Grape Wit - gået i stå?

Besvar
kbaggen
Indlæg: 448
Tilmeldt: 9. nov 2007, 21:09

Grape Wit - gået i stå?

Indlæg af kbaggen »

Hej,
har en "5. stk blod grape" Wit kørende baseret på 48% hvede og 48% Red X malt + 4% Carapils kørende, men den er gået i stå ved 1020?

Denne gær har aldrig stoppet så tidligt før (brygget 10 gange med den) og med mæske profil: 20min@55C + 60min@62-64C + malt dybbede i 5 liter extra vand af 70C, så er der jo ikke noget der indikere den er gal med mæskeprogremmet!

Start OG = 1046 (et brev gær) (fik dvs. ikke målt urt inden jeg smed frugt i)!

pH er ca. 4 pt. og var 5.3 under mæskningen!

Målinger med hydrometer er:

OG = 1046 (27/8)
G= 1019-1020 (29/8)
G= 1019-1020(31/8)

Ispidel diagram over tilt/temp (nuværende siger den 1020 som gravity):
https://app.ubidots.com/ubi/public/getd ... 6wIYfvMSDY" onclick="window.open(this.href);return false;

Opskrift:
https://beercalc.org/?t=159770" onclick="window.open(this.href);return false;

Så spørgsmålet er om nogen kan forklare hvorfor den ikke gære mere ned? Er det surheden fra grapen (hvide hinder blev fjernet og ingen skal med) eller er det fodi de sukker stoffer der er fra grapen er for lange til at blive omsat.....evt. andre bud?
Klaus

Ps...farven er fantatisk og den smager faktiske ret godt nu, en smule sød og sur på samme tid! Tror det kan blive en god sommerøl......man håber vil stadig på sommeren ik :-)
KBN

http://www.iblopper.bubble-logger.com" onclick="window.open(this.href);return false;
"iBLOPPER – iot Fermentation Logger! An activity and fermentation logger´s to attach to your airlock. Build your self. Free to use"
Besvar

Tilbage til "Generelt om brygning"