Hvad sker der med øllet hvis.....

Hvad sker der med øllet hvis.....

Indlægaf Photografen » 9. nov 2017, 23:38

Hvad sker der med øllet, hvis der nu står i opskriften af fermentation = 8 dage og lagering = 10 dage (blot et eksempel) men at man ikke røre det f.eks. 2 el. 3 gange så langtid inden man tapper der over på flaske og karboner det?
Photografen
 
Indlæg: 37
Tilmeldt: 11. sep 2017, 19:50

Re: Hvad sker der med øllet hvis.....

Indlægaf søreno » 10. nov 2017, 02:27

Det sker der ikke noget ved. Karbonering kan tage en anelse længere, men ellers ikke.
Hvis du gærer i plastic, skal du måske ikke lade den stå alt for længe. Plastic er ikke helt ilttæt, så den vil oxidere hen ad vejen. Det er dog ikke noget, du skal bekymre dig om de første to-tre måneder.
Vh Søren

Sendt fra min ONEPLUS A3003 med Tapatalk
søreno
 
Indlæg: 1619
Tilmeldt: 13. nov 2010, 14:18
Geografisk sted: Thisted

Re: Hvad sker der med øllet hvis.....

Indlægaf fjorgensen » 10. nov 2017, 10:02

Der sker ikke noget ved at lade øllet stå. Lad være med at åbne låget før du vil tappe, så beskytter Co2 laget øllet.
Jeg lader tit gæringsspanden stå i 4 uger og ville ikke have bekymring ved at lade det stå et par uger længere.
keep it simple !
fjorgensen
 
Indlæg: 700
Tilmeldt: 2. apr 2014, 11:57
Geografisk sted: 7451 Sunds

Re: Hvad sker der med øllet hvis.....

Indlægaf Borg » 10. nov 2017, 13:00

Der kan ske det, at gæren får lov til at arbejde helt færdig, og at trub og gær bundfælder, så du får en endnu bedre og klar øl.
Der vil stadig være rigelig gær til flaskekarbonering.
Det er rigtigt, at de helt tynde gærspande af plastik tillader ganske lidt luft at trænge igennem, men har du gæringstanke af HDPE, som de buttede med stor skruelåg, så skal du ikke være nervøs. Der kan luft ikke trænge igennem.
Selv de tyndvæggede spande, vil aldrig ilte din øl lige så meget, som håndteringen ved flaskningen giver. Men flaskekarbonerer du, så vil gæren omsætte ilten under karboneringsarbejdet.
Brugeravatar
Borg
 
Indlæg: 4263
Tilmeldt: 28. dec 2009, 17:46
Geografisk sted: Herning


Tilbage til Generelt om brygning

Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Yahoo [Bot] og 7 gæster