Kaffesmag til porter/stout

Kaffesmag til porter/stout

Indlægaf Ølsø » 23. okt 2017, 14:31

Er der nogle dygtige bryggere, der kan hjælpe med et spørgsmål.
Jeg vil gerne brygge en porter/stout med kaffe-smag.
Det nemmeste vil være, blot at søge en opskrift i BeerCalc. Det er blot sådan, at jeg ønsker, at modificere Michael Peters fantastiske CCCPorter med kaffesmagen.
Hvordan tilsættes kaffesmagen. Jeg har tidligere brygget en kaffestout, hvor malten var blandet op med friskmalede kaffebønner; men har også læst, at Mikkeller tilsætter en ½ liter frisk lavet kande kaffe (til en kogevolumen på 25 liter) et par dage inden flaskning.
Hvad er jeres anbefalinger/erfaringer?

Venlig hilsen

Kim
Ølsø
 
Indlæg: 15
Tilmeldt: 8. nov 2015, 12:10
Geografisk sted: Østjylland

Re: Kaffesmag til porter/stout

Indlægaf Slein » 23. okt 2017, 15:06

Desværre har jeg ingen erfaring derom selv, men på søgning i forum er der +300 hits på Kaffe ☺️
Mvh. Niels
Slein
 
Indlæg: 39
Tilmeldt: 15. apr 2016, 16:06

Re: Kaffesmag til porter/stout

Indlægaf RuneV » 23. okt 2017, 16:50

Jeg tilsatte 1/2 liter nespresso til 8-9 liter stout. Det var for meget.
RuneV
 
Indlæg: 171
Tilmeldt: 8. feb 2017, 12:34
Geografisk sted: Hasselager, Århus

Re: Kaffesmag til porter/stout

Indlægaf FLN » 24. okt 2017, 06:50

Jeg har prøvet Mikkellers opskrift med en halv liter god stempelkaffe tilsat et par dage før flaskning.
Det er fra hans opskrift på Beer Geek Breakfast.
Det fungerer fint. Jeg synes mængden er passende.
FLN
 
Indlæg: 133
Tilmeldt: 15. apr 2012, 06:38
Geografisk sted: Ølstykke

Re: Kaffesmag til porter/stout

Indlægaf Jorkim » 24. okt 2017, 19:57

En kort test af kaffe i en færdigt brygget stout
https://youtu.be/bYdsvSNjdYc
Brew Strong
Jorkim aka Nikolaj


Billede
Jorkim
Co-Admin
 
Indlæg: 1829
Tilmeldt: 7. jan 2011, 19:50
Geografisk sted: Horsens (Brædstrup)

Re: Kaffesmag til porter/stout

Indlægaf k.larsen » 24. okt 2017, 20:46

Jeg kommer groft kværnet og friskmalet kaffe i den kogte urt lige før nedkøling.
Det kræver dog at du kan filtrere det fra efterfølgende.
Ca 5 gram pr liter giver en balanceret kaffesmag.
Brugeravatar
k.larsen
 
Indlæg: 654
Tilmeldt: 29. sep 2008, 19:47
Geografisk sted: nr.snede

Re: Kaffesmag til porter/stout

Indlægaf søreno » 24. okt 2017, 20:58

Jeg bruger let knuste bønner som tørkaffe efter gæring. Det er inspireret af the mad fermentationist.

Sendt fra min ONEPLUS A3003 med Tapatalk
søreno
 
Indlæg: 1619
Tilmeldt: 13. nov 2010, 14:18
Geografisk sted: Thisted

Re: Kaffesmag til porter/stout

Indlægaf Ølsø » 29. okt 2017, 07:43

Hej alle
Tusinde tak for jeres input. Der er lidt forskellige metoder, at gøre det på.
Tak fordi flere også skrev en ca.-mængde af kaffe. Så har vi et pejlemærke.
Jeg vil nu gå i tænkeboks sammen med mine bryg-makkere.

God søndag

Kim
Ølsø
 
Indlæg: 15
Tilmeldt: 8. nov 2015, 12:10
Geografisk sted: Østjylland


Tilbage til Generelt om brygning

Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen tilmeldte og 8 gæster