Side 1 af 1

Kaffesmag til porter/stout

: 23. okt 2017, 15:31
af Ølsø
Er der nogle dygtige bryggere, der kan hjælpe med et spørgsmål.
Jeg vil gerne brygge en porter/stout med kaffe-smag.
Det nemmeste vil være, blot at søge en opskrift i BeerCalc. Det er blot sådan, at jeg ønsker, at modificere Michael Peters fantastiske CCCPorter med kaffesmagen.
Hvordan tilsættes kaffesmagen. Jeg har tidligere brygget en kaffestout, hvor malten var blandet op med friskmalede kaffebønner; men har også læst, at Mikkeller tilsætter en ½ liter frisk lavet kande kaffe (til en kogevolumen på 25 liter) et par dage inden flaskning.
Hvad er jeres anbefalinger/erfaringer?

Venlig hilsen

Kim

Re: Kaffesmag til porter/stout

: 23. okt 2017, 16:06
af Slein
Desværre har jeg ingen erfaring derom selv, men på søgning i forum er der +300 hits på Kaffe ☺️
Mvh. Niels

Re: Kaffesmag til porter/stout

: 23. okt 2017, 17:50
af RuneV
Jeg tilsatte 1/2 liter nespresso til 8-9 liter stout. Det var for meget.

Re: Kaffesmag til porter/stout

: 24. okt 2017, 07:50
af FLN
Jeg har prøvet Mikkellers opskrift med en halv liter god stempelkaffe tilsat et par dage før flaskning.
Det er fra hans opskrift på Beer Geek Breakfast.
Det fungerer fint. Jeg synes mængden er passende.

Re: Kaffesmag til porter/stout

: 24. okt 2017, 20:57
af Humlejægeren
En kort test af kaffe i en færdigt brygget stout
https://youtu.be/bYdsvSNjdYc" onclick="window.open(this.href);return false;

Re: Kaffesmag til porter/stout

: 24. okt 2017, 21:46
af k.larsen
Jeg kommer groft kværnet og friskmalet kaffe i den kogte urt lige før nedkøling.
Det kræver dog at du kan filtrere det fra efterfølgende.
Ca 5 gram pr liter giver en balanceret kaffesmag.

Re: Kaffesmag til porter/stout

: 24. okt 2017, 21:58
af søreno
Jeg bruger let knuste bønner som tørkaffe efter gæring. Det er inspireret af the mad fermentationist.

Sendt fra min ONEPLUS A3003 med Tapatalk

Re: Kaffesmag til porter/stout

: 29. okt 2017, 07:43
af Ølsø
Hej alle
Tusinde tak for jeres input. Der er lidt forskellige metoder, at gøre det på.
Tak fordi flere også skrev en ca.-mængde af kaffe. Så har vi et pejlemærke.
Jeg vil nu gå i tænkeboks sammen med mine bryg-makkere.

God søndag

Kim