Jeg skal brygge i weekenden (en tripel) og har bestilt Wyeasts Trappist High gravity. Jeg vil lave en starter, men hvordan gør jeg det med en smackpack? Skal jeg "smacke" den først og så hælde den i min starterurt efter et døgn tid, eller skal jeg bare prikke hul på gærposen og hælde direkte i starteren? Så går jeg selvfølgelig glip af al den lækre næring :/
Jeg vil lave en starter på to liter.
Jeg brygger 18-20 liter med en forventet OG på 1073.
Gærstarter med Wyeast
Re: Gærstarter med Wyeast
Jeg lod den starte og derefter i en 2l starter... Spillede smukt til 26ltr - skal snart brygge en til, den efterlader en skønt smag den gær...
Sent from my iPhone using Tapatalk
Sent from my iPhone using Tapatalk
Re: Gærstarter med Wyeast
Smack først og lad den stå 1 dag, derefter i starteren!
-
- Indlæg: 5319
- Tilmeldt: 15. nov 2008, 09:30
Re: Gærstarter med Wyeast
Som Christian, venter dog til posen ligner en ballon...
Gider ikke gammelt gær og ukendt mængde/ antal levende celler.
Kan gæren fylde posen med CO2, så er der nok til en starter.
Gider ikke gammelt gær og ukendt mængde/ antal levende celler.
Kan gæren fylde posen med CO2, så er der nok til en starter.