Iltning af urt ved omstikning

Truntebryg
Indlæg: 5319
Tilmeldt: 15. nov 2008, 09:30

Re: Iltning af urt ved omstikning

Indlæg af Truntebryg »

admin skrev:Det med de 6 meter har jeg aldrig hørt før? Carlsbergs tanke er 18 meter.

Sendt fra min HUAWEI VNS-L31 med Tapatalk
Typisk Carlsberg - jo højere tank jo hurtigere gæring, men der er der jo også penge i

De 6 m har jeg muligvis fra vinens verden, det kan jeg ikke lige huske... Men de gamle lærebøger og anbefalinger - om jeg lige kunne finde - sige jo absolut max 15m og anbefalet helst ikke over 12m.

Problemet er jo, at ved 1,2- 1,5 Bar så siver CO2 jo ikke ud af øllen og som Chris White skriver - Carbon dioxide can build up quickly in yeast slurry, and if kept under pressure, will cross the cell walls and kill yeast cells. Pressures over 35 PSI can be toxic to yeast... (2,4 Bar)

Så er spørgsmålet om hvor tæt man vil gå på grænsen.
Truntebryg
Indlæg: 5319
Tilmeldt: 15. nov 2008, 09:30

Re: Iltning af urt ved omstikning

Indlæg af Truntebryg »

PS - det skal også lige nævnes, at gær udsat for 500 Bar i 30 minutter (jo 500) gik i stå. Men efter 2 timer arbejde de videre

Så det er ikke et spørgsmål om de dør eller ej - men mere hvordan de arbejder i forhold til optimale betingelser.
Besvar

Tilbage til "Generelt om brygning"