Tørhumling.

Tørhumling.

Indlægaf voneitzen » 7. dec 2017, 18:59

Er der en venlig sjæl der vil forklare mig hvad man opnår med tørhumling kontra at koge humlen med , og hvordan denne proces forgår.
Øger man ikke risikoen for at inficere sin øl , når det tilsættes efter kogning
Med Venlig Hilsen Jan


Sent from my iPhone using Tapatalk
voneitzen
 
Indlæg: 6
Tilmeldt: 21. nov 2017, 13:21

Re: Tørhumling.

Indlægaf Willdew » 7. dec 2017, 22:12

Når du koger humlen isomeriserer du alpha-syrerne, hvilket gør dem mere vandopløslige, og dermed gør øllen mere bitter. Til gængæld har mange af de æteriske olier (Essential oils) et kogepunkt på under 100 grader, hvilket gør at de hurtigt forsvinder under kogningen. Ved tørhumling mister du næsten ingen af disse. De æteriske olier som f.eks myrcen giver øllen sin smag og duft fra humlen, og derfor tørhumler man, altså for at få flere æteriske olier, og dermed mere smag fra humlen, uden bitterheden der følger med, eftersom alpha syrerne ikke isomeriseres :-)
Senest rettet af Willdew 7. dec 2017, 22:15, rettet i alt 1 gang.
Willdew
 
Indlæg: 71
Tilmeldt: 6. jan 2016, 18:26

Re: Tørhumling.

Indlægaf Willdew » 7. dec 2017, 22:13

Og humle er så smart at det virker antibakterielt (I hvert fald mod gram-positive bakterier) på grund af dens indhold af humulon, en af alpha syrerne som findes i humlen
Willdew
 
Indlæg: 71
Tilmeldt: 6. jan 2016, 18:26

Re: Tørhumling.

Indlægaf voneitzen » 8. dec 2017, 09:46

Willdew skrev:Og humle er så smart at det virker antibakterielt (I hvert fald mod gram-positive bakterier) på grund af dens indhold af humulon, en af alpha syrerne som findes i humlen

Tak for dit svar.
Det vil sige at der ikke er nogen risiko for at ødelægge øllet , når man putter en humkesokke med humle i den afkølede urt.


Sent from my iPhone using Tapatalk
voneitzen
 
Indlæg: 6
Tilmeldt: 21. nov 2017, 13:21

Re: Tørhumling.

Indlægaf søreno » 8. dec 2017, 10:04

voneitzen skrev:
Willdew skrev:Og humle er så smart at det virker antibakterielt (I hvert fald mod gram-positive bakterier) på grund af dens indhold af humulon, en af alpha syrerne som findes i humlen

Tak for dit svar.
Det vil sige at der ikke er nogen risiko for at ødelægge øllet , når man putter en humkesokke med humle i den afkølede urt.


Sent from my iPhone using Tapatalk


Det er der ikke, men du skal huske at decinficere selve humlesokken. Det er kun humlen, der er antibakteriel.

VH
Søren
søreno
 
Indlæg: 1619
Tilmeldt: 13. nov 2010, 14:18
Geografisk sted: Thisted

Re: Tørhumling.

Indlægaf RuneV » 9. dec 2017, 07:33

Du kan også bare hælde humlen direkte i spanden uden sok. Hvis det er pellets vil de bundfældes. Specielt hvis du coldcrasher.
RuneV
 
Indlæg: 171
Tilmeldt: 8. feb 2017, 12:34
Geografisk sted: Hasselager, Århus


Tilbage til Generelt om brygning

Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen tilmeldte og 8 gæster