Gærstarter

Besvar
Flor
Indlæg: 145
Tilmeldt: 14. nov 2011, 20:52
Geografisk sted: Ørslev v/4760 Vordingborg

Gærstarter

Indlæg af Flor »

Moin Bryggere

Hvis jeg skal lave en Gærstarter med en magnet omrører til 100 liter Ale, kan man så lave en gærstarter på 2 liter , OG 1040, lade den gære ud, bundfælde og så tilsætte gæren til nye 2 liter på 1040, osv , til man opnår de ønskede milliarder celler ?

Jeg har nemlig kun en 2 liter Kolbe

Mvh Rene
Bryghuset Flor
Brugeravatar
Borg
Indlæg: 4741
Tilmeldt: 28. dec 2009, 17:46
Geografisk sted: Herning

Re: Gærstarter

Indlæg af Borg »

Jep
Hilsen Erik Borg
http://www.borgsbryghus.dk" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.facebook.com/BorgsBryghus/" onclick="window.open(this.href);return false;
søreno
Indlæg: 1705
Tilmeldt: 13. nov 2010, 14:18
Geografisk sted: Thisted

Re: Gærstarter

Indlæg af søreno »

Her kan du beregne væksten i hvert starterstep. Væksten er ikke lige så stor anden gang, fordi du starter med en større gærmængde.
http://www.brewunited.com/yeast_calculator.php" onclick="window.open(this.href);return false;
VH
Søren
Flor
Indlæg: 145
Tilmeldt: 14. nov 2011, 20:52
Geografisk sted: Ørslev v/4760 Vordingborg

Re: Gærstarter

Indlæg af Flor »

Storslået i 2, tak for hjælpen og god Øl-fantastisk Weekend

Rene
Bryghuset Flor
Truntebryg
Indlæg: 5319
Tilmeldt: 15. nov 2008, 09:30

Re: Gærstarter

Indlæg af Truntebryg »

Man siger jo generelt 1:10 altså 2L starter til 20L

Så det er altså at presse den lidt meget ... du skriver ikke forventet OG hvilket er meget afgørende.

Jeg ville da godtnok overveje at begynde at brygge 20L opskrifter (Beta bryg) og så bruge hele gærkagen i det store bryg.
morfmir
Indlæg: 676
Tilmeldt: 16. dec 2008, 22:55
Geografisk sted: Mørkøv

Re: Gærstarter

Indlæg af morfmir »

Truntebryg skrev:Man siger jo generelt 1:10 altså 2L starter til 20L

Så det er altså at presse den lidt meget ... du skriver ikke forventet OG hvilket er meget afgørende.

Jeg ville da godtnok overveje at begynde at brygge 20L opskrifter (Beta bryg) og så bruge hele gærkagen i det store bryg.
Enig, eller høste fra skummet og en stor del af gærkagen. Det er sådan jeg gør når jeg brygge på det store 200 liters anlæg. Gær høstet fra skummet er renere end det fra gærkagen og er derfor lettere at afmåle korrekt.

Jeg bruger mr malty til at udregne hvor meget slurry der skal bruges.

http://www.mrmalty.com/calc/calc.html" onclick="window.open(this.href);return false;

/Thomas
---
Imod tåber kæmper selv guder forgæves
Flor
Indlæg: 145
Tilmeldt: 14. nov 2011, 20:52
Geografisk sted: Ørslev v/4760 Vordingborg

Re: Gærstarter

Indlæg af Flor »

Hej Thomas

Tak for Tippet

Jeg skal bruge 471 ml gær skriver beregneren, og tykkelsen skal være ca. 2,5 ,

Hvor tykt er det ? ala hvad kan man sammenligne med ?

Mvh Rene
Bryghuset Flor
Besvar

Tilbage til "Generelt om brygning"