Tørhumling.

Besvar
Brugeravatar
voneitzen
Indlæg: 76
Tilmeldt: 21. nov 2017, 13:21

Tørhumling.

Indlæg af voneitzen »

Er der en venlig sjæl der vil forklare mig hvad man opnår med tørhumling kontra at koge humlen med , og hvordan denne proces forgår.
Øger man ikke risikoen for at inficere sin øl , når det tilsættes efter kogning
Med Venlig Hilsen Jan


Sent from my iPhone using Tapatalk
Willdew
Indlæg: 81
Tilmeldt: 6. jan 2016, 18:26

Re: Tørhumling.

Indlæg af Willdew »

Når du koger humlen isomeriserer du alpha-syrerne, hvilket gør dem mere vandopløslige, og dermed gør øllen mere bitter. Til gængæld har mange af de æteriske olier (Essential oils) et kogepunkt på under 100 grader, hvilket gør at de hurtigt forsvinder under kogningen. Ved tørhumling mister du næsten ingen af disse. De æteriske olier som f.eks myrcen giver øllen sin smag og duft fra humlen, og derfor tørhumler man, altså for at få flere æteriske olier, og dermed mere smag fra humlen, uden bitterheden der følger med, eftersom alpha syrerne ikke isomeriseres :-)
Senest rettet af Willdew 7. dec 2017, 22:15, rettet i alt 1 gang.
Willdew
Indlæg: 81
Tilmeldt: 6. jan 2016, 18:26

Re: Tørhumling.

Indlæg af Willdew »

Og humle er så smart at det virker antibakterielt (I hvert fald mod gram-positive bakterier) på grund af dens indhold af humulon, en af alpha syrerne som findes i humlen
Brugeravatar
voneitzen
Indlæg: 76
Tilmeldt: 21. nov 2017, 13:21

Re: Tørhumling.

Indlæg af voneitzen »

Willdew skrev:Og humle er så smart at det virker antibakterielt (I hvert fald mod gram-positive bakterier) på grund af dens indhold af humulon, en af alpha syrerne som findes i humlen
Tak for dit svar.
Det vil sige at der ikke er nogen risiko for at ødelægge øllet , når man putter en humkesokke med humle i den afkølede urt.


Sent from my iPhone using Tapatalk
søreno
Indlæg: 1705
Tilmeldt: 13. nov 2010, 14:18
Geografisk sted: Thisted

Re: Tørhumling.

Indlæg af søreno »

voneitzen skrev:
Willdew skrev:Og humle er så smart at det virker antibakterielt (I hvert fald mod gram-positive bakterier) på grund af dens indhold af humulon, en af alpha syrerne som findes i humlen
Tak for dit svar.
Det vil sige at der ikke er nogen risiko for at ødelægge øllet , når man putter en humkesokke med humle i den afkølede urt.


Sent from my iPhone using Tapatalk
Det er der ikke, men du skal huske at decinficere selve humlesokken. Det er kun humlen, der er antibakteriel.

VH
Søren
RuneV
Indlæg: 253
Tilmeldt: 8. feb 2017, 12:34
Geografisk sted: Hasselager, Århus

Re: Tørhumling.

Indlæg af RuneV »

Du kan også bare hælde humlen direkte i spanden uden sok. Hvis det er pellets vil de bundfældes. Specielt hvis du coldcrasher.
Besvar

Tilbage til "Generelt om brygning"