Moin Bryggere
Hvis jeg skal lave en Gærstarter med en magnet omrører til 100 liter Ale, kan man så lave en gærstarter på 2 liter , OG 1040, lade den gære ud, bundfælde og så tilsætte gæren til nye 2 liter på 1040, osv , til man opnår de ønskede milliarder celler ?
Jeg har nemlig kun en 2 liter Kolbe
Mvh Rene
Gærstarter
Gærstarter
Bryghuset Flor
Re: Gærstarter
Jep
Hilsen Erik Borg
http://www.borgsbryghus.dk" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.facebook.com/BorgsBryghus/" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.borgsbryghus.dk" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.facebook.com/BorgsBryghus/" onclick="window.open(this.href);return false;
Re: Gærstarter
Her kan du beregne væksten i hvert starterstep. Væksten er ikke lige så stor anden gang, fordi du starter med en større gærmængde.
http://www.brewunited.com/yeast_calculator.php" onclick="window.open(this.href);return false;
VH
Søren
http://www.brewunited.com/yeast_calculator.php" onclick="window.open(this.href);return false;
VH
Søren
-
- Indlæg: 5319
- Tilmeldt: 15. nov 2008, 09:30
Re: Gærstarter
Man siger jo generelt 1:10 altså 2L starter til 20L
Så det er altså at presse den lidt meget ... du skriver ikke forventet OG hvilket er meget afgørende.
Jeg ville da godtnok overveje at begynde at brygge 20L opskrifter (Beta bryg) og så bruge hele gærkagen i det store bryg.
Så det er altså at presse den lidt meget ... du skriver ikke forventet OG hvilket er meget afgørende.
Jeg ville da godtnok overveje at begynde at brygge 20L opskrifter (Beta bryg) og så bruge hele gærkagen i det store bryg.
Re: Gærstarter
Enig, eller høste fra skummet og en stor del af gærkagen. Det er sådan jeg gør når jeg brygge på det store 200 liters anlæg. Gær høstet fra skummet er renere end det fra gærkagen og er derfor lettere at afmåle korrekt.Truntebryg skrev:Man siger jo generelt 1:10 altså 2L starter til 20L
Så det er altså at presse den lidt meget ... du skriver ikke forventet OG hvilket er meget afgørende.
Jeg ville da godtnok overveje at begynde at brygge 20L opskrifter (Beta bryg) og så bruge hele gærkagen i det store bryg.
Jeg bruger mr malty til at udregne hvor meget slurry der skal bruges.
http://www.mrmalty.com/calc/calc.html" onclick="window.open(this.href);return false;
/Thomas
---
Imod tåber kæmper selv guder forgæves
Imod tåber kæmper selv guder forgæves
Re: Gærstarter
Hej Thomas
Tak for Tippet
Jeg skal bruge 471 ml gær skriver beregneren, og tykkelsen skal være ca. 2,5 ,
Hvor tykt er det ? ala hvad kan man sammenligne med ?
Mvh Rene
Tak for Tippet
Jeg skal bruge 471 ml gær skriver beregneren, og tykkelsen skal være ca. 2,5 ,
Hvor tykt er det ? ala hvad kan man sammenligne med ?
Mvh Rene
Bryghuset Flor