Humlearoma
Humlearoma
Har mange bryg bag mig men har stadig ikke
styr på hvordan jeg kan få en Am. IPA til at dufte intenst af humle.
Sen humle og tørhumling synes ikke at garantere markant duft.
Hvordan gør I ?
styr på hvordan jeg kan få en Am. IPA til at dufte intenst af humle.
Sen humle og tørhumling synes ikke at garantere markant duft.
Hvordan gør I ?
Re: Humlearoma
Add more hops
- KimJohansen
- Indlæg: 585
- Tilmeldt: 9. jan 2014, 11:04
- Geografisk sted: Frederiksberg
- Kontakt:
Re: Humlearoma
10 gram / literairborn skrev:Har mange bryg bag mig men har stadig ikke
styr på hvordan jeg kan få en Am. IPA til at dufte intenst af humle.
Sen humle og tørhumling synes ikke at garantere markant duft.
Hvordan gør I ?
Både i whirlpool og til tørhumling.
KJ Brewing Company
https://www.facebook.com/KJBrewingCompany
https://www.facebook.com/KJBrewingCompany
Re: Humlearoma
Hold da op - mener du det?KimJohansen skrev:10 gram / literairborn skrev:Har mange bryg bag mig men har stadig ikke
styr på hvordan jeg kan få en Am. IPA til at dufte intenst af humle.
Sen humle og tørhumling synes ikke at garantere markant duft.
Hvordan gør I ?
Både i whirlpool og til tørhumling.
Det bliver ca 500 g. I mit setup !!!
Så er der vel ingen tilsætninger tidligere i kogningen?
Sent from my iPhone using Tapatalk
- KimJohansen
- Indlæg: 585
- Tilmeldt: 9. jan 2014, 11:04
- Geografisk sted: Frederiksberg
- Kontakt:
Re: Humlearoma
Ja, jeg mener det og siden jeg startede med de mængder har jeg aldrig set mig tilbage. Nej, kun en lille bitter humle tilsætning i starten.
KJ Brewing Company
https://www.facebook.com/KJBrewingCompany
https://www.facebook.com/KJBrewingCompany
Re: Humlearoma
Hvordan håndterer du disse mængder? I humlesokker eller hvad?
Og det er jo ret dyrt også.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Og det er jo ret dyrt også.
Sent from my iPhone using Tapatalk
- KimJohansen
- Indlæg: 585
- Tilmeldt: 9. jan 2014, 11:04
- Geografisk sted: Frederiksberg
- Kontakt:
Re: Humlearoma
Direkte i gryden og whirlpool. Humlen samler sig på midten der har en diptube der suger fra grydens kant.
Hvor meget aroma humle bruger du nu? Måske du kunne starte med en mellemting og så vurdere om det virker for dig. Jeg er et humlehoved der har smagt mere end 12.000 øl og rejst ølverdenen tyndt for det yperste øl. Måske du kan klare dig med lidt mindre.
Hvor meget aroma humle bruger du nu? Måske du kunne starte med en mellemting og så vurdere om det virker for dig. Jeg er et humlehoved der har smagt mere end 12.000 øl og rejst ølverdenen tyndt for det yperste øl. Måske du kan klare dig med lidt mindre.
KJ Brewing Company
https://www.facebook.com/KJBrewingCompany
https://www.facebook.com/KJBrewingCompany
Re: Humlearoma
Har også gjort som Kim foreslår men er gået over til humlesok. Kims metode giver en bedre udnyttelse af humlearoma og smag. Humlesok giver dog lidt mere færdigt øl da sokken kan presses for urt eller øl v. tørhumle.
Mængden 10g/1L tager man ikke skade af. Øllen går herefter ind under frugt og grønt.
Være meget opmærksom på hvor gammel humlen er ift høstår. Så frisk som muligt.
Mængden 10g/1L tager man ikke skade af. Øllen går herefter ind under frugt og grønt.
Være meget opmærksom på hvor gammel humlen er ift høstår. Så frisk som muligt.
Re: Humlearoma
Stor mængde humle, som de andre allerede er inde på.
Kort trække tid, max 3 døgn. Lav temperatur, gerne omkring 14c. Gerne flere omgange med tørhumling. Jeg bruger ofte 2 tilsætninger af 24 timer. Til 20liter kommer der 100g i efter 7 dage, efter et døgn fiskes den op der tilsættes 100g mere som ligger i yderligere et døgn.
/Thomas
Kort trække tid, max 3 døgn. Lav temperatur, gerne omkring 14c. Gerne flere omgange med tørhumling. Jeg bruger ofte 2 tilsætninger af 24 timer. Til 20liter kommer der 100g i efter 7 dage, efter et døgn fiskes den op der tilsættes 100g mere som ligger i yderligere et døgn.
/Thomas
---
Imod tåber kæmper selv guder forgæves
Imod tåber kæmper selv guder forgæves
Re: Humlearoma
Hej Alle,
spændende diskussion!
Jeg har forsøg at lave en APA med Cascade en del gange og har tørhumlet kraftigt, dvs, 60 gram til 10 liter (og vel sikkert det samme gennem kogningen)!
Det er ikke blevet godt og har givet en markant skarp smag og ikke den bløde Cascade jeg kender!
Så egentligt tænkte jeg at nedsætte mængden af tørhumling og bruge en masse mere sent i kogning/flame out!
Jeg har tørhumlet sådanne en 6-7 dage + 3-4 dage meget koldt! Og mit spørgsmål er så......er det for langt tid? Skal man gå ned på 24 tørhumling ved de 20`C og så cool-crasch de 3-4 dage ved 1`C i stedet for og stadig have den høje mængde Cascade?!?!?
spændende diskussion!
Jeg har forsøg at lave en APA med Cascade en del gange og har tørhumlet kraftigt, dvs, 60 gram til 10 liter (og vel sikkert det samme gennem kogningen)!
Det er ikke blevet godt og har givet en markant skarp smag og ikke den bløde Cascade jeg kender!
Så egentligt tænkte jeg at nedsætte mængden af tørhumling og bruge en masse mere sent i kogning/flame out!
Jeg har tørhumlet sådanne en 6-7 dage + 3-4 dage meget koldt! Og mit spørgsmål er så......er det for langt tid? Skal man gå ned på 24 tørhumling ved de 20`C og så cool-crasch de 3-4 dage ved 1`C i stedet for og stadig have den høje mængde Cascade?!?!?
KBN
http://www.iblopper.bubble-logger.com" onclick="window.open(this.href);return false;
"iBLOPPER – iot Fermentation Logger! An activity and fermentation logger´s to attach to your airlock. Build your self. Free to use"
http://www.iblopper.bubble-logger.com" onclick="window.open(this.href);return false;
"iBLOPPER – iot Fermentation Logger! An activity and fermentation logger´s to attach to your airlock. Build your self. Free to use"
- KimJohansen
- Indlæg: 585
- Tilmeldt: 9. jan 2014, 11:04
- Geografisk sted: Frederiksberg
- Kontakt:
Re: Humlearoma
1. Din Cascade humle skal være i orden - frisk - duft til den næste gang. Det kræver træning. Køb evt. Cascade fra en håndfuld forskellige forhandlere og sammenlign.kbaggen skrev:Hej Alle,
spændende diskussion!
Jeg har forsøg at lave en APA med Cascade en del gange og har tørhumlet kraftigt, dvs, 60 gram til 10 liter (og vel sikkert det samme gennem kogningen)!
Det er ikke blevet godt og har givet en markant skarp smag og ikke den bløde Cascade jeg kender!
Så egentligt tænkte jeg at nedsætte mængden af tørhumling og bruge en masse mere sent i kogning/flame out!
Jeg har tørhumlet sådanne en 6-7 dage + 3-4 dage meget koldt! Og mit spørgsmål er så......er det for langt tid? Skal man gå ned på 24 tørhumling ved de 20`C og så cool-crasch de 3-4 dage ved 1`C i stedet for og stadig have den høje mængde Cascade?!?!?
2. Skarp smag af hvad?
3. Du skal ikke tørhumle mere 7 dage fordi der så er risiko for en græsset smag fremfor Cascadens frugtige noter.
4 Det er meget udbredt at tørhumle 3 dage af to omgange i dag.
KJ Brewing Company
https://www.facebook.com/KJBrewingCompany
https://www.facebook.com/KJBrewingCompany
Re: Humlearoma
Late hopping - evt. til temperaturen er under (tror det er) 80-85 grader, så de æteriske olier ikke brænder af.
På min ønskeseddel står der hop-back, så også er en god måde at få aroma på...
På min ønskeseddel står der hop-back, så også er en god måde at få aroma på...
Re: Humlearoma
Takker for råd.......!KimJohansen skrev:
1. Din Cascade humle skal være i orden - frisk - duft til den næste gang. Det kræver træning. Køb evt. Cascade fra en håndfuld forskellige forhandlere og sammenlign.
2. Skarp smag af hvad?
3. Du skal ikke tørhumle mere 7 dage fordi der så er risiko for en græsset smag fremfor Cascadens frugtige noter.
4 Det er meget udbredt at tørhumle 3 dage af to omgange i dag.
1. Den dufter fint synes jeg! Og når jeg har brugt den i andre øl (bruger tit Cascade til Wit og hvede) så har den smagt fint!
2. Jeg har også læst det om græssmag før, og har som sådanne forsøgt at undgå den er for lang tid i gærspand, men ahr forstået 7 dage skulle være ok! Men vil helt klart prøve dine råd dvs. 3+ 4, og nok oggå humlesok vejen!
Og BreBross,
jeg tror jeg vil "late Flame out hopping", dvs. smide en humelsok i ved 80 grader og lade den være i gærspanden til dagen efter! (Jeg hælder jo den varme urt på gærspand og lader den køle 24 timer før gør tilsættes).
Det ska ldog lige siges at jeg intet problem har haft med denne "græsset" smag ved mine APA´s med Citra eller min "Brewers Gold/Northern Brewer/EKG Pale Ale", så det er kun et problem jeg har obsaveret især ved den rene Cascade addition......!
KBN
http://www.iblopper.bubble-logger.com" onclick="window.open(this.href);return false;
"iBLOPPER – iot Fermentation Logger! An activity and fermentation logger´s to attach to your airlock. Build your self. Free to use"
http://www.iblopper.bubble-logger.com" onclick="window.open(this.href);return false;
"iBLOPPER – iot Fermentation Logger! An activity and fermentation logger´s to attach to your airlock. Build your self. Free to use"
- KimJohansen
- Indlæg: 585
- Tilmeldt: 9. jan 2014, 11:04
- Geografisk sted: Frederiksberg
- Kontakt:
Re: Humlearoma
Op med sokken inden du hælder på spand. Lad den evt stå i gryden i et kvarter først.
KJ Brewing Company
https://www.facebook.com/KJBrewingCompany
https://www.facebook.com/KJBrewingCompany
Re: Humlearoma
Ok....KimJohansen skrev:Op med sokken inden du hælder på spand. Lad den evt stå i gryden i et kvarter først.
De øl der har været bøvl med har dog alle smagt ganske fint når de har stået lang tid.......jeg er jo med på at generelt så har øllet godt af at stå, men en humlet APA skal jo helst drikkes ung, så det at smagen bliver markant bedre med tid indikere vil også at det er humlen jeg har bøvl med elelr?!?!?
Igen takker for svar, og til tråd ejer, undskyld hvis den er blevet karpret!
KBN
http://www.iblopper.bubble-logger.com" onclick="window.open(this.href);return false;
"iBLOPPER – iot Fermentation Logger! An activity and fermentation logger´s to attach to your airlock. Build your self. Free to use"
http://www.iblopper.bubble-logger.com" onclick="window.open(this.href);return false;
"iBLOPPER – iot Fermentation Logger! An activity and fermentation logger´s to attach to your airlock. Build your self. Free to use"