Hej
har netop lavet et julebryg af typen mørk belgisk ale.
Den har boblet 2-3 dage nu, og er gået i stå.
Skal jeg bare lade den stå eller er det en god ide at omryste spanden ??
den står ved ca 22 grader og skal gerne stå ca 14 dage før omstikning.
Den er kun kommet ned på 1020 i gravity lige nu.
Omryste gærtank
Re: Omryste gærtank
Tålmodighed.
2-3 uger på gærspanden, og hvis du er i tvivl, så skal du måle en stabil FG med et par dages mellemrum.
Har selv lige brygget et Wit (OG=1075) og en mørk belgisk (OG=1085), de var begge meget aktive i gærlåsen inden for 12 timer, men de får lov at stå 3 uger inden der sker mere med dem.
2-3 uger på gærspanden, og hvis du er i tvivl, så skal du måle en stabil FG med et par dages mellemrum.
Har selv lige brygget et Wit (OG=1075) og en mørk belgisk (OG=1085), de var begge meget aktive i gærlåsen inden for 12 timer, men de får lov at stå 3 uger inden der sker mere med dem.
/Klaus
Cenosillicaphobia is the fear of an empty beer glass. Jeg har ikke et alkoholproblem, jeg har en hobby.
Cenosillicaphobia is the fear of an empty beer glass. Jeg har ikke et alkoholproblem, jeg har en hobby.
Re: Omryste gærtank
Ok. Tak for tippet. Min er landet på 1070 OG så der er lang vej igen inden jeg lander på 1010 :-)
Sent from my iPhone using Tapatalk
Sent from my iPhone using Tapatalk
Re: Omryste gærtank
Du behøver ikke stikke den om, autolyse er ikke et problem for hjemmebryggere, da trykket på gæren ikke er så højt i gærspanden.
Din mæske temperatur (sammen med gær typen) bestemmer hvor meget din øl kan gærer ned, jo lavere temperatur jo lavere FG.
Din mæske temperatur (sammen med gær typen) bestemmer hvor meget din øl kan gærer ned, jo lavere temperatur jo lavere FG.
/Klaus
Cenosillicaphobia is the fear of an empty beer glass. Jeg har ikke et alkoholproblem, jeg har en hobby.
Cenosillicaphobia is the fear of an empty beer glass. Jeg har ikke et alkoholproblem, jeg har en hobby.