bruger "alle" VANDBEHANDLINGSANLÆG (OSMOSE)

Re: bruger "alle" VANDBEHANDLINGSANLÆG (OSMOSE)

Indlægaf Thage » 26. nov 2017, 20:09

Photografen skrev:Thage - Sælger du for Rent-Vand?...og hvad mener du med 100 el. 125??


Gallon - så størrelse på filter ;)


Sent from my iPhone using Tapatalk
Thage
 
Indlæg: 1437
Tilmeldt: 3. okt 2015, 09:37
Geografisk sted: Allerød

Re: bruger "alle" VANDBEHANDLINGSANLÆG (OSMOSE)

Indlægaf Thage » 26. nov 2017, 20:12

hr.øl skrev:Hej med jer.

Jeg har endnu ikke fprsøgt mig med RO-vand, men har investeret i et anlæg:

http://rent-postevand.dk/shop/Omvendt-o ... SideStream

Mest fordi jeg skal bruge det til kaffe. Og det er en kæmpe fordel kan jeg meddele. Jeg har dog også tænkt mig at bruge det til ølfremstillingen og der skal jeg netop til at brygge en hvedeøl og har tænkt mig at anvende 70/30 RO/postevand som andre her har foreslået. Jeg har dog ingen ide om det giver nogen smagsmæssig forskel. Hvad siger de af jer der har erfaring med det. Er der en mærkbar smagsforskel i de lyse øl???

Hr. Øl


For mig med hårdhed på 14, gør det en markant forskel - fornemmelsen i munden er den første. Eks. Prøv at drikke et glas hanevand og noget kildevand - den blødhed der er i sidste får du også i din øl.


Sent from my iPhone using Tapatalk
Thage
 
Indlæg: 1437
Tilmeldt: 3. okt 2015, 09:37
Geografisk sted: Allerød

Re: bruger "alle" VANDBEHANDLINGSANLÆG (OSMOSE)

Indlægaf Photografen » 26. nov 2017, 20:46

Mange rigtig gode indspark, tak for dem :-)

Men jeg kommer til at tænke på, når nu vandet bliver renset, skal der så ikke også tilsættes en eller flere ting (mineraler etc.)??
Photografen
 
Indlæg: 37
Tilmeldt: 11. sep 2017, 19:50

Re: bruger "alle" VANDBEHANDLINGSANLÆG (OSMOSE)

Indlægaf Thage » 26. nov 2017, 21:02

Photografen skrev:Mange rigtig gode indspark, tak for dem :-)

Men jeg kommer til at tænke på, når nu vandet bliver renset, skal der så ikke også tilsættes en eller flere ting (mineraler etc.)??


Jo derfor bland det med alm. Vand som der skrives


Sent from my iPhone using Tapatalk
Thage
 
Indlæg: 1437
Tilmeldt: 3. okt 2015, 09:37
Geografisk sted: Allerød

Re: bruger "alle" VANDBEHANDLINGSANLÆG (OSMOSE)

Indlægaf Photografen » 26. nov 2017, 21:05

ja ok det er jo naturligvis en måde....men hvis man nu bruger 100% renset vand, er der så nogen der kan sige mig hvad jeg Så gør??
Photografen
 
Indlæg: 37
Tilmeldt: 11. sep 2017, 19:50

Re: bruger "alle" VANDBEHANDLINGSANLÆG (OSMOSE)

Indlægaf grøntoft » 26. nov 2017, 22:10

Så skal du gang med at tilføje de ting der skal til for at få godt vand. Det kræver at du læser op på det, og bruger en calculator som for eksempel Bru’nWater


Sent from my iPad using Tapatalk
"De ej poeter ere, der kun drikke vand"
- Ludvig Holberg
grøntoft
 
Indlæg: 461
Tilmeldt: 18. sep 2014, 07:32
Geografisk sted: Fjerritslev

Re: bruger "alle" VANDBEHANDLINGSANLÆG (OSMOSE)

Indlægaf Photografen » 26. nov 2017, 22:18

fååk....det er nok en lige lovlig stor mundfuld for mig. Grunden til at jeg tænkte på at bruge 100% RO vand er fordi der ofte er "grums" i mit vand samt en helt del okker......er der noget som i lige tænker kunne løse mit "problem" så jeg også kan benytte mig at vers. 70/30 ??
Photografen
 
Indlæg: 37
Tilmeldt: 11. sep 2017, 19:50

Re: bruger "alle" VANDBEHANDLINGSANLÆG (OSMOSE)

Indlægaf mhn » 26. nov 2017, 22:36

Hvis grumset er grov kornet, kan sådan en måske hjælpe? http://shop.vinolhobby.dk/product/filte ... tativ-496/
Senest rettet af mhn 27. nov 2017, 07:31, rettet i alt 1 gang.
mhn
 
Indlæg: 111
Tilmeldt: 22. feb 2017, 16:58

Re: bruger "alle" VANDBEHANDLINGSANLÆG (OSMOSE)

Indlægaf grøntoft » 26. nov 2017, 23:52

Så ville jeg nok overveje et mikronfilter. 10 mikron eller måske 20. Det ville nok få bugt med okkeret samt grums.

Sendt fra min ONEPLUS A5000 med Tapatalk
"De ej poeter ere, der kun drikke vand"
- Ludvig Holberg
grøntoft
 
Indlæg: 461
Tilmeldt: 18. sep 2014, 07:32
Geografisk sted: Fjerritslev

Re: bruger "alle" VANDBEHANDLINGSANLÆG (OSMOSE)

Indlægaf Gartner » 27. nov 2017, 10:43

Hvor stor er forskellen i to øl der er brygget ens, men med forskelligt vand..?
Gartner
 
Indlæg: 38
Tilmeldt: 1. mar 2017, 06:43

Re: bruger "alle" VANDBEHANDLINGSANLÆG (OSMOSE)

Indlægaf Thage » 27. nov 2017, 12:22

Gartner skrev:Hvor stor er forskellen i to øl der er brygget ens, men med forskelligt vand..?


Hvis du ikke kan smage forskel på vand, så ikke ret stor (humlen fremtoning osv. Fylder også, men her betyder alder osv også noget).

Hvis du kan, ja så ret meget....

Smag er jo individuelt, men for mig giver det en renere og blødere smag uden at kalken ødelægger smagsprofilen...


Sent from my iPhone using Tapatalk
Thage
 
Indlæg: 1437
Tilmeldt: 3. okt 2015, 09:37
Geografisk sted: Allerød

Re: bruger "alle" VANDBEHANDLINGSANLÆG (OSMOSE)

Indlægaf Borg » 27. nov 2017, 13:43

Gartner skrev:Hvor stor er forskellen i to øl der er brygget ens, men med forskelligt vand..?

Jeg mener den er lige så forskellig som vandet er forskellig. Jo større forskel på vandet (ikke kun hårdhed, men også mineraler m.m.) desto større forskel på øllet.
Men der er rigtig mange andre ting der giver forskellig øl:
- Bryganlægget (herunder kendskabet til det)
- Gæringsforhold (herunder temperatur og håndtering af gæren)
- Bryggeren (herunder proceshåndtering og erfaring)
- Kvaliteten af ingredienserne (herunder deres behandling)

Giv tre bryggere præcis samme ingredienser (inkl. vand) og præcis samme opskrift, og du vil sandsynligvis få tre forskellige øl ud af det.

Det er ikke anderledes end en hvilken som helst madopskrift. Tre kokke får ikke samme resultat ud af samme råvarer og samme opskrift.
Brugeravatar
Borg
 
Indlæg: 4263
Tilmeldt: 28. dec 2009, 17:46
Geografisk sted: Herning

Re: bruger "alle" VANDBEHANDLINGSANLÆG (OSMOSE)

Indlægaf grøntoft » 27. nov 2017, 14:10

Det er det samme som med kaffe. Det er også stor forskel på hvordan kaffen smager i forskellige hjem.
"De ej poeter ere, der kun drikke vand"
- Ludvig Holberg
grøntoft
 
Indlæg: 461
Tilmeldt: 18. sep 2014, 07:32
Geografisk sted: Fjerritslev

Re: bruger "alle" VANDBEHANDLINGSANLÆG (OSMOSE)

Indlægaf Gartner » 27. nov 2017, 14:28

Okay tak. Så ved jeg da at jeg ikke skal investere i it osmose.. Jeg kan ihvertfald ikke smage forskel på vand.. :D
Gartner
 
Indlæg: 38
Tilmeldt: 1. mar 2017, 06:43

Re: bruger "alle" VANDBEHANDLINGSANLÆG (OSMOSE)

Indlægaf KimJohansen » 27. nov 2017, 14:55

Gartner skrev:Okay tak. Så ved jeg da at jeg ikke skal investere i it osmose.. Jeg kan ihvertfald ikke smage forskel på vand.. :D


Det er i hvert fald ikke det argument der skal afgøre det for dig. Hvis du har hårdt vand, vil dine lyse humlede øl have en snerpende bitterhed der mildest talt er skidt for smagsoplevelsen.
Brugeravatar
KimJohansen
 
Indlæg: 565
Tilmeldt: 9. jan 2014, 11:04
Geografisk sted: Frederiksberg

ForegåendeNæste

Tilbage til Generelt om brygning

Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen tilmeldte og 10 gæster