Brygvejledning hos Maltmanden

Brygvejledning hos Maltmanden

Indlægaf clucking » 28. jul 2017, 14:03

Maltmanden.dk har nogen tilsyneladende meget spændende opskrifter. Men det undrer mig at de alle linker til den samme brygvejledning.
Jf. den, skal man altid mæske 90 minutter ved 65 grader.
Giver det mening - ligegyldigt hvilket bryg man sætter over?
Der ser desværre ikke ud til at være nogen måder man kan kontakte ophavsmanden på.
clucking
 
Indlæg: 39
Tilmeldt: 29. mar 2008, 19:50

Re: Brygvejledning hos Maltmanden

Indlægaf Truntebryg » 28. jul 2017, 14:38

Ikke helt ... men tæt på.

60 min ved 65 °C er nok mere "almindelig"

Du kan måle forskel mellem 63 og 67 °C men det er tilsyneladende meget få der kan smage forskel.

Da du jo skal mæske ved en eller anden temperatur, ja så har du ret i - at man jo så lige-så-godt kan lægge sig der hvor det passer bedst ind i ølstilen.
Truntebryg
 
Indlæg: 5319
Tilmeldt: 15. nov 2008, 09:30

Re: Brygvejledning hos Maltmanden

Indlægaf Framik » 19. aug 2018, 12:15

Fik du brygget efter maltmandens vejledning? Og hvordan blevet det? Ser selv i øjeblikket på opskrifterne på hjemmesiden, men kommentarfeltet på siden virker ikke, så jeg har også forgæves forsøgt at skrive til Tom, som står bag.
Framik
 
Indlæg: 6
Tilmeldt: 5. nov 2017, 22:27

Re: Brygvejledning hos Maltmanden

Indlægaf clucking » 20. aug 2018, 07:38

Framik skrev:Fik du brygget efter maltmandens vejledning? Og hvordan blevet det? Ser selv i øjeblikket på opskrifterne på hjemmesiden, men kommentarfeltet på siden virker ikke, så jeg har også forgæves forsøgt at skrive til Tom, som står bag.


Ja det gjorde jeg - flere forskellige: Påskebryg, Amerikansk IPA samt Rød Tuborg klon. De er alle blevet gode. Jeg nøjes dog med kun at mæske i 60 minutter og udmæske i få minutter.
clucking
 
Indlæg: 39
Tilmeldt: 29. mar 2008, 19:50


Tilbage til Generelt om brygning

Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Google [Bot], Guinnless og 13 gæster