Karbonering - hvor meget og hvor længde?

Karbonering - hvor meget og hvor længde?

Indlægaf Photografen » 31. okt 2017, 15:30

Jeg ønsker at hælde sukkeret i alle eks. 25L og derefter på flaske - hvor meget sukker pr. liter?

og

Hvor lang tid går der så inden øllet er færdig karboneret / hvordan ved man hvor det er drikkeklar?
Photografen
 
Indlæg: 37
Tilmeldt: 11. sep 2017, 19:50

Re: Karbonering - hvor meget og hvor længde?

Indlægaf fjorgensen » 31. okt 2017, 15:39

Du kan læse om karbonering her:
https://haandbryg.dk/eftergaering.html

Personligt bruger jeg 7 gram sukker pr liter øl, hælder sukkeret i en tom spand og hælder lidt kogende vand over for at sterilsere og opløse sukkeret. Derefter omstikker jeg øllet til den nye beholder og til sidst tapper jeg på flasker.
Sæt flaskerne et lunt sted og så kan du jo prøve dig frem ved at åbne en øl efter en uge. Husk at sætte den i køleskabet nogle timer før du åbner den.
keep it simple !
fjorgensen
 
Indlæg: 700
Tilmeldt: 2. apr 2014, 11:57
Geografisk sted: 7451 Sunds

Re: Karbonering - hvor meget og hvor længde?

Indlægaf Photografen » 31. okt 2017, 16:13

super tak
Photografen
 
Indlæg: 37
Tilmeldt: 11. sep 2017, 19:50

Re: Karbonering - hvor meget og hvor længde?

Indlægaf k.larsen » 31. okt 2017, 17:15

Sukkermængden afhænger af stilart, men man kan godt bare sige at f.eks 6 gram sukker pr liter øl fungerer til de fleste stilarter.
Brugeravatar
k.larsen
 
Indlæg: 654
Tilmeldt: 29. sep 2008, 19:47
Geografisk sted: nr.snede

Re: Karbonering - hvor meget og hvor længde?

Indlægaf Thor » 31. okt 2017, 19:13

Efter min mening skal du gøre som fjorgensen skriver. 10 til 14 dage ved stuetemperatur er fint.
Hvis det er meget stærkt øl kan der gå 3 til 4 uger før den er klar til at komme på køl...
Brugeravatar
Thor
 
Indlæg: 205
Tilmeldt: 7. nov 2010, 19:37
Geografisk sted: 5881 Skårup


Tilbage til Generelt om brygning

Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen tilmeldte og 5 gæster

cron