holdbarhed / forlæng

holdbarhed / forlæng

Indlægaf Photografen » 30. okt 2017, 21:27

Hvordan konservere man øl, så holdbarheden bliver ligesom bryggeriernes?
Photografen
 
Indlæg: 37
Tilmeldt: 11. sep 2017, 19:50

Re: holdbarhed / forlæng

Indlægaf Dalmoseosebryg » 30. okt 2017, 21:49

Hvis du flasker øl og sukker carbonerer så konservere den sig selv, med alkohol og kulsyre
Dalmoseosebryg
 
Indlæg: 828
Tilmeldt: 16. nov 2015, 20:44
Geografisk sted: Højelse 4623

Re: holdbarhed / forlæng

Indlægaf Photografen » 30. okt 2017, 21:59

ok....hvor lang er holdbarheden typisk?
Photografen
 
Indlæg: 37
Tilmeldt: 11. sep 2017, 19:50

Re: holdbarhed / forlæng

Indlægaf Dalmoseosebryg » 30. okt 2017, 22:56

Afhænger af hvilke øl
Dalmoseosebryg
 
Indlæg: 828
Tilmeldt: 16. nov 2015, 20:44
Geografisk sted: Højelse 4623

Re: holdbarhed / forlæng

Indlægaf Borg » 31. okt 2017, 07:32

Holdbarheden sikres ved at brygget og flaskerne ikke er inficerede. Det er bryggerens ansvar.
Og på det grundlag kan din øl sagtens holde mange år.
Den eneste anden mulighed er at pasteurisering.
Brugeravatar
Borg
 
Indlæg: 4263
Tilmeldt: 28. dec 2009, 17:46
Geografisk sted: Herning

Re: holdbarhed / forlæng

Indlægaf Photografen » 31. okt 2017, 14:34

Ok...jeg forstår, men hvordan pasteuriser man?
Photografen
 
Indlæg: 37
Tilmeldt: 11. sep 2017, 19:50

Re: holdbarhed / forlæng

Indlægaf Borg » 31. okt 2017, 15:11

Opvarmer flaske med indhold til 86 grader og holder den temperatur i 10 minutter. Det kan ske i en gryde, i en ovn eller hvad man nu har.
(Temperatur og tid er direkte fra hukommelsen, så den kan være lidt anderledes.)
Ellers kan google sikkert hjælpe.
Brugeravatar
Borg
 
Indlæg: 4263
Tilmeldt: 28. dec 2009, 17:46
Geografisk sted: Herning

Re: holdbarhed / forlæng

Indlægaf walther » 31. okt 2017, 17:12

Husk at vent med at varmebehandle, til efter carboneringen er færdig ;)
walther
 
Indlæg: 48
Tilmeldt: 13. apr 2009, 18:06

Re: holdbarhed / forlæng

Indlægaf Borg » 31. okt 2017, 22:16

walther skrev:Husk at vent med at varmebehandle, til efter carboneringen er færdig ;)

Rigtig god idé :-)
Brugeravatar
Borg
 
Indlæg: 4263
Tilmeldt: 28. dec 2009, 17:46
Geografisk sted: Herning

Re: holdbarhed / forlæng

Indlægaf Photografen » 1. nov 2017, 19:51

Jeps :-)
Photografen
 
Indlæg: 37
Tilmeldt: 11. sep 2017, 19:50


Tilbage til Generelt om brygning

Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen tilmeldte og 1 gæst

cron