybrew.dk

Mæsketemperature for stilarterne:

viewtopic.php?f=7&t=9792&p=85351&hilit=m%C3%A6sketemperature#p85351
Brugeravatar
MonkeyBrew
 
Indlæg: 4413
Tilmeldt: 26. okt 2006, 21:13
Geografisk sted: 8670 Låsby

Re: Munkebo gær

Indlægaf Dalmoseosebryg » 12. jul 2016, 08:41

MonkeyBrew skrev:Ok. Der burde nu være lidt liv alligevel. Jeg fik min direkte fra Munkebo i et uisoleret og uden cold pack. Den var forsinket i næsten en uge og der var masser af liv ø i, på trods af mine tvivl. ;) Dog HAR jeg hørt at folk har modtaget gær som ikke kunne vækkes til live. Det sker i ny og næ. Var starteren meget stærk?

Jeg måltevikke på starteren, den plejer at ramme de 140-150 så har bare lavet den på slump som når jeg høster.

Jeg synes dog at der var utrolig lidt i røret men tænkte at det nok bare var det
Dalmoseosebryg
 
Indlæg: 1012
Images: 0
Tilmeldt: 16. nov 2015, 20:44
Geografisk sted: Højelse 4623

Re: Munkebo gær

Indlægaf MonkeyBrew » 12. jul 2016, 10:23

Altså 1.040 - 1.050? Det burde være ok. Jeg startede med 1.035 for at være sikker. Men der var virkelig ikke særlig meget i glasset nej. Ikke sammenlignet med normal vådgær. Der gik omkring 36 timer før jeg fik liv i min. Selv med magnetomrøreren. Jeg lavede en større starter bagefter og så skal jeg ellers love for at den vågnede!
Monkeybrew - Abegodt øl!

~ Lars Bang Rasmussen ~

http://www.monkeybrew.dk

Mæsketemperature for stilarterne:

viewtopic.php?f=7&t=9792&p=85351&hilit=m%C3%A6sketemperature#p85351
Brugeravatar
MonkeyBrew
 
Indlæg: 4413
Tilmeldt: 26. okt 2006, 21:13
Geografisk sted: 8670 Låsby

Re: Munkebo gær

Indlægaf Dalmoseosebryg » 12. jul 2016, 10:31

Jeg har lavet en liter som starter men kun hældt den i 1/4 for at vække den, for derefter drøne den i resten, men det kan da godt være jeg skal være mere tålmodig og så bare ryste hver gang jeg nærmer mig
Dalmoseosebryg
 
Indlæg: 1012
Images: 0
Tilmeldt: 16. nov 2015, 20:44
Geografisk sted: Højelse 4623

Re: Munkebo gær

Indlægaf MonkeyBrew » 12. jul 2016, 10:59

Jeg ved ikke om det er for sent, men ellers kan du prøve olivenolie metoden. En minimal dråbe olivenolie kan "erstatte" den ilt som gæren skal bruge.
Monkeybrew - Abegodt øl!

~ Lars Bang Rasmussen ~

http://www.monkeybrew.dk

Mæsketemperature for stilarterne:

viewtopic.php?f=7&t=9792&p=85351&hilit=m%C3%A6sketemperature#p85351
Brugeravatar
MonkeyBrew
 
Indlæg: 4413
Tilmeldt: 26. okt 2006, 21:13
Geografisk sted: 8670 Låsby

Re: Munkebo gær

Indlægaf Dalmoseosebryg » 12. jul 2016, 12:18

MonkeyBrew skrev:Jeg ved ikke om det er for sent, men ellers kan du prøve olivenolie metoden. En minimal dråbe olivenolie kan "erstatte" den ilt som gæren skal bruge.

Det er allerede sket, men tak for Rådet, jeg må se hvad der hænder i de næste par dage
Dalmoseosebryg
 
Indlæg: 1012
Images: 0
Tilmeldt: 16. nov 2015, 20:44
Geografisk sted: Højelse 4623

Re: Munkebo gær

Indlægaf MonkeyBrew » 12. jul 2016, 13:32

Der bliver krydset fingre. ;)
Monkeybrew - Abegodt øl!

~ Lars Bang Rasmussen ~

http://www.monkeybrew.dk

Mæsketemperature for stilarterne:

viewtopic.php?f=7&t=9792&p=85351&hilit=m%C3%A6sketemperature#p85351
Brugeravatar
MonkeyBrew
 
Indlæg: 4413
Tilmeldt: 26. okt 2006, 21:13
Geografisk sted: 8670 Låsby

Re: Munkebo gær

Indlægaf Dalmoseosebryg » 12. jul 2016, 14:00

MonkeyBrew skrev:Der bliver krydset fingre. ;)

Det skal du sgu ha' tak for
Dalmoseosebryg
 
Indlæg: 1012
Images: 0
Tilmeldt: 16. nov 2015, 20:44
Geografisk sted: Højelse 4623

Re: Munkebo gær

Indlægaf Dalmoseosebryg » 13. jul 2016, 09:17

Der er stadig ikke noget at se i glasset, men der bliver dannet overtryk så der er stort håb forude
Dalmoseosebryg
 
Indlæg: 1012
Images: 0
Tilmeldt: 16. nov 2015, 20:44
Geografisk sted: Højelse 4623

Re: Munkebo gær

Indlægaf admin » 15. jul 2016, 08:31

Mon ikke det bare er en fantom gær lige som alt mulig andet Munkebo mikrobryg ;)

Sendt fra min SM-G920F med Tapatalk
Mvh.
Jens
Øl og sol er livet....

www.fribryg.dk
www.facebook.dk/fribryg
Brugeravatar
admin
Site Admin
 
Indlæg: 4626
Images: 447
Tilmeldt: 4. dec 2005, 16:25
Geografisk sted: 7080 Børkop

Re: Munkebo gær

Indlægaf Dalmoseosebryg » 15. jul 2016, 10:33

admin skrev:Mon ikke det bare er en fantom gær lige som alt mulig andet Munkebo mikrobryg ;)

Sendt fra min SM-G920F med Tapatalk

Det må du gerne forklare nærmere
Dalmoseosebryg
 
Indlæg: 1012
Images: 0
Tilmeldt: 16. nov 2015, 20:44
Geografisk sted: Højelse 4623

Re: Munkebo gær

Indlægaf Ousen » 15. jul 2016, 10:48

admin skrev:Mon ikke det bare er en fantom gær lige som alt mulig andet Munkebo mikrobryg ;)

Sendt fra min SM-G920F med Tapatalk


:-D
Brugeravatar
Ousen
Co-Admin
 
Indlæg: 355
Tilmeldt: 7. jun 2009, 07:41
Geografisk sted: Fredericia

Næste

Tilbage til Generelt om brygning

Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen tilmeldte og 8 gæster