Pilsner bryg - intet skum, store bobler, flad!
Pilsner bryg - intet skum, store bobler, flad!
Hej,
har lavet nogle Pilsner og jeg er bare ikke tilfreds, selvom jeg omhggeligt har beregnet kabonerignen og den er iorden, så virker øllet flat især fordi skummet ikke er tilstede og kun er der som store bobler i starten ved ophældning, og disse store bobler forsvinder meget hurtigt.
Det lette og stabile mælke-agtige skum, som jeg forbinder med en god øl, vil bare ikke komme frem på mine Pilsner........!
Sidste forsøg var:
85% Pilsner
10% Munich
5% Carapils
Og mæskede ved en 62-64 grader, dog var der lidt bøvl med at holde temperatur og i store dele var den 62 og ikke de 64 som tilsigtet! Den er blevet meget tør 1010 (beersmith beregnet 1012).
Spørgsmålet er så hvad jeg kan gøre bedre næsten gang, mæske ved 65-67´C? For malt-blandingen burde vel ellers være god for skumet? Eller skal jeg smide lidt hvede i.....eller?
har lavet nogle Pilsner og jeg er bare ikke tilfreds, selvom jeg omhggeligt har beregnet kabonerignen og den er iorden, så virker øllet flat især fordi skummet ikke er tilstede og kun er der som store bobler i starten ved ophældning, og disse store bobler forsvinder meget hurtigt.
Det lette og stabile mælke-agtige skum, som jeg forbinder med en god øl, vil bare ikke komme frem på mine Pilsner........!
Sidste forsøg var:
85% Pilsner
10% Munich
5% Carapils
Og mæskede ved en 62-64 grader, dog var der lidt bøvl med at holde temperatur og i store dele var den 62 og ikke de 64 som tilsigtet! Den er blevet meget tør 1010 (beersmith beregnet 1012).
Spørgsmålet er så hvad jeg kan gøre bedre næsten gang, mæske ved 65-67´C? For malt-blandingen burde vel ellers være god for skumet? Eller skal jeg smide lidt hvede i.....eller?
KBN
http://www.iblopper.bubble-logger.com" onclick="window.open(this.href);return false;
"iBLOPPER – iot Fermentation Logger! An activity and fermentation logger´s to attach to your airlock. Build your self. Free to use"
http://www.iblopper.bubble-logger.com" onclick="window.open(this.href);return false;
"iBLOPPER – iot Fermentation Logger! An activity and fermentation logger´s to attach to your airlock. Build your self. Free to use"
-
- Indlæg: 1167
- Tilmeldt: 16. nov 2015, 20:44
- Geografisk sted: Højelse 4623
Re: Pilsner bryg - intet skum, store bobler, flad!
Hvor længe har den stået siden karbonering en?
Re: Pilsner bryg - intet skum, store bobler, flad!
14 dage!
Og sukker var blandet fint ( se mit skriveri i http://www.haandbrygforum.dk/viewtopic.php?f=1&t=13078" onclick="window.open(this.href);return false; )!
Så ved schisme ikke selv.........har i et andetforsøg heller ikke fået en ordentlig skumkrone på Pilsner!
Og sukker var blandet fint ( se mit skriveri i http://www.haandbrygforum.dk/viewtopic.php?f=1&t=13078" onclick="window.open(this.href);return false; )!
Så ved schisme ikke selv.........har i et andetforsøg heller ikke fået en ordentlig skumkrone på Pilsner!
KBN
http://www.iblopper.bubble-logger.com" onclick="window.open(this.href);return false;
"iBLOPPER – iot Fermentation Logger! An activity and fermentation logger´s to attach to your airlock. Build your self. Free to use"
http://www.iblopper.bubble-logger.com" onclick="window.open(this.href);return false;
"iBLOPPER – iot Fermentation Logger! An activity and fermentation logger´s to attach to your airlock. Build your self. Free to use"
-
- Indlæg: 1167
- Tilmeldt: 16. nov 2015, 20:44
- Geografisk sted: Højelse 4623
Re: Pilsner bryg - intet skum, store bobler, flad!
Jeg har heller ikke haft det bedste held med skum på lagerøl, har dog bemærket at skummet tiltager ved lagring, derfor mit spørgsmål, næste lagerøl skal have 250-300g havregryn i gryde
-
- Indlæg: 915
- Tilmeldt: 2. apr 2014, 11:57
- Geografisk sted: 7451 Sunds
Re: Pilsner bryg - intet skum, store bobler, flad!
Hvad bruger du til rengøring af brygudstyr og drikkeglas ?
Sæbe/opvaskemiddel er en sand dræber for skum.
Sæbe/opvaskemiddel er en sand dræber for skum.
keep it simple !
Re: Pilsner bryg - intet skum, store bobler, flad!
Der står vist en 16Liter nu i skuret og vi ser tiden an! Den med havregrun kan jeg heller ikke finde ud af, for det ene sted læser jeg der er stoffer i der stabilisere skummet, mens det andet sted at havregrun indeholder oiler som modvirker skummet! Schisme ikke let!Dalmoseosebryg skrev:Jeg har heller ikke haft det bedste held med skum på lagerøl, har dog bemærket at skummet tiltager ved lagring, derfor mit spørgsmål, næste lagerøl skal have 250-300g havregryn i gryde
KBN
http://www.iblopper.bubble-logger.com" onclick="window.open(this.href);return false;
"iBLOPPER – iot Fermentation Logger! An activity and fermentation logger´s to attach to your airlock. Build your self. Free to use"
http://www.iblopper.bubble-logger.com" onclick="window.open(this.href);return false;
"iBLOPPER – iot Fermentation Logger! An activity and fermentation logger´s to attach to your airlock. Build your self. Free to use"
Re: Pilsner bryg - intet skum, store bobler, flad!
Den er jeg med på!fjorgensen skrev:Hvad bruger du til rengøring af brygudstyr og drikkeglas ?
Sæbe/opvaskemiddel er en sand dræber for skum.
Starsan og skoldning til alt! Gryder osv. vaskes i rent vand inden brug/bryg!
Glas vaskes med vand inden ophældning!
KBN
http://www.iblopper.bubble-logger.com" onclick="window.open(this.href);return false;
"iBLOPPER – iot Fermentation Logger! An activity and fermentation logger´s to attach to your airlock. Build your self. Free to use"
http://www.iblopper.bubble-logger.com" onclick="window.open(this.href);return false;
"iBLOPPER – iot Fermentation Logger! An activity and fermentation logger´s to attach to your airlock. Build your self. Free to use"
-
- Indlæg: 915
- Tilmeldt: 2. apr 2014, 11:57
- Geografisk sted: 7451 Sunds
Re: Pilsner bryg - intet skum, store bobler, flad!
Jamen så er den jo aflivet :-)kbaggen skrev:Den er jeg med på!fjorgensen skrev:Hvad bruger du til rengøring af brygudstyr og drikkeglas ?
Sæbe/opvaskemiddel er en sand dræber for skum.
Starsan og skoldning til alt! Gryder osv. vaskes i rent vand inden brug/bryg!
Glas vaskes med vand inden ophældning!
Jeg bruger ofte 10% Cara Pils eller Cara Crystal i mine øl og jeg plejer at have et fint og holdbart skum på mine øl. Jeg har også brugt havregryn eller rå kværnet byg, men jeg synes ikke jeg kan se nogen forskel i forhold til Cara Pils.
Som det er nævnt i tråden, så synes jeg også at skummet bliver mere stabilt ved lagring over tid.
keep it simple !
Re: Pilsner bryg - intet skum, store bobler, flad!
Brug store mængder af saaz, om mæsk en tand højere så skal du bare se løjer :)
Sendt fra min HUAWEI VNS-L31 med Tapatalk
Sendt fra min HUAWEI VNS-L31 med Tapatalk
Mvh.
Jens
Øl og sol er livet....
http://www.fribryg.dk" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.facebook.dk/fribryg" onclick="window.open(this.href);return false;
Jens
Øl og sol er livet....
http://www.fribryg.dk" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.facebook.dk/fribryg" onclick="window.open(this.href);return false;
Re: Pilsner bryg - intet skum, store bobler, flad!
Den er med Saaz :-) https://beercalc.org/?t=161678" onclick="window.open(this.href);return false; (IBU holder dog ikke fordi jeg ikke køler aktivt og så har en isomering eftefølgende, så regner med en 33-35 IBU).admin skrev:Brug store mængder af saaz, om mæsk en tand højere så skal du bare se løjer :)
Sendt fra min HUAWEI VNS-L31 med Tapatalk
Men super med råd om at mæske højere! Som sådanne smager den schimse godt, men den skal have mere skum!
KBN
http://www.iblopper.bubble-logger.com" onclick="window.open(this.href);return false;
"iBLOPPER – iot Fermentation Logger! An activity and fermentation logger´s to attach to your airlock. Build your self. Free to use"
http://www.iblopper.bubble-logger.com" onclick="window.open(this.href);return false;
"iBLOPPER – iot Fermentation Logger! An activity and fermentation logger´s to attach to your airlock. Build your self. Free to use"
Re: Pilsner bryg - intet skum, store bobler, flad!
Er der ikke noget med at isomerisationen stopper når temperaturen kommer under 82 grader?
Så hvis du køler ned til 82 grader, og så tilsætter humlen der, så skulle der kun komme et minimum af bitterhed.
Så hvis du køler ned til 82 grader, og så tilsætter humlen der, så skulle der kun komme et minimum af bitterhed.
/Klaus
Cenosillicaphobia is the fear of an empty beer glass. Jeg har ikke et alkoholproblem, jeg har en hobby.
Cenosillicaphobia is the fear of an empty beer glass. Jeg har ikke et alkoholproblem, jeg har en hobby.
Re: Pilsner bryg - intet skum, store bobler, flad!
Jo, ligepræcis, og har regnet på samme opskrift i Beersmith2 med 25 min cool-down til 80´C og dermed fermkommer de 33-35 IBU! Det kan Beercalc desværre ikke (det er pt. den eneste grund til jeg bruger beersmith).kbh36 skrev:Er der ikke noget med at isomerisationen stopper når temperaturen kommer under 82 grader?
Så hvis du køler ned til 82 grader, og så tilsætter humlen der, så skulle der kun komme et minimum af bitterhed.
KBN
http://www.iblopper.bubble-logger.com" onclick="window.open(this.href);return false;
"iBLOPPER – iot Fermentation Logger! An activity and fermentation logger´s to attach to your airlock. Build your self. Free to use"
http://www.iblopper.bubble-logger.com" onclick="window.open(this.href);return false;
"iBLOPPER – iot Fermentation Logger! An activity and fermentation logger´s to attach to your airlock. Build your self. Free to use"
Re: Pilsner bryg - intet skum, store bobler, flad!
Hej
Dette link giver osse noget om skum.
http://www.lowoxygenbrewing.com/uncategorized/foam/" onclick="window.open(this.href);return false;
L.R.
Dette link giver osse noget om skum.
http://www.lowoxygenbrewing.com/uncategorized/foam/" onclick="window.open(this.href);return false;
L.R.