Eftersødning med laktose

Eftersødning med laktose

Indlægaf jackefyn » 3. dec 2017, 19:06

Hjælp til en nybegynder

Har lavet en stout ... min første øl ...der er gæret ned til 1010... den mangler i den grad noget sødme ..
Har i andre tråde læst mig frem til 7 - 8 g. laktose pr liter ..

Spørgsmål ... hvordan gør jeg ...opløser jeg laktosen i kogende vand ... køler ned og tilsætter ...eller kan jeg smide laktosen direkte i ??
jackefyn
 
Indlæg: 1
Tilmeldt: 29. aug 2017, 15:26

Re: Eftersødning med laktose

Indlægaf MSJ » 3. dec 2017, 19:30

Jeg ville lave et lille opkog i vand, bare for at opløse og sanitere laktosen. Vi har lavet Sweet stout et par gange og da brugte vi 4-500g laktose. Jeg mener vi landede på 1024-26øe incl. Laktosen. Der sker næppe noget ved, at starte med de 7-10 pr. liter som du nævner og så kan du jo smage dig frem derfra.

Mvh. Martin
MSJ
 
Indlæg: 13
Tilmeldt: 15. nov 2015, 09:28
Geografisk sted: Holstebro


Tilbage til Generelt om brygning

Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen tilmeldte og 4 gæster

cron