Sous Vide og BIAB

Sous Vide og BIAB

Indlægaf kubbur » 22. nov 2017, 17:42

Er der nogen som bruger sous vide til at holde mæsketemperatur stabil ved BIAB bryg?
( fx som den her https://www.skousen.dk/koekkenudstyr/ma ... sous-vide/)

Og hvis i bruger det, kan varme elementerne holde til at ligge i den sukker som kommer ved mæskning?
kubbur
 
Indlæg: 2
Tilmeldt: 18. apr 2017, 20:48

Re: Sous Vide og BIAB

Indlægaf Mikle » 22. nov 2017, 17:55

Har aldrig prøvet at brygge øl med min sousvide men er tæmemæig sikker på den ikke holder til det. Især ikke en så billig model som den du viser.
Ville ikke en gang prøve det.
Sousevide er kun til vand og intet andet.
Mikle
 
Indlæg: 80
Tilmeldt: 16. jul 2017, 15:09
Geografisk sted: Hørsholm

Re: Sous Vide og BIAB

Indlægaf MSJ » 22. nov 2017, 22:29

Jeg har kun lavet 5liter urt til brug i en gærstarter, med min Anova stav. Det virker fint og Anova skulle understøtte denne brug. Se her: https://anovaculinary.com/brewing-beer- ... anova-one/
MSJ
 
Indlæg: 13
Tilmeldt: 15. nov 2015, 09:28
Geografisk sted: Holstebro

Re: Sous Vide og BIAB

Indlægaf kbaggen » 23. nov 2017, 11:20

Brug din ovn........sæt den på 60 grader!
Start med at indstil mæske temperatur i gryden over "bålet" derefter i ovn i 90 min, evt. ud-mæsk igen på komfur ved 75´C!
kbaggen
 
Indlæg: 325
Tilmeldt: 9. nov 2007, 21:09

Re: Sous Vide og BIAB

Indlægaf kubbur » 23. nov 2017, 19:38

MSJ skrev:Jeg har kun lavet 5liter urt til brug i en gærstarter, med min Anova stav. Det virker fint og Anova skulle understøtte denne brug. Se her: https://anovaculinary.com/brewing-beer- ... anova-one/


Tak for jeres svar. Jeg har nemlig kigget en del på nettet og det ser ud til mange i USA bruger nemlig Anova til BIAB. Ville bare høre om nogen havde erfaringer med om den bliver slidt hurtigere op af at ligge i mæsken.
Men jeg giver nok en melding med erfaring hvis jeg kaster mig ud i det :)
kubbur
 
Indlæg: 2
Tilmeldt: 18. apr 2017, 20:48

Re: Sous Vide og BIAB

Indlægaf Mikle » 23. nov 2017, 20:01

Men ja hvis det “kun” koster en anova så kan jeg godt forstå du prøver;)
Min sousvide koster 7k så mere derfor jeg ikke turde kaste mig ud i at prøve det af;) men vend gerne tilbage når du har afprøvet det
Mikle
 
Indlæg: 80
Tilmeldt: 16. jul 2017, 15:09
Geografisk sted: Hørsholm

Re: Sous Vide og BIAB

Indlægaf Morgiane » 24. nov 2017, 07:17

Jeg har brugt min Anova til et Herms setup.
Kombinerede en gryde, min gamle chiller og Anova og pumpede urten gennem chilleren. Fungerede fint, kunne holde temp meget præcist. Dog med den kommentarer, at jeg måtte sætte gryden på et varmelegme på lavt blus da Anovaen tog meget lang tid om at varme op. Er dog gået tilbage til en isoleret gryde til at mæske i. Alt det grej blev lidt for bøvlet og den isolerede gryde falder kun ca 1C, hvilket ikke gør noget for kvaliteten.


Sent from my iPhone using Tapatalk
Morgiane
 
Indlæg: 13
Tilmeldt: 15. apr 2017, 16:18
Geografisk sted: Sdr. Tranders, Aalborg


Tilbage til Generelt om brygning

Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen tilmeldte og 9 gæster