Skum på Weiss bier

Skum på Weiss bier

Indlægaf mido14 » 13. nov 2016, 08:56

Hej.
Har her igår smagt en Weisthephaner dunkel Hefe weissen. Og man må bo sige at de kan nogle ting
Der syd for grænsen.
Kunne godt tænke mig at vide hvordan de får det tykke tætte skum.
Nogen ideer/forslag/erfaringer?
God søndag derude.
mido14
 
Indlæg: 122
Tilmeldt: 15. dec 2015, 13:08
Geografisk sted: Engesvang, Midtjylland

Re: Skum på Weiss bier

Indlægaf Truntebryg » 13. nov 2016, 09:47

Normalt siger man at et svat hvede eller havre giver mere holdbart skum ...

Men normalt er normalt ikke altid normalt ....

Min 3 uger gamle dunkel weizen er krystal klar - og det skulle den jo normalt ikke være ;-)
Truntebryg
 
Indlæg: 5309
Tilmeldt: 15. nov 2008, 09:30

Re: Skum på Weiss bier

Indlægaf mido14 » 13. nov 2016, 13:16

Jeg har også en fin skumkrone på mine Weiss
Men slet ikke så tæt og holdbart som denne.
Så der må være et eller andet der giver det
Tætte skum. Da det er en Hefe weissen er der jo rigelige
Mængder af hvede i ;-)
mido14
 
Indlæg: 122
Tilmeldt: 15. dec 2015, 13:08
Geografisk sted: Engesvang, Midtjylland

Re: Skum på Weiss bier

Indlægaf kbaggen » 13. nov 2016, 17:43

Jeg smider 100gram, rent hvecdemel, 100gram havregrund og 100gram cara pils i mine hvedeøl (til 9-10 Liter bryg), og jeg har en fin skumkrone......men om den er lige så god som de kommercielle er nok på kanten.....men det hjælp for mig at give lidt af disse 3 "malte"!
kbaggen
 
Indlæg: 404
Tilmeldt: 9. nov 2007, 21:09

Re: Skum på Weiss bier

Indlægaf Truntebryg » 13. nov 2016, 18:11

Jeg bliver lidt i tvivl om havregryn, det indeholder op til 6,5% fedt - og ifølge BYO er fedt ikke godt for skum...
Truntebryg
 
Indlæg: 5309
Tilmeldt: 15. nov 2008, 09:30

Re: Skum på Weiss bier

Indlægaf admin » 13. nov 2016, 18:12

Jeg ville også bruge en masse hvedemel i whirlpoolen hvis jeg skulle lave en weissen bier.
Mvh.
Jens
Øl og sol er livet....

www.fribryg.dk
www.facebook.dk/fribryg
Brugeravatar
admin
Site Admin
 
Indlæg: 4613
Images: 447
Tilmeldt: 4. dec 2005, 16:25
Geografisk sted: 7080 Børkop

Re: Skum på Weiss bier

Indlægaf Truntebryg » 13. nov 2016, 18:25

Bruger du nogen for for no-rinse skylning ?

Selv små rester - kan dæmpe skum kraftigt....
Truntebryg
 
Indlæg: 5309
Tilmeldt: 15. nov 2008, 09:30

Re: Skum på Weiss bier

Indlægaf mido14 » 13. nov 2016, 19:55

Tak for svarene.
Nej ingen no rinse hos mig.
mido14
 
Indlæg: 122
Tilmeldt: 15. dec 2015, 13:08
Geografisk sted: Engesvang, Midtjylland

Re: Skum på Weiss bier

Indlægaf Truntebryg » 13. nov 2016, 20:44

Tjekkede lige min Dunkel Weizen, den har et rigtig flot skum - men det holder ikke mere end 3-4 min ... (normalt holder et glas øl jo ikke så længe ;-)
Truntebryg
 
Indlæg: 5309
Tilmeldt: 15. nov 2008, 09:30

Re: Skum på Weiss bier

Indlægaf Kofoed » 25. jan 2018, 14:58

admin skrev:Jeg ville også bruge en masse hvedemel i whirlpoolen hvis jeg skulle lave en weissen bier.


Hvor meget hvedemel snakker vi om for at tilsikre at den forbliver uklar?
Brugeravatar
Kofoed
 
Indlæg: 799
Images: 0
Tilmeldt: 30. jan 2011, 20:23
Geografisk sted: Odense

Re: Skum på Weiss bier

Indlægaf admin » 25. jan 2018, 15:33

1 spsk til 25 liter, vil jeg mene.

Sendt fra min HUAWEI VNS-L31 med Tapatalk
Mvh.
Jens
Øl og sol er livet....

www.fribryg.dk
www.facebook.dk/fribryg
Brugeravatar
admin
Site Admin
 
Indlæg: 4613
Images: 447
Tilmeldt: 4. dec 2005, 16:25
Geografisk sted: 7080 Børkop


Tilbage til Generelt om brygning

Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen tilmeldte og 2 gæster