bruger "alle" VANDBEHANDLINGSANLÆG (OSMOSE)

bruger "alle" VANDBEHANDLINGSANLÆG (OSMOSE)

Indlægaf Photografen » 22. nov 2017, 17:22

Bruger næsten "alle" et osmose anlæg, for at seriøst øl?

Hvordan tilsætter I da efterfølgende mineraler og vitaminer til vandet - og hvor køber I dem (gerne link)
Photografen
 
Indlæg: 37
Tilmeldt: 11. sep 2017, 19:50

Re: bruger "alle" VANDBEHANDLINGSANLÆG (OSMOSE)

Indlægaf RuneV » 22. nov 2017, 18:35

Jeg bruger bare 7,2 ph vand fra min hane. Har lige købt et ph-meter og glæder mig til at komme igang med at nørde. Tvivler dog på jeg kommer til at kunne smage forskel.
RuneV
 
Indlæg: 171
Tilmeldt: 8. feb 2017, 12:34
Geografisk sted: Hasselager, Århus

Re: bruger "alle" VANDBEHANDLINGSANLÆG (OSMOSE)

Indlægaf mhn » 22. nov 2017, 18:54

Hvilket PH meter? :-) Det jeg købte på Ebay kunne ikke lave samme måling to gang i deres test opløsning. :-(

For at holde mig til emnet. Vi bruger RO, men det er rent slump.
mhn
 
Indlæg: 111
Tilmeldt: 22. feb 2017, 16:58

Re: bruger "alle" VANDBEHANDLINGSANLÆG (OSMOSE)

Indlægaf Borg » 22. nov 2017, 18:59

Ingen RO.
Kun en ganske lille justering af pH og mineraler, afhængig af maltsammensætning og øltype.
Bare for at få de sidste 5% kvalitet med.
Brugeravatar
Borg
 
Indlæg: 4263
Tilmeldt: 28. dec 2009, 17:46
Geografisk sted: Herning

Re: bruger "alle" VANDBEHANDLINGSANLÆG (OSMOSE)

Indlægaf kbh36 » 23. nov 2017, 07:58

nej, ikke endnu, men det jeg har brygget ind til nu, har alt sammen været bedre end alm. købe øl.
Men jeg overvejer da et RO anlæg, da jeg også har lidt mere end et par akvarier.
/Klaus
26 bryg til dato + 3*Cider - hmm, for mange tomme flasker og fustager.. Wit(1075), Wit(1070) og en mørk belgisk (1085) brygget.
Cenosillicaphobia is the fear of an empty beer glass. Jeg har ikke et alkoholproblem, jeg har en hobby.
kbh36
 
Indlæg: 262
Tilmeldt: 27. dec 2014, 19:43
Geografisk sted: 4060 Kr. Såby

Re: bruger "alle" VANDBEHANDLINGSANLÆG (OSMOSE)

Indlægaf Kongsted » 23. nov 2017, 09:53

pH meter.
Jeg gør mest i vinavl hvor pH værdien er vigtig i flere sammenhænge, men brygger også øl et par gange om året.
Har haft flere forskellige pH metre som kræver kalibrering hver gang de skal anvendes og har haft en begrænset holdbarhed.
Købte dette pH meter http://www.conradelektronik.dk/?websale ... =hijdbIPz3 sidste år og er meget tilfreds med det.
Kongsted
 
Indlæg: 5
Tilmeldt: 14. feb 2013, 16:24

Re: bruger "alle" VANDBEHANDLINGSANLÆG (OSMOSE)

Indlægaf KimJohansen » 23. nov 2017, 12:54

Jeg bruger Osmose. Men blander med kommunevand afhængig af ølstilart. Kører f.eks. 70/30 (RO/Kommunvand) til en lys øl.
Brugeravatar
KimJohansen
 
Indlæg: 565
Tilmeldt: 9. jan 2014, 11:04
Geografisk sted: Frederiksberg

Re: bruger "alle" VANDBEHANDLINGSANLÆG (OSMOSE)

Indlægaf kbaggen » 23. nov 2017, 13:49

Jeg bruger Vindinge (Roskilde) vand, på 7,2 pH, og tilsætter ved 20 Liter bryg en 4-6ml 80% mælkesyre til mørke øl, og en 6-8ml for lyse øl og ender på ca. 5,2-5,4 pH.

Mit oprendelige vand ser således ud (data fra Geus):
(Ca ppm = 93) (Mg ppm = 17) (Na ppm = 6) (Cl ppm = 19) (SO4 ppm = 29)

For NEIPA/Pilsner/Wit/Hvede, bruger jeg så 6ml CaCl2 (33%) og 2gram CaSO4 -->
(Ca ppm=143) (Mg ppm=17) (Na ppm=6) (Cl ppm=67) (SO4 ppm=85, Ratio CL/SO4 = 0.79 = Balanced!
Her ønsker jeg at have både Cl-ioner og So4-ionerne for at balancere både malt og humle smag.

For IPA bruger jeg 1,2gram MgSO4 + 5gram CaSO4 -->
(Ca ppm=150) (Mg ppm=23) (Na ppm=6) (Cl ppm=19) (SO4 ppm=188)
Ratio CL/SO4 = 0,10 = Enhance bitterness!
Og løfter SO4-ionerne pga. ønsket om en mere "hoppy" øl!

Så ingen RO vand, men synes bestemt jeg har fået noget bedre øl efter jeg har lavet disse små justerigner!
Og jeg bruger "EZ Water Calculator Spreadsheet 3.0" il at beregne med!

Så det kræver at man finder data og læser lidt om hvad man skal ændre på, samt beregner det en gang, så er man kørende!
kbaggen
 
Indlæg: 324
Tilmeldt: 9. nov 2007, 21:09

Re: bruger "alle" VANDBEHANDLINGSANLÆG (OSMOSE)

Indlægaf Nimbus39 » 24. nov 2017, 17:59

Jeg bruger osmose da jeg har meget hårdt vand, det er ikke for at nørde med vand jeg bruger det - tværtimod!
Det er den letteste måde at få et bedre resultat uden at skulle rode med tilsætninger. Af erfaring har jeg lært hvad blandingsforholdet mellem RO-vand og kommune-vand skal være til de forskellige stilarter jeg brygger.
Er jeg i tvivl starter jeg som regel med 70/30 (RO/vandhane)
Buy a man a beer and he wastes an hour. Teach a man to brew and he wastes a lifetime.
http://bryggeri.landly.dk
http://www.facebook.com/bryggerilandly
http://beersmithrecipes.com/listrecipes/2810/nimbus39
Brugeravatar
Nimbus39
 
Indlæg: 3381
Tilmeldt: 27. jun 2010, 09:52
Geografisk sted: Greve (Mosede Strand)

Re: bruger "alle" VANDBEHANDLINGSANLÆG (OSMOSE)

Indlægaf Photografen » 24. nov 2017, 19:07

For lige at være 110% sikker RO vand er det vand der er filtret i et osmose anlæg?

Hvor meget skal man ofre på et sådan anlæg for at have noget godt men samtidig uden at blive ruineret? - gerne bud på noget som virker m. link :-)
Photografen
 
Indlæg: 37
Tilmeldt: 11. sep 2017, 19:50

Re: bruger "alle" VANDBEHANDLINGSANLÆG (OSMOSE)

Indlægaf Thage » 24. nov 2017, 19:11

Har kun et 100 el. 125, og gav mere end dette - så er et super bud:
http://rent-postevand.dk/shop/Omvendt-o ... uct_id=936


Sent from my iPhone using Tapatalk
Thage
 
Indlæg: 1437
Tilmeldt: 3. okt 2015, 09:37
Geografisk sted: Allerød

Re: bruger "alle" VANDBEHANDLINGSANLÆG (OSMOSE)

Indlægaf Photografen » 24. nov 2017, 19:32

Thage - Sælger du for Rent-Vand?...og hvad mener du med 100 el. 125??
Photografen
 
Indlæg: 37
Tilmeldt: 11. sep 2017, 19:50

Re: bruger "alle" VANDBEHANDLINGSANLÆG (OSMOSE)

Indlægaf Dalmoseosebryg » 24. nov 2017, 20:16

Jeg klare mig fint med 75, hvilket er gallon i døgnet, jeg bruger 2/3-1/3 ingen yoghurt eller andet fundet på Ebay til 350ish
Dalmoseosebryg
 
Indlæg: 828
Tilmeldt: 16. nov 2015, 20:44
Geografisk sted: Højelse 4623

Re: bruger "alle" VANDBEHANDLINGSANLÆG (OSMOSE)

Indlægaf hr.øl » 26. nov 2017, 14:46

Hej med jer.

Jeg har endnu ikke fprsøgt mig med RO-vand, men har investeret i et anlæg:

http://rent-postevand.dk/shop/Omvendt-o ... SideStream

Mest fordi jeg skal bruge det til kaffe. Og det er en kæmpe fordel kan jeg meddele. Jeg har dog også tænkt mig at bruge det til ølfremstillingen og der skal jeg netop til at brygge en hvedeøl og har tænkt mig at anvende 70/30 RO/postevand som andre her har foreslået. Jeg har dog ingen ide om det giver nogen smagsmæssig forskel. Hvad siger de af jer der har erfaring med det. Er der en mærkbar smagsforskel i de lyse øl???

Hr. Øl
Venlig hilsen
Hr. Øl
20L Braumeister
Sidste bryg: Øl
hr.øl
 
Indlæg: 64
Tilmeldt: 26. apr 2009, 19:13

Re: bruger "alle" VANDBEHANDLINGSANLÆG (OSMOSE)

Indlægaf grøntoft » 26. nov 2017, 16:20

Ellers spørg en vinduespudser. Bruger de vaskeanlæg til at vaske vinduer med, så har de også et osmoseanlæg der hjemme. Jeg producerer f.eks 0 ppm vand der hjemme
"De ej poeter ere, der kun drikke vand"
- Ludvig Holberg
grøntoft
 
Indlæg: 461
Tilmeldt: 18. sep 2014, 07:32
Geografisk sted: Fjerritslev

Næste

Tilbage til Generelt om brygning

Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen tilmeldte og 4 gæster

cron