De fade, som jeg tapper fra, står alle ved 5 grader og 1,0-1,1 bar. Et enkelt fad havde åbenbart eftergæret, før det kom på køl, og var røget op på ca 1,8 bar ved 5 grader.
(Jeg havde brugt en M03 Newcastle Dark Ale, som er en dejlig men også meget upåregnelig gær)
Jeg bleedede fadet nogle gangne, indtil det lå stabilt omkring 1,0 bar. Og der har trykket på faddet nu ligget i nogle måneder.
I min logik burde jeg derfor nu kunne tappe uden skum med et serveringstryk på lidt over 1,0 bar. Sådan er virkeligheden bare ikke. Det skummer voldsomt, og først ved et serveringstryk i nærheden af de 1,8 bar, holder det op med at skumme.
Kan nogen forklare det?
Et spørgsmål mere om tryk
-
- Indlæg: 5319
- Tilmeldt: 15. nov 2008, 09:30
Re: Et spørgsmål mere om tryk
For det første, er der stor forskel fra øl til øl - nogle er bare umulige at skænke op uden skum.
MEN sådan rent teoretisk, så kan øllen holde på CO2en selvom trykket uden om er lavere - hvis ikke den rystes.
Når vi taler om måneder, så burde den dog have balanceret sig på plads.
Jeg syntes dog 1,1 Bar er noget i overkanten - svare til 2,8 CO2 vol hvor mørke og Ales ligger til max 2,3
Du må vist bare acceptere at den er hysterisk...
MEN sådan rent teoretisk, så kan øllen holde på CO2en selvom trykket uden om er lavere - hvis ikke den rystes.
Når vi taler om måneder, så burde den dog have balanceret sig på plads.
Jeg syntes dog 1,1 Bar er noget i overkanten - svare til 2,8 CO2 vol hvor mørke og Ales ligger til max 2,3
Du må vist bare acceptere at den er hysterisk...
Re: Et spørgsmål mere om tryk
Jeg har skam accepteret det, og øllen smager glimrende :-)
Men har nogen en logisk forklaring, kunne det være interessant at høre den.
Men har nogen en logisk forklaring, kunne det være interessant at høre den.
-
- Indlæg: 5319
- Tilmeldt: 15. nov 2008, 09:30
Re: Et spørgsmål mere om tryk
Altså, vi har alle haft en over karboneret fustage - og min erfaring er at den aldrig bliver normal, måske fordi jeg er for utålmodig.