Lakrids i bryg

Besvar
Sunejuul
Indlæg: 111
Tilmeldt: 5. mar 2016, 22:01

Lakrids i bryg

Indlæg af Sunejuul »

Jeg bryggede en Limfjordsporterklon i går, men glemt at få lidt lakrids med under kogningen. Jeg tænker den kan tilsættes i gærspanden? Hvad er jeres erfaringer? Hvor meget rå lakrids skal man bruge (brygladen mente under 10g)? Er det bedst i kogt vand, vodka eller noget tredje?
fjorgensen
Indlæg: 915
Tilmeldt: 2. apr 2014, 12:57
Geografisk sted: 7451 Sunds

Re: Lakrids i bryg

Indlæg af fjorgensen »

Jeg ville lave en te på det, skær det i stykker og overhæld det med lidt kogende vand og opløs det deri. Når det så er afkølet i morgen hælder du det i gæringsspanden.
Normalt bruger jeg knust lakridsrod som jeg enten mæsker med eller koger med sammen med humlen. Jeg bruger 60 gram til 25 ltr.
keep it simple !
Sunejuul
Indlæg: 111
Tilmeldt: 5. mar 2016, 22:01

Re: Lakrids i bryg

Indlæg af Sunejuul »

Tak. Jeg opløste fem gram i kogende vand og hældte i da det var koldt. Så vi se om det er tilpas om en måneds tid :)


Sent from my iPhone using Tapatalk
Truntebryg
Indlæg: 5319
Tilmeldt: 15. nov 2008, 09:30

Re: Lakrids i bryg

Indlæg af Truntebryg »

Umiddelbart er 5g ikke meget (til 22L)

Thisted har jo lavet en med x 3 lakrids, og det bliver den bestemt ikke dårligere af
Moesmand
Indlæg: 91
Tilmeldt: 9. aug 2016, 23:47
Geografisk sted: 9000 Aalborg

Re: Lakrids i bryg

Indlæg af Moesmand »

Sorry to be OFF tonic, men har forlagt humlefordelingen...

Måske en komplet opskrift?

Mvh en taknemmelig og tørstig

Henrik
Besvar

Tilbage til "Generelt om brygning"