Gærstarter med Wyeast

Besvar
Troels
Indlæg: 99
Tilmeldt: 22. jun 2015, 14:48

Gærstarter med Wyeast

Indlæg af Troels »

Jeg skal brygge i weekenden (en tripel) og har bestilt Wyeasts Trappist High gravity. Jeg vil lave en starter, men hvordan gør jeg det med en smackpack? Skal jeg "smacke" den først og så hælde den i min starterurt efter et døgn tid, eller skal jeg bare prikke hul på gærposen og hælde direkte i starteren? Så går jeg selvfølgelig glip af al den lækre næring :/

Jeg vil lave en starter på to liter.

Jeg brygger 18-20 liter med en forventet OG på 1073.
Thage
Indlæg: 1442
Tilmeldt: 3. okt 2015, 09:37
Geografisk sted: Allerød

Re: Gærstarter med Wyeast

Indlæg af Thage »

Jeg lod den starte og derefter i en 2l starter... Spillede smukt til 26ltr - skal snart brygge en til, den efterlader en skønt smag den gær...


Sent from my iPhone using Tapatalk
Brugeravatar
Christian
Indlæg: 363
Tilmeldt: 29. sep 2006, 09:18
Geografisk sted: Vestbjerg, 9380
Kontakt:

Re: Gærstarter med Wyeast

Indlæg af Christian »

Smack først og lad den stå 1 dag, derefter i starteren!
Truntebryg
Indlæg: 5319
Tilmeldt: 15. nov 2008, 09:30

Re: Gærstarter med Wyeast

Indlæg af Truntebryg »

Som Christian, venter dog til posen ligner en ballon...

Gider ikke gammelt gær og ukendt mængde/ antal levende celler.

Kan gæren fylde posen med CO2, så er der nok til en starter.
Besvar

Tilbage til "Generelt om brygning"