Lakrids i bryg
Lakrids i bryg
Jeg bryggede en Limfjordsporterklon i går, men glemt at få lidt lakrids med under kogningen. Jeg tænker den kan tilsættes i gærspanden? Hvad er jeres erfaringer? Hvor meget rå lakrids skal man bruge (brygladen mente under 10g)? Er det bedst i kogt vand, vodka eller noget tredje?
-
- Indlæg: 915
- Tilmeldt: 2. apr 2014, 12:57
- Geografisk sted: 7451 Sunds
Re: Lakrids i bryg
Jeg ville lave en te på det, skær det i stykker og overhæld det med lidt kogende vand og opløs det deri. Når det så er afkølet i morgen hælder du det i gæringsspanden.
Normalt bruger jeg knust lakridsrod som jeg enten mæsker med eller koger med sammen med humlen. Jeg bruger 60 gram til 25 ltr.
Normalt bruger jeg knust lakridsrod som jeg enten mæsker med eller koger med sammen med humlen. Jeg bruger 60 gram til 25 ltr.
keep it simple !
Re: Lakrids i bryg
Tak. Jeg opløste fem gram i kogende vand og hældte i da det var koldt. Så vi se om det er tilpas om en måneds tid :)
Sent from my iPhone using Tapatalk
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
- Indlæg: 5319
- Tilmeldt: 15. nov 2008, 09:30
Re: Lakrids i bryg
Umiddelbart er 5g ikke meget (til 22L)
Thisted har jo lavet en med x 3 lakrids, og det bliver den bestemt ikke dårligere af ☺
Thisted har jo lavet en med x 3 lakrids, og det bliver den bestemt ikke dårligere af ☺
Re: Lakrids i bryg
Sorry to be OFF tonic, men har forlagt humlefordelingen...
Måske en komplet opskrift?
Mvh en taknemmelig og tørstig
Henrik
Måske en komplet opskrift?
Mvh en taknemmelig og tørstig
Henrik